Home » Blog...voor het snelle nieuws!

Blog...voor het snelle nieuws!

Welke manier is nu het beste?

Welke manier is nu het beste..........

 

Als kynologisch instructeur sta ik volledig achter het positief trainen, het gedrag trainen wat ik wel wil zien van m'n honden en dat steeds bekrachtigen.

Wekelijks sta ik voor groepen met steeds weer diverse baasjes en honden.

Verschillende persoonlijkheden en verschillende rassen, geweldige combinaties en combinaties waarbij je je wel eens achter je oren moet krabbelen.

Maar iedere keer weer geniet ik ervan dat als we op een duidelijke positieve manier trainen we vaak al heel snel resultaat zien omdat de meeste hondjes zo graag samen met de baasjes willen werken.

Toch krijg ik zeer geregeld de vragen/opmerkingen, ja maar ik wil eigenlijk niet met voer trainen m'n hond moet het zo ook kunnen, of moet ik nu altijd voer bij me hebben, waarom niet met een bepaalde riem trainen ik zie daar altijd zo snel resultaat enz. enz.

Baasjes die overal en nergens ongevraagd advies krijgen van anderen die graag hun mening willen geven over hoe je een hond moet opvoeden.

Krijg daar soms gewoon baasjes te zien die het helemaal niet meer weten en dingen doen waar ze zich totaal niet goed bij voelen en de hond die dan zoveel afstand neemt van de baas omdat deze niet meer betrouwbaar is en geen veiligheid geeft.

Vertrouwen in elkaar is een groot iets en niets is eigenlijk trouwer dan een hond ook al mishandel je het dier vreselijk nog steeds zal hij je opzoeken omdat jij de baas bent...............

Positief trainen, dus gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag omdraaien naar gewenst gedrag, duidelijk en consequent zijn geeft je hond het vertouwen en de veiligheid die hij zoekt.

Belonen kan op verschillende manieren mits je hond het maar als beloning ervaart.

Voer, spel, stem, aanraking, jou hele lichaamshouding alles kan, maar belangrijk is wel dat je hond het als beloning ervaart.

Veel honden ervaren een aanraking niet als beloning zeker niet als deze bestaat uit een aai over de bol..............een beloning word het vaak wel als ze even rustig op de borst worden gekriebelt.

Dagelijks ervaar ik het bij m'n eigen honden.

Zo ook weer vandaag op de wandeling...........

Diesel aan de lange lijn op onoverzichtelijke plekken en Sky hobbelt altijd lekker met ons mee.

Alles gaat heel ontspannen, veel snuffelen tijd om te kijken en de omgeving in je op te nemen.

Niks in een flinke wandelpas doorlopen, zo genieten we met z'n 3e van de wandeling.

Om de bocht schieten ineens 3 kleine frummels te voorschijn, een hoop herrie waarvan 1 ons snel voorbij schiet en de ander snel achter de baas verdwijnt.

Diesel gaat ineens heel overdreven staan snuffelen en Sky doet met hem mee waardoor de meneer met zijn 2 hondjes passeert de 3e heeft de benen genomen en rent terug het pad af in de richting die wij opgaan.

Meneer fluit en roept en loopt verder maar geen hond die komt, ik loop rustig door maar het hondje blijft luis blaffend de benen nemen.

Roep naar de meneer dat het hondje de benen neemt "geen probleem mevrouw, komt vanzelf wel weer"

Hmmm nou ja zal wel ik loop rustig door maar het beestje blijft blaffend voor me uit rennen.........in de verte blijft meneer fluiten.......

Waar er wat ruimte is duik ik maar de bosjes in zodat het hondje denkt dat we weg zijn, de truck werkt en ze komt uiteindelijk terug gelopen.

Ziet ons staan en bevriest compleet, meneer was toch wel zo slim om terug te lopen en ik zie hem in m'n ooghoek verschijnen.

Roep of hij toch nog een keer z'n hondje wil roepen en het werkt het hondje rent ons snel voorbij................bij de baas aangekomen hoor ik een boos gemopper.

Arm beestje wat een ervaring 2 van die harige monsters op je pad waar je als de dood voor bent en je baas die je alleen laat en ben je er krijg je ook nog eens op je kop..................waar is dan je veiligheid??

Maar goed wij wandelen lekker verder en trainen ondertussen toch weer verder met het laten liggen van de vele paardenpoep.

Sky is tegenwoordig ook fan van dit lekkere goedje en moet echt leren daar van af te blijven.

Commando die ik daarvoor gebruik is "doorlopen" en wauw super als ze het braaf doen..............en wat zijn ze toch slim die gasten want na 3x dat commano te hebben moeten geven staan ze bijna na iedere hoop naast me met een kop "kijk baas we zijn er voorbij waar blijft m'n snaai" ja iedere keer als ze braaf zijn krijgen ze ondanks dat ze 6 en 7 zijn nog steeds een beloning gewoon omdat ze het verdienen en omdat ze het lekker vinden..........

Diesel mag een stuk los waarbij we ineens een aantal mannen in de gaten krijgen zonder hond met stokjes en vlaggetjes en groene kleren en petten op hebben.

Zal Sky weinig boeien maar Diesel vind het wel intressant en loopt de allemaal maar eens te bekijken, overdreven snuffelen als de heren onze kant op kijken om vervolgens weer stil te blijven staan en de boel te inspecteren.

Ja je moet alles in de gaten houden wat er gebeurt want stel je voor als je eens wat mist...........

In de verte zie ik een paard aankomen dus lijn beide honden aan. 

Ze doen wel niks met paarden maar je weet het maar nooit, mijn grootste angst is altijd dat een paard schrikt en de ruiter eraf zou vallen.

Dus aanlijnen die handel, dan zie ik vanuit een zijpad een flinke Duitse herder aankomen.

Mevrouw ziet dat ik beide honden aanlijn dus lijnt zij ook keurig haar hond aan.

We kruisen elkaar op nog geen 2 meter afstand en Diesel die geeft geen kik!

Ondanks dat de herder wat opgewonden en aan het kijken is.

Topper, ik beloon hem uitbundig omdat hij zelf steeds contact met mij zoekt en ook mag kijken naar de herder.

Hij heeft zoveel vertrouwen gekregen in zichzelf in mij en in de situatie dat hij niet 1x achteruit gekeken heeft.

Het was niet eens nodig om uit te schudden omdat het niet meer zo spannend was als dat het altijd is geweest.

Wauw wat een vertouwen.

 

Het is zo moeilijk "wat is nu de juiste manier" ik denk dat er geen juiste manier is maar enkel de manier die bij jou past en bij jou gevoel past en hoe jij samen met je hond in het leven wilt staan.

Welke manier van trainen daarbij hoort moet een ieder zelf weten.

Ik heb liever een blij ei met een ontspannen lichaamshouding die vrolijk en blij en ondeugend door het leven gaat dan een hond die meer gedrukt is omdat via correcties getraind word. 

Ik wil dat m'n honden me voor 100% kunnen vertrouwen en ik betrouwbaar en voorspelbaar ben voor hun.

Ik wil niet onvoorspelbaar zijn doormiddel van het inzetten van correcties waardoor ik minder te vertrouwen ben want de hond weet immers niet wanneer die correctie komt.

Ik geloof niet in dat wij zelf als mens alles fout doen, dat als ik m'n houding verander dat het probleem is opgelost.

In dat geval zou ik dan 2 honden hebben die reactief zijn want ik kan niet links van mij waar Diesel loopt geen goede houding hebben en m'n rechterkant wel een goede houding hebben zodat Sky niet reactief is...............

Uiteraard is je houding heel bepalend maar dat weten we al zolang vanuit de gehoorzaamheid en honden letten nu eenmaal enorm op onze lichaamshouding maar het probleem is echt niet zomaar opgelost.

Wij hebben niet gekozen voor de snelle weg omdat dit niet bij mij past maar wij hebben gekozen voor de lange weg want het gedrag is ook niet heel snel ontstaan en in ons geval hebben we er ook lang mee gelopen dan moet je ook lang trainen om het er weer uit te krijgen.

Uiteraard hebben we regels en zijn we consequent want wat zou het een zooitje zijn als we geen regels hadden dan zou het hier het huishouden van Jan Steen worden.

Regels en consequent zijn geven je hond ook weer houvast en veiligheid.

En wat die regels zijn is voor een ieder weer anders!

De beste manier is de manier waar jij je het prettigste bij voelt en niet wat ander denkt en vind.

Blijf bij je eigen gevoel en probeer binnen dat gevoel de juiste manier van trainen te vinden.

En trainen houd niet op na de puppycursus dan begint het feest pas!

 

Geniet allemaal van jullie hondjes op welke manier dan ook.

_DSC1677-001-3.jpg

Lees meer »

Winterjas testen????

 

Een wens van mij was een hele goede winterjas die vooral waterdicht is en lekker warm, niet te dik zodat je eruit ziet als een michelinmannetje en de nodige zakken voor je mobiel, poepzakjes, voertjes, labelo, sleutels, speeltje en tja wat doet een vrouw nog meer in haar zakken als ze nooit een tas mee neemt..........

Na even gezocht te hebben had ik hem gevonden en besteld.

Wauw wat een mooie jas toen hij binnen kwam, ja wij zouden een hoop plezier hebben samen!

 

Vandaag dinsdag 19 oktober 2016 geen auto want manlief had het roze crosmobiel nodig omdat zijn auto bij de garage staat.

Het is herfstvakantie en het weer laat zien wat de betekenis "herfst" eigenlijk is.

Dochterlief heeft afgesproken om 9.00 ja echt in de vakantie om 9.00 met een vriendin om naar de stad te gaan.

Ik besluit samen met de mannen met haar mee te lopen naar haar vriendin, wakker zijn we toch al en het ziet er aardig uit buiten.

Even weeronline gekeken en het zou wel even droog blijven.

Hup nieuwe winterjas aan en gaan met die banaan.

We wandelen langs die vriendin, wens de meiden een leuke dag toe en loop verder richting de dijk.

Eigenlijk wandel ik hier zeer weinig omdat ik dat met Diesel niet prettig vind, je kunt nergens even uitwijken om echt ruimte te maken.

In het begin zijn er vele bruggetjes naar huizen toe en waar vaak katten in de tuin zitten...........verplicht vast dus nadat hij dat truckje eenmaal had uitgevonden speurt hij dat stuk dijk af naar katten.

We wandelen in een rustig tempo en vanuit m'n ooghoek zie ik een schaarsgekleede man een hekje open doen en zijn herder look a like de dijk op gooien, hekje gaat weer dicht en meneer blijft in zijn hemd, korte broek en slippers achter het hekje staan.

Oeps herder-Diesel is niet de beste combi................snel m'n hand in m'n zak om de uit voorzorg meegenomen worst te voorschijn te toveren.

De herder komt al in rap tempo in lage houding aangelopen en ik vraag Diesel de aandacht bij mij te houden, nou met worst is alles op de wereld vergeten.

Ik zeg verder niks en lopen in strak tempo door, de herder heeft toch wel door dat we niet op hem zitten te wachten en na even contact gehad te hebben met Sky nokt hij af.

Diesel gelijk de ruimte gegeven om even te snuffelen en in zijn eigen tempo weer door te lopen en zich zelf er van te verzekeren dat de herder ook niet achter hem aan komt.

Mooi moment dus zonder teveel stress en niet uitvallen.

We lopen verder en waar de bruggetjes ophouden mag Diesel ook lekker los.

Er word wat gerend en gesnuffeld we oefenen weer eens voor een super snelle "Hier" de mannen vinden het een geweldig spel zeker omdat er worst gestrooid word.

Aan het einde van de dijk moet er weer aangelijnd worden en als voorbeeldige honden komen ze netjes voor en aan de voet zitten om aangelijnd te worden..............oplichters zijn het toch ook, voor een stukkie worst doen ze alles.

 

Wandelen de dijk af en komt er een mevrouw aan met een witte swiffer aan het einde van de flexlijn die compleet uit z'n panty gaat.

Ze laat haar swiffer steeds dichterbij komen en ik besluit niks tegen die mevrouw te zeggen, heb er gewoon geen zin in.

Vraag Diesel en Sky netjes door te lopen en als of die swiffer compleet lucht is lopen de heren keurig door.

Na een paar meter moet er echt even geschud worden en even achteruit gekeken worden of het toch wel goed gaat met dat beestje die nog steeds luid keffend achterstevoren met zijn baasje word mee getrokken.

Inmiddels zijn we overgestoken en zonder er bij na te denken loop ik langs een tuin waar een aantal honden wonen die vaak ook flink te keer gaan.

Realiseer me dit pas op het moment dat ik Sky na de andere kant zie schieten en Diesel zijn mondhoeken naar voren zie gaan en hij begint te stressen.

Gelukkig zijn de honden binnen maar de geur is voor de honden al genoeg om daarvan in de stress te raken.

Stom van mij volgende keer maar aan de andere kant blijven of een straat eerder in gaan.

Dan lopen we de straat in die richting ons huis gaat en die richting zee kijkt.

Oeps dat ziet er niet vrolijk uit.............beetje donker.

Spoor de mannen wat aan om er de pas even in te zetten, nee doorlopen bij de dierenarts we gaan geen snaai halen vandaag!!

We moeten wachten bij het stoplicht en het word donkerder en donkerder...............kom op groen, groen, groen.........

We lopen snel over om langs de vijver naar huis te lopen en tja dan bedenkt Sky dat hij toch echt nog een keer moet poepen.

Hmmm zal ik bij dit blaadje gaan, nee bij deze grasspriet hmmmm nee ook geen goede plek.........achter de bosjes dat niemand me ziet??? 

Sky kom op schiet op man ga zitten..............ja daar is de uitverkoren plek die verblijdt word met een mooi vlag van Sky.

Hup hup snel opruimen en daar vallen de eerste flinke spetters al.

Voor ik het goed en wel weet valt het werkelijk met bakken uit de hemel en rennen we de laatste 100 meter maar naar huis waar we drijfnat aankomen.

Bedankt Sky, echt een geweldige timing!!!

Maar wat ben ik blij dat ik m'n nieuwe jas aan had, geen druppel erdoor heen zelfs op de naden lekker droog...........een hele goede test dus.

Als 3 verzopen katten staan we in de keuken en drogen onze haren maar eens goed af en verwennen ons met een bak koffie voor mij en de heren een lekkere kluif.

 

Moe en voldaan liggen de heren nu te slapen en verder op te drogen.

M'n jas hangt in de douche uit te druppelen en klaar voor de volgende wandeling!

pizapcom14417982252591-1.jpg

 

Lees meer »

Tijd............

 

En dan is weer de dag dat de mannen bijna jarig zijn en denk je weer terug...............

6 Jaar geleden hebben we afscheid moeten nemen van ons allerliefste maatje Angel.

hyves-1757935-large-1.jpeg

Een collie teefje wat via herplaatsing met bijna 2 bij ons is komen wonen.

We hebben haar opgehaald uit een niet zo leuke situatie, ze knokte met een andere teef in huis en dat ging er zeer heftig aan toe.

Eenmaal bij ons thuis hadden we ons geen fijnere hond kunnen wensen.

Lief voor iedereen maar vooral een kindervriend en beschermer.

Met bijna 14 jaar hebben we haar moeten laten gaan en wat een verdriet hebben we daar van gehad en nog steeds denken we geregeld aan haar en halen we mooie herinneringen aan haar op.

 

Maar in de tijd dat ze nog leefde waren we stiekem al aan het nadenken en dromen van een nieuwe hond want zeker was dat we nooit zonder hond wilde.

Voor een ieder is het anders maar voor ons was een nieuwe hond nodig om met het verdriet van Angel om te kunnen gaan.

Veel rassen waren de revue gepasseerd en steeds kwam er eigenlijk 1 ras naar voren de "australian shepherd"

Via de rasvereniging in contact gekomen met Annemiek en al snel konden we komen kijken bij het nestje.

Verliefd op de pluizenbollen wisten we het zeker hier moesten we voor gaan.

En zo kwam Diesel in ons leven en wat heeft hij ons leven verrijkt.

Een pluizenbol die het leven 1 groot feest vond en nog steeds vind!

126065.jpg

Een hond die veel haken en ogen heeft en niet de allermakkelijkste is.

Een hond die als hij je mag door het vuur gaat voor je en als hij je niet moet het ook echt niet meer goed komt, lekker duidelijk.

Een hond die onze ogen geopend heeft en ons een compleet andere kijk gegeven heeft op "het hebben van een hond"

Een hond die voor de nodige tranen heeft gezorgd maar ook voor veel meer mooie momenten waarbij we zo moeten lachen om zijn fratsen.

Een hond die zo graag voor en met je wil werken maar een mooie leerschool voor ons om te leren dosseren anders word het hem teveel.

Een hond waarbij nog nooit 1 dag saai is geweest.

126068.jpg

We beleven avonturen tijdens onze wandelingen, hij staat enorm open voor de natuur om zich heen............daardoor staan wij ook meer open.

Het namelijk prettig als wij als eerste dat hert spotten of een haas ipv Diesel.

Een pretletter die graag Sky kliert en een rossiebossie verkoopt.

Hem uitdaagd als een echte kinderlokker met een te leuke stok om hem vervolgens mee te lokken en hem dan even af te rossen en Sky die er keer op keer intrapt.

Het motto voor iedere dag is "een dag niet smerig is een dag niet geleefd"

Nu word hij 19 oktober alweer 6 jaar, al 6 jaar beleven we plezier aan deze donder en zou ik nog geen dag zonder hem kunnen.

Hij heeft er voor gezorgd dat ik kynologisch instructeur ben geworden en daagt me steeds uit om vooral op het vlak van gedrag steeds nieuwe inzichten te krijgen.

Ook door hem geleerd dat we ook niet moeten kijken naar wat wij willen met de hond maar wat kan de hond allemaal aan.

Waar beleefd hij nou echt het meeste plezier aan.

Het heeft bijna een jaar geduurd voor we de juiste balans gevonden hadden.

Kortom een kanjer is het............

_DSC0171-2.jpg

 

En dan heb je een jaar een aussie in huis en dan mist er wat.

Maar ja wat is dat dan, enkel de collie eigenaren weten dan wat je echt bedoeld en voelt.

Het geklest is huis, het geknuffel, het gemuts, het vreselijk lieve karakter, relaxt zijn ....................

 

Na even wikken en wegen toch de beslissing gemaakt er komt weer een collie.

Dan was er een klein wensen lijstje ik wilde dolgraag een blue merle nadat ik ooit 1 in het echt had gezien was ik verkocht.

Via de rasvereniging bij Aagje tercht gekomen die een nestje had van maar liefst 6 blue merle puppy's en er waren nog 2 reutjes beschikbaar.

Dus op naar brabant voor een ontmoeting.

Wat een gezelligheid met alle pupkopers op naar de hei om samen met de pups een korte socialisatie wandeling te doen.

Terug in de auto van de hei naar de fokker hebben we alle 4 een hondje in ons hoofd welke het moest worden, we hadden daar werkelijk geen idee welke er nog beschikbaar waren want jemig wat lijken die frummels op elkaar.

Aangekomen bij Aagje bleek dat we alle 4 dezelfde pup leuk vonden en deze draak was ook nog eens beschikbaar.

378645_145303652242406_34182324_n.jpg

Met 10 weken hebben we onze kanjer Sky opgehaald.

En wat een heerlijke pup was hij.

Zo relaxt, vond alles prima, niet snel onder de indruk en deed het als een voorbeeld hondje.

1905831.jpg

Enkel luisteren was wel even een dingetje want al snel ontpopte de lieve pluizige pup zich in een relcollie.

Als beste in de puppycursus naar complete ramp in de vervolcursussen waarbij hij ook zijn stembanden veelvuldig heeft getraind..........denk dat hij dacht dat dat de bedoeling was tijdens de trainingen.

Iedereen was veel leuker als dat wij waren, menig maal stonden we voor joker omdat meneer de benen had genomen en ik ben vooral de mensen dankbaar die dan stug doorliepen en ook nog eens met een bal gooide.

Pfffff en weg...................dat ik nog geen ons weeg is me nog een wonder.

Maar de aanhouder wind en van relcollie veranderde Sky in een mooie volwassen kerel die echt niet onder de indruk is van iets of iemand.

DSC_0471.jpg

Gehoorzaamheid zijn we maar mee gestopt de combi Sandra/Sky was niet optimaal en we hebben ons ei helemaal gevonden in Hoopers.

Samen genieten we iedere week van deze lessen en het gaat best goed en zolang we er samen lol in hebben blijven we doorgaan.

Sky is samen met onze dochter een heerlijk team in de behendigheid, Sky is soms een beetje het type "loop de kantjes" eraf en is een stuk slordiger als Diesel maar ze komen er wel.

Sky is een hond geworden die iedereen aardig vind

Een hond die de rust zelve is...........zullen sommige niet denken tijdens de behendigheids lessen bv.

Een hond die niet snel onder de indruk is.

Een hond die duidelijk weet wat wel en niet mag waardoor hij eigenlijk altijd los kan zonder dat hij wegloopt.

Een hond die heel graag bij je in de buurt is.

Zeg je bal, zeg je Sky en andersom.............ballen zijn geweldig!!!

Maar ook een hond met een zeer eigen karakter met soms wat chagrijnige trekjes.

_DSC0179.jpg

 

Kortom een kanjer die al bijna 5 jaar bij ons is.

Morgen 15 oktober word onze kanjer alweer 5 jaar en we kunnen hem echt nog niet missen.

Wat een apart figuur is het en een mooie aanvulling in ons gezin

 

Mannen van harte gefeliciteerd en dat we samen nog maar veel mooie avonturen mogen beleven.

Trots op jullie!!!

10711040_596318497140917_8478260049786821974_n.jpg

 

En de toekomst....................we dromen ervan om binnen 2 jaar een mooi aussie meisje op te nemen in ons gezin als alles goed gaat.

De zoektocht naar fokkers is al stilletjes begonnen.

 

 

Lees meer »

Examen GG1 FHN

Examen GG1 FHN

20 jun. 2016 11:07

Zaterdag 18 juni 2016 examen GG1

 

Een paar weken terug op de hondenschool werd duidelijk dat we eigenlijk te weinig mensen hadden voor een GG examen.

Er moeten minimaal 5 honden mee doen aan de groeps oefeningen en aangezien er maar 3 GG cursisten zijn werd dat een beetje lastig.

Ik kon natuurlijk met Diesel mee doen als "witte" hond maar dan hebben we al een half gedeelte van het examen gedaan, nou dan kunnen we net zo goed de rest er ook aan plakken.

Help wat heb ik besloten pffffff ben al bijna een jaar gestopt met GG trainen en nu moesten we toch weer wat puntjes oppakken.

We hebben al ons diploma GG-1 bij de Raad en veel dingen komen overeen met de GG-1 van de FHN.

Enkel sorteren komt er al als extra bij maar dit hadden we al een aantal keer tijdens de training gedaan dus wisten we wel een beetje wat de bedoeling was en laat het nu net Diesel zijn lievelings onderdeel zijn.

 

Dus hebben we samen braaf de training weer opgepakt en moet eerlijk zeggen het ging best lekker enkel afstandsáppel bleef een puntje, meneer weet dan namelijk niet wat ZIT is.........

 

We gingen dus met goede moed het examen in, 50/50 en we gaan ervoor.

 

Dan is eindelijk die dag daar en mijn god stierf weer duizend doden van de zenuwen, word dan erg druk en ook m'n hoofd stroomt dan over van alle prikkels van buitenaf en maken m'n hersenen overuren.

Met in de rugzak een flesje Bach rescue spray voor de ergste stress op naar het examen.

De gezamelijke oefeningen gingen best goed, voor achter langs heel netjes volgen en een mooie halt houden.

Af en blijf 2 minuten uit zicht geen enkel probleem enkel bij het terug komen en daarna het "ZIT" commando gaat dat ei staan.......

Zit en blijf 1 minuut ook geen probleem.

Daarna het volgparcour, vast een gedeelte en daarna een gedeelte los.

Door mijn stress en drukte houd Diesel juist afstand van mij omdat hij dan echt zoiets heeft "mens wat ben je raar doe eens normaal, zo niet dan hou ik afstand"

Tja dat doet je volgwerk geen goed als er een lulletje lampenpit achter je aan loopt.

Zelf maak ik de fout meer op m'n hond in te gaan werken en tja dat kost nu eenmaal punten.

 

Volgende oefening is een combi oefening, nieuw volgens de examinator.........oke lekker dan zo hebben we het nog nooit getraind.

Hoogtesprong staat klaar voor het hoogte apport en nog geen 3 meter bij de hindernis vandaan word de riem neer gelegd voor de oefening "Plaats" 

 

Apport over de hoogte sprong gaat voor Diesel super, hij gaat met enthousiasme over de hindernis raapt het apport op en met de zelfde snelheid en vrolijkheid komt hij terug gesprongen.

Zit wat scheef voor maar dat mag de pret niet drukken.

Diesel weer aan de voet.............lastig want ik sta nog steeds strak van de stress pfffff

Weer een stukje volgen tot we op 25 meter vanaf de riem staan en moeten de hond weer terug sturen.

Oeps ik weet gelijk al dat dit mis gaat.

Tijdens het trainen heb ik vaak een stuk gevolgd, veel wendingen gedaan en dan weer terug sturen, zelfs langer als 25 meter en nooit geen probleem.

Maar nu staat daar die hoogtesprong en laten we nu voor de behendigheid het commando "Vooruit" gebruiken en laat ik dit commando nu ook gebruiken voor terug sturen plaats.

Dan te bedenken dat Diesel behendigheid leuker vind dan gehoorzaamheid dan is 1+1.......

Dus daar ging hij keurig over de hindernis terug naar zijn riem.

Hoe creatief deze manier ook was het leverde 0 punten op.

Moest er wel erg om lachen, wat een ei zeg!

 

Dan afstand áppel, we beginnen in de AF en moet hij naar de ZIT..........natuurlijk hij ligt me aan te kijken of hij vandaag voor de allereerste keer dit commando hoort.

Blijft heerlijk liggen in het gras..........STA nou dat doet hij dan weer keurig en krijg daar achteraf van de keurmeester nog een compliment voor dat hij zo mooi en strak gaat staan.

Vanuit de STA weer in de ZIT..............zit, zit.....kijkt mij aan, dan de keurmeester dan weer naar mij.......nee sorry nooit van gehoort zit wat een raar woord..........

Dan maar DOWN..........pfff eindelijk kan weer liggen moet hij gedacht hebben want met een zucht zakt hij ter aarde.

 

Dan hebben we nog het aller aller aller leukste onderdeel, volgend Diesel dan het sorteren.

Op een sorteerbak worden 5 geurloze stokjes neegelegd en 1 stokje mag je zelf ongeveer een minuut vasthouden om jou geur aan het stokje te krijgen.

Je gaat op 10 meter afstand samen met je rug naar de sorteerbak staan, levert jou stokje in en die word neegelegd op een willekeurige plaats tussen de andere 5 stokjes.

We draaien ons om en lijn Diesel af, op dat moment spurt hij al naar voren en kan ik hem nog net in zijn kladden grijpen om hem bij me te houden...........oeps dat kost me nu dus ook punten op gedrag omgang baas hond........

Diesel zit weer netjes naast, geef hem de geur enhij rent naar de bak om een stokje te pakken, twijfelt even door z'n stokje los te laten en aan een ander te ruiken maar nee de eerste was de goede.

Komt keurig terug, geeft het stokje af en JA het is de goede, wat een kanjer.

 

Einde examen en dan komt het zenuwslopende wachten, echt niks voor mij.

Maar helaas wat ik al vermoede zijn we gezakt voor onze aller eerste keer in onze carierre.

Het is niet anders, maar 1 ding weet ik wel zeker we geen nu echt stoppen.

We halen er beide geen voldoening meer uit en Diesel kan vaak de motivatie niet meer vinden om dit te doen.

Een heel andere hond zie ik bij behendigheid en speuren.

 

13445656_870099053096192_8993726999204778995_n.jpg

 

En nu genieten van een welverdiende vakantie.

10519178_557128787726555_549046410149441886_n.jpg

Lees meer »

Hoe gaat het met de patient.............

 

We zijn nu alweer een paar dagen verder en onze patient gedraagt zich voorbeeldig.

We hadden verwacht dat onze diva de stervende zwaan zou spelen nu zijn klokkenspel verwijdert is maar gelukkig word het tegendeel bewezen.

Als een echte Sylvester Stallone loopt hij stoer en fier te zijn.

Oke soms stort hij ter aarde waarschijnlijk omdat het jeukt of toch wat pijn doet maar kijkt dan vervolgens om hem heen alsof er werkelijk niks aan de hand is.

De wond ziet er prima uit en zijn bikinilijn die nu overigens mooi glad geschoren is vertoont een aantal kleine blauwe plekken.

Nadeel van dit hele gebeuren is verplicht aan de lijn uitlaten en zorgen dat de wond niet nat word.

Tot woensdag merkte je wel dat hij erg moe was van de narcose nog en liep als lulletje lampenpit achter me aan te sjokken.

En sliep nog veel maar sinds gister is dat ook voorbij en heeft hij echt weer zin om te spelen en te rennen.

 

Diesel blijft het een rare situatie vinden, zit Sky geregeld aan te kijken of zijn bovenkamer nog wel in orde is.

Daagt hem geregeld uit tot spel maar nee daar heeft onze heer nog geen zin in.

Vandaag hebben we maar even een wandeling gemaakt in het Keukenhofbos.

Is toch een gebeid waar de honden enkel aan de lijn mogen dus komt mooi uit.

We hebben heerlijk gewandeld, lekker gesnuffeld, beetje gek gedaan, wat gerent en vooral lekker ontspannen.

Enkel maar vogelgeluiden en jezelf in alle rust in het bos.

Terug nog even langs de paardjes gelopen voor Diesel die dit altijd spannend vind.

We hebben daar zeker 10 minuten op ons gemak staan kijken in het zonnetje........Genieten!

 

Oeps dan denderen ze terug naar de auto nog even door een grote plas heen..........lekker Sky de boel mocht niet nat worden.

 

Over een paar dagen de hechtingen eruit en dan hopen dat het het gewenste reslutaat oplevert.

Toeval of niet, heb al 2x rustig met iemand kunnen praten zonder dat er 2 staan te klieren of te keffen.

Vooral Sky was vaak aanstichter van druk doen als we staan te praten en Diesel kopt hem dan even in.

En hij markeert al minder en niet alle grassprieten zijn meer even belangrijk.

 

Even een kusje voor het vrouwtje..........

13450959_869473639825400_5824117610984735863_n.jpg

En Diesel op de uitkijk voor de boswachter............

13417602_869473613158736_6217888910747107541_n.jpg

 

Lees meer »

Sky doet een beetje raar..............

 

Diesel is van slag want zijn maatje Sky doet en is een beetje raar.

Sky is namelijk gecastreerd afgelopen maandag.

 

Na lang wikken en wegen, nadenken en overleggen hebben we het besluit genomen Sky te laten helpen.

Twijfels waren er zeker want stiekem waren er wel plannen om hem in te zetten als dekreu.

Verder vind ik het onzin om als je hond prima functioneert je hond te laten helpen.

Maar nu Sky 4.5 is merken we meer en meer dat hij wat gedrag betreft toch wat gaat veranderen.

Van nog steeds vrolijke snuiter naar wat vaker chagrijnig in huis, soms zo erg dat Diesel niet eens de kamer in durfde te komen omdat onze relcollie zijn lip lag op te trekken.

Weg lopen, dacht toch werkelijk dat we daarvan af waren na de pubertijd maar nee het komt weer vaker voor.

Je kan dan roepen tot je een ons weegt maar de hormonen zijn dan sterker om naar die leuke meid te gaan dan terug te komen bij je baas die daar staat te zwaaien met je allerleukste speeltje.

Kwijlen, klappertanden, markeren, en iedere grasspriet tot in den treure beruiken.

Tijdens wedstrijden en trainingen zo druk zijn met alle meiden en geuren om je heen dat hij vaak zijn koppie er niet goed bij heeft en domme foutjes maakt.

Ja veel dingen zijn te trainen maar kunnen we hormonen die de overhand nemen echt trainen??

Vind het een lastig verhaal.

Vooral het steeds meer chargrijnig zijn ging mij irriteren, vaak helemaal nergens voor nodig zijn gedrag.............of kwam het vaak nadat hij weer te lekkere luchtjes had geroken en meneer zijn hormonen daar van slag af waren........

 

Kortom we waren er klaar mee en nee er is geen garantie maar we hopen dat door de hormonen weg te halen hij weer rust krijgt in zijn koppie.

 

Gister was dan de grote dag, om 9.00 bij de dierenarts zijn.

Blijft toch spannend eerlijk is eerlijk je moet vertouwen hebben dat het allemaal goed gaat.

Kregen pas om 15.00 een telefoontje dat hij rustig uit de narcose was gekomen en we konden hem een uurtje later ophalen.

Alsof we hem rechtstreeks uit de kroeg haalde, hij zwalkte van de ene naar de andere kant en was nog helemaal wappie in zijn koppie.

Thuis gekomen vond Diesel dit maar wat raar, daar was zijn maatje naar een dag te zijn weggeweest.

Geen leuke vrolijke ontmoeting, Sky die raar loopt, die stinkt naar de DA en ook nog eens gekke geluiden maakt met hoesten.

Diesel heeft alles eens op zijn gemak bekeken maar besloot toen dat dit geen normaal gedrag was en begon toch uit te vallen naar Sky.

Om dit niet te laten escaleren hebben we Diesel maar even aangelijnd en de bench neer gezet voor de rust.

Naar mate de avond verder verliep werd Sky meer en meer helder en kon weer normaal lopen.

Klein beetje eten en drinken lukt uiteindelijk ook weer.

Diesel heeft alles op zijn gemak liggen te bekijken met een blik "spoor jij wel"

Laatste uitlaat rondje was voor Sky een enorme opluchting hij moest zo nodig plassen............eenmaal helemaal klaar was hij zo blij dat hij even vergat dat zijn lichaam nog een niet helemaal wakker was.

Gekke sprongen zagen er nu wel heel maf uit, en Diesel dacht eindelijk daar is Sky weer we kunnen weer spelen.............helaas Diesel even geduld.

 

Na een rustige nacht was Sky vanmorgen weer zo goed als de oude.

Wilde alweer buiten in de tuin en Diesel zag dit als uitnodiging tot spel, oke 1x heen en weer rennen maar daarna klaar jongens dit is nog een beetje te vroeg.

Even uitlaten en weer wat eten, wat nu met veel smaak gedaan werd.

Maar best vermoeiend allemaal dus Sky ligt alweer even in dromenland.

Wond ziet er netjes uit en over 10 dagen even terug komen bij de dierenarts voor na controle.

Dan verder aan de lijn uitlaten en niet zwemmen en in hoog nat gras de wond moet droog blijven.

Even apart lopen dan maar met de heren zodat Diesel wel zijn ei kwijt kan.

 

Ben nu verder benieuwd of hij rust in zijn koppie heeft gekregen maar dat is even afwachten.

_DSC0399.jpg

 

Lees meer »

Help.............waar blijft de lente??

 

Vrijdag 4 maart 2016 een vroege morgen vandaag omdat ik mijn zoon naar school moet brengen.

Hij had op school een klein ongelukje gehad en nu stond zijn fiets nog daar.

We vertrokken al vroeg omdag het zeker 's morgens 20 minuten rijden is.

Voordeel is dat zijn school vlakbij een leuk wandelgebied ligt waar de honden nu nog los mogen lopen.

Dus honden ook maar lekker mee.

Voor vertrek checken we nog even alle internetsites wat het weer doet, hoelang blijft het nog regen en vooral wel fijn om te weten waar........

Het ziet er goed uit tussen 8.00 en 9.00 zou het droog zijn zo zeggen weeronline en buienradar.

Toch maar de dikke water/winddichte winterjas aan en de hoge laarzen vertouwen doe je het niet helemaal.

 

In de stroomden regen breng ik Rick naar school, overal die jongelui op de fiets tegenwind in die snijdende koude wind en regen.

Allemaal onherkenbaar door hun regenpakken, ja 1x deze winter heeft m'n zoon geluk dat hij een keer droog op school komt.

Zet h'm af en rij door naar de klinkerbergerplas.

Op 1 auto na compleet uitgestorven, tja vind je het gek wie gaat hier nu lopen in die kou en regen.........

 

Nou wij dus, het deert de mannen weinig want vol ongeduld staan ze achterin de auto te wachten op mijn seintje dat ze eruit mogen om te gaan lopen.

Nou ja lopen...............als 2 uitgelaten malloten denderen ze het grasveld op, Sky luid blaffend naar mij..........Hé waar blijf je nou...

Doe m'n sjaal wat beter om en rits m'n rits tot bovenin helemaal vast brrrr wat is die wind allejeemig koud zeg.

Vandaag heb ik wel de clicker weer eens meegenomen om vooral Diesel weer te gaan belonen op afstand als hij contact met me zoekt.

Gewoon weer even aan hem laten merken dat hij goed bezig is.

Voor ons in de verte zie ik een figuur lopen met 2 honden, krom gebogen tegen de wind in loopt die net als ik zijn honden uit te laten.

 

We wandelen in een lekker tempo over het pad heen, tenmiste ik over het pad en de mannen door de bagger.

Er word door Diesel nog even een kuil begewerkt zodat deze beter van model word.

Hij kiest ervoor om nog even lekker te rollen tot grote hilariteit van Sky die gek springend langs en over hem heen gaat.

Wat een gekkeigheid zo 's morgens vroeg.

 

Ineens duikt het figuur, een meneer zie ik nu uit de bosjes op samen met zijn 2 honden.

2 Prachtige ridgebacks, ik besluit Diesel toch even aan de lange lijn te doen dat kan nog makkelijk want de afstand is nog redelijk groot.

In een rustig tempo benaderen we de meneer en zijn honden en Diesel doet het keurig, 1 van zijn dames is erg onzeker en valt daardoor wat uit.

Sky denkt ojee laat ik even wat ruimte maken en loopt er met een grote boog omheen en Diesel ach die boeit net niet zoveel die laat heel mooi ontspannen gedrag zien.

We blijven eigenlijk tegelijk stil staan en we kletsen wat samen, Diesel maak ik ondertussen los en die gaat lekker zijn eigen ding doen een beetje snuffelen en gaat later naast me zitten.

Als echte Nederlanders klagen we even over het weer om daarna weer ieder ons eigen weg te gaan.

We wandelen lekker door en ja dan is het feest compleet we vinden een bal, zomaar in het wild ligt hij daar op de grond speciaal op ons te wachten.

Als 2 gekken zo blij rennen de mannen rond met hun buit.

Sky komt hem even langs brengen en ik schop de bal een eind vooruit.

Diesel is altijd net een stukje sneller dan Sky en gapt de bal voor Sky weg, samen even een rondje rennen en Diesel gooit de bal weer neer zodat Sky als echt personeel de bal weer bij mij kan inleveren zodat het spelletje zich steeds weer herhaalt.

 

We komen nu op een gedeelte aan waar veel gras zou moeten staan maar ipv een mooie groene weide is het omgetoverd tot een bruine substantie waar kleine plasjes op staan.

Nou het feest kan niet mooier door daar eens heerlijk over te gaan rennen.

Mijn hemel wat zien ze eruit................

Voor straf maar even verplicht zwemmen om de ergste bagger af te spoelen en gelijk aan de riem hop naar de auto.

 

Officieel ben ik vanaf vandaag klaar met deze winter..........

Lente je bent van harte welkom!

pizapcom14570819642641-1.jpg

DSC_0433.jpg

Lees meer »

Overprikkeling en wat doe ik ermee?

 

Leuk als mensen je blog lezen en vooral dat heel veel mensen er zoveel van herkennen.

Aan 1 kant super leuk maar aan de andere kant eigenlijk weer niet want dat betekend dat er nog meer mensen zijn die ook een hond hebben die reactief is of heel moeilijk kan omgaan met de vele prikkels om hem/haar heen.

Kreeg naar aanleiding daarvan dan ook de volgende vraag............

Hoi Sandra,

 Het prikkelgevoelige wat je beschreef in je blog is heel herkenbaar.

 Mag ik een verzoek doen?

Wil je misschien een keer een blog schrijven over wat je kan doen om die prikkelgevoeligheid in goede banen te leiden?

 En hoe je rust kan geven aan een hond die buiten compleet overprikkelt raakt?

 Voorkomen is altijd beter dan genezen.

 

Zo hé dat is nogal een vraag en aangezien ik geen gedragstherapeut ben moest ik er toch even flink over nadenken.

Ik schrijf het dan ook vanuit m’n eigen ervaring en vooral hoe het bij Diesel en ons het beste werkt, denk dat het voor iedere hond weer anders is omdat iedere andere hond weer hieperdepiep word van iets anders.

 

Om te beginnen ben ik gaan leren herkennen van welke dingen Diesel overprikkeld raakte, dacht daarbij al snel aan trainingen als er veel groepen op het veld staan.

Wedstrijden, verjaardagen, veel schreeuwende kinderen, opgewonden mensen, lokaties waar het heel druk is.

Dit was eigenlijk makkelijk te herkennen doordat hij op die momenten sneller uitviel, of in een hoge blaf kwam, of de boel wilde gaan regelen.

564533_411042769001825_1124177234_n.jpg

Het meest makkelijke was door rust te houden, bv een wedstrijd en verjaardagen zijn heel druk en gebeurt heel erg veel dat betekend standaard de dag erna rust.

Geen activiteiten enkel even kort uitlaten en klaar.

Maar tijdens de BAT training ben ik achter nog meer dingen gekomen, stress (overprikkeling)  stapelt steeds meer op.

Je kunt per dag een aantal voor mij simpele maar voor Diesel moeilijke dingen tegenkomen die zorgen dat zijn stress emmer vol loopt en hij compleet overprikkeld raakt en hieperdepiep word of erger gaat uitvallen.

Denk bv, aan dingen die je hond eng en spannend vind.

In Diesel zijn geval is dat vaak alles wat anders is als normaal, denk aan mensen die ineens op een bankje zitten, een opa die met kleinkind de eendjes voert, de enge hond van de buren, de nare hond die standaard naar hem blaft, ergens van schrikken ga zo maar even door.

 

Het allermoeilijkste vind ik dan ook de balans te vinden tussen rust en overprikkeling want dat laatste zou ik  moeten voorkomen omdat dit juist zijn “negatieve” gedrag beïnvloed.

 

Zoals ik al aangaf, rust is hier het allerbelangrijkste.

Dus na “drukke” dagen is het erna een rustdag.

Verder zorg ik buiten dat ik zo min mogelijk in situaties kom waarbij Diesel het moeilijk heeft.

Ga daardoor veel wandelen in gebieden waar weinig honden zijn en waar het vooral overzichtelijk is zodat ik snel genoeg kan veranderen van route.

Train enkel nog bij de hondenschool als er maar 1 groep op het veld is, overdag in mijn geval dit geeft enorm veel rust voor ons beide omdat er niet bv 36 honden op een veld staan met de daarbij horende weglopers, uitvallers, blaffers.

Ook behendigheid traint Leon enkel nog in een heel klein groepje waarbij gelet word op veiligheid en elkaar en hond respecteerd.

Als ik cursisten in de groep heb waarbij de hond ook hieperdepiep gedrag laat zien dan laat ik ze lekker op een rustig stukje waarbij de hond het wel kan trainen.

Het is voor zoveel honden moeilijk om in een groep te trainen dat moeten ze echt leren en door lekker alleen in alle ruimte aan de slag te gaan werkt het vele malen beter ook voor jezelf.

Als ik GG-2 train dan sta ik ondanks de 6 hondjes op het veld vaak in m’n eentje helemaal achterin.

Lekker rustig en Diesel heeft aandacht voor mij en niet voor de rest.

Zelf vind ik het commando “let op” of “kijk” heel fijn om aan te leren en te gebruiken, kom je in een moeilijke situatie kun je dit commando gebruiken om de aandacht even bij jou te houden dat kan een hoop stress schelen.

10628411_649565341816232_1529895666223651620_n.jpg

Tegenwoordig als we aan de lijn lopen en mensen laten hun hond op ons af komen zeg ik er nu ook wat van dat ik dat niet wil omdat Diesel daar moeite mee heeft, sommige luisteren en vinden het prima en van een ander krijg je een gratis les honden opvoeden liefts ala tv serrie.

Diesel word vaak ook hieperdepiep als mensen hem leuk vinden en willen aaien...........je kent het wel “OOOOO wat een leuke mooie hond” “Wat een mooie ogen” en dat alles met een hoge enthousiaste stem................ik doe net of m’n neus bloed en loop gewoon door, niet netjes misschien maar het helpt Diesel wel.

Door hem buiten nu meer aan een lange lijn (5 meter) uit te laten heeft hij meer vrijheid om rustig te blijven snuffelen, merk nu echt als hij iets spannend vind rustig blijft snuffelen.

1234609_420387381400697_1166329705_n.jpg

Vind hij een situatie heel moeilijk dan gooi ik een flinke hand voer weg van de prikkel en laat hem lekker zoeken hierdoor word hij ook een stuk rustiger.

Als ik merk dat als we een wandeling starten en er is veel stress en stom gedrag dan blijft het bij plassen en poepen en weer naar huis dan zit hij nog te vol in zijn koppie om er een ontspannen wandeling van te maken.

Afgelopen vakantie was een mooi voorbeeld, naar de dierentuin dat is altijd een happening.

Want alle beesten moet je van dichtbij bekijken en dat geeft de nodige gekke, leuke, maar ook stress volle situaties.

Je ziet beetje bij beetje dat zijn emmer vol begint te lopen en hij gaat lopen hyperen dan is het echt tijd om even rustig ergens te gaan zitten met zo weinig mogelijk prikkels.

Bij de dierentuin was een pretpark aanwezig, was de 1e keer dat we in een pretpark waren met de honden.

Sky boeit het totaal niet terwijl Diesel nog harder gilt dan de kinderen in de atracties.

Dan kun je gaan corrigeren wat het gedrag enkel maar erger maakt, je kunt gaan belonen voor het rustig zijn maar 3 tellen later is hij toch weer over zijn theewater..................nee het beste is om zo snel mogelijk uit die situatie te gaan met je hond.

Geen straf hoor, wij lekker op een terrasje en de kinderen in het pretpark.

 

Ook op de gewone dag, gaat het fout dan zorg ik dat ik zo snel mogelijk uit die situatie kom en zorg voor rust in de tent en dat werkt bij hem het beste met die hand voer op de grond zodat hij kan zoeken en snuffelen.

 

Eigenlijk is de oplossing heel simpel, voorkom dat je hond gestresst en overprikkeld raakt...............maar ja in het drukke westen is de praktijk vaak anders.

Ik heb het van me afgezet “ik heb een aussie en die moet echt wat doen anders word hij stierlijk vervelend”

Nou als ik teveel doe word hij stierlijk vervelend dus zorgen voor een goede balans tussen rust en activiteit.

Dat vond ik denk nog wel het moeilijkste omdat ik voor mijn gevoel de honden daarmee te kort doe, maar niks is minder waar doordat we nog meer zijn gaan opletten tussen inspanning en ontspanning is er veel meer rust gekomen bij beide honden.

 

Oeps Sky vind alles al prima...........heerlijk een collie kan het iedereen aanraden.

 

Het allerbelangrijkste is leer je hond nog beter kennen en leer welke situaties moeilijk zijn voor je hond dan ben je al een heel stuk op weg.

 10801562_615292491910184_4623320391499683344_n1-1.jpg

 

 

 

 

Lees meer »

 

Hier kun je verder lezen

BAT training Diesel

 

 

 

BAT Training met Diesel.

 

Week 2

 

Vrijdag 30-10-2015

 

Vandaag ook nog een avondwandeling gedaan nu het overdag steeds beter gaat.

Wat een spanning in het begin, gelijk 1 (en geen 10) blaf naar een fietser die op de hoek staat te wachten, veel briezen spanning opbouwen beetje mopperen maar toch doorlopen.

Hoge houding heel alert, omgeving overdreven scannen.

We besluiten door te wandelen en na een minuut of 10 zie ik hem ontspannen, koppie gaat omlaag, kont gaat wiebelen en oren staan veel meer ontspannen.

Een prettige wandeling met veel mensen die hij volkomen negeert.

1 "Vreemde" man zorgt toch dat hij wat borstelt en binnenmonds wat moppert, we kijken de man rustig na.

Schudden het van ons af en lopen verder.

Komen nog 2 hondjes tegen waarvan 1 uitvalt.........vergissing bleek een vriendinnetje van het uitlaten........van schrik naar blijheid.

Lopen rustig en ontspannen door tot we weer vlakbij huis komen vanaf dat moment word hij weer alert, omgeving scannen, houding hoger.......alsof hij wil zeggen "De baas is weer in de buurt" 

Gek beest............maar de avondwandelingen gaan we meer doen zodat hij toch ook dan leert dat het ook als het donker is helemaal zo eng niet is.

 

Vrijdag 30-10-2015

 

Omdat het best goed gaat heb ik vandaag gekozen voor een redelijk druk losloopgebied.

Diesel gaat los eigenlijk altijd heel goed, enkel met herders en honden veelal reuen met een bepaalde houding heeft hij moeite dat zijn de momenten dat ik hem ook altijd standaard bij me roep en aanlijn.

 

Voor vandaag gekozen voor een wandelgebied dat niet heel overzichtelijk is dus veel bochtjes en hoge bosjes.

En vaak wel druk bezocht dus kon ik mooi gaan kijken naar zijn houding en taal naar andere honden.

Aangekomen heb ik 2 zangers achterin de auto, leek de voice wel alleen keert mijn stoel niet om in de auto.

Nadat het volume was afgenomen en de heren rustig waren konden we de auto verlaten.

Sky lekker los zodat ik op hem niet echt hoef te letten en Diesel aan de 5 meter lijn.

Wat een geuren en wat een geduld hebben was het zeker het eerste stuk vanaf te auto tot zeker 100 meter het wandelpad op.

Werkelijk iedere spriet moest besnuffeld worden en bij 1 polletje waren er schijnbaar zoveel "berichten" dat de spanning een beetje groot werd, zie dan heel veel trillen van zijn achterpoten.

Maar na dat alle info geland was konden we na het schudden lekker doorlopen.

Brug over..........best lastig als iedereen z'n poot optilt tegen het begin en jij moet langs al die geuren en info lopen.

Van rechts komt en een labrador aangewaggeld, Diesel benadert heel rustig mooi wegkijken.

Labrador laat ook hele mooie rustige signalen zien, even snuffelen en beide vervolgen heel mooi hun weg.

 

Ik kies ervoor om even een stuk veld op te lopen waar je maar van 1 kant op kan komen dat is mooi overzichtelijk en kan ik de boel een beetje in de gaten houden.

Dit is het moment dat hij heerlijk los mag rennen.

Rennen word al snel lekker klieren met Sky om vervolgens heerlijk te gaan liggen rollen in het veld.......lekker hoor die natuurlijke parfum.

Na een klein half uurtje van ontspannen snuffelen, spelen, en een beetje klieren lopen we weer aangelijnd het veld af.

In de verte staat een man te schreeuwen tegen zijn hond dat hij de bal mee moet nemen.

Dit is wel een spannend gebeuren, we zien een hond en een man die staat de schreeuwen..........heel rustig in alle geduld bekijkt Diesel het gebeuren eens aan en na een zucht besluit hij lekker de andere kant op te lopen.

Komen nog 3 jachthonden tegen die een beetje het gehalte "blij ei" bij zich hadden maar bleven op een afstandje ons bekijken en vervolgens lekker door te stuiteren.

Diesel vond ze alle 3 niet zo heel intressant en was meer met zijn eigen ding bezig.

Terug weg heeft hij als een dooie diender achter me aan gelopen.

Onder de indruk van al die geuren waar we normaal de tijd niet voor hebben omdat ik als baas altijd doorloop en de honden er dan veel sneller voor kiezen om mee te lopen ipv alle informatie eens goed tot zich te nemen.

 

https://youtu.be/fyFaL5i4QwM

DSC_0186.jpg

DSC_0187.jpg

 

Woensdag 28-10

 

De middag wandeling was een drama, niet vanwege Diesel nee omdat het met bakken uit de hemel kwam dus de wandeling heel kort gehouden op een plas en poep moment.

 

Dan maar voor een avond wandeling want ook dat geeft veel spanning.

Spanning wat zich weer uit in veel uitvallen naar vooral honden en mensen die recht op ons aflopen en dan vooral mannen/jongens met een capuchon op.

Spanning in de poort wat uit zich in zuchten en briesen, schudden toen we de poort uitkwamen.

Redelijk gespannen begonnen we de wandeling.

Bij het uitlaatveldje aangekomen was het erg stil dus ontspande hij mooi en kon even lekker snuffelen en zijn ding doen.

In de verte zag ik al een hondje met baas aankomen dus heel rustig liep ik richting het fietspad zodat er een groenstrook tussen ons en de andere hond zat, prachtig even kijken en neus in de lucht en ruiken en mooi doorlopen (whiehoe) 

 

Lopen lekker door, Leon en Sky waren er ook bij dus we lopen wat te kletsen honden doen een beetje hun ding alles veel meer ontspannen.

Rustig maken we ons rondje af.

Tot we een dame tegen komen met 2 jack russels, kies ervoor om op de straat te gaan lopen met de auto's tussen ons en de hondjes in.

Goede keuze want 2 van die kleine duivels hangen luid keffend in de lijn, een punt waarop Diesel normaal gelijk zou terug reageren.

Nu nam hij zijn tijd, strakke verstarde houding, staart omhoog en wat borstelen, mond hoeken gingen wat naar voren.........maar daar is de 2 seconde regel.........strijk de lijn en beweeg me naar zijn zijkant en hop uit de fixatie maar daar bleef het niet bij vanaf de andere kant een golden reu die behoorlijk aan het fixeren was en een hoge houding aannam en oooo wat vind Diesel dat toch moeilijk......

Aan de ene kant 2 keffende duivels en aan de andere kant een fixerende reu.........snelle stop gegeven.....snel aan zijn zijkant gekomen en hem meegenomen met een voertje aan de andere kant van de auto's.....op dat moment kiest mevrouw met de duivels ook onze kant op te lopen................help dacht ik bij me zelf........maar buiten alleen maar wat spanning is hij niet uitgevallen.......hoe GAAF is dat!!!

Daarna wel alles even flink afschudden en uitzuchten maar ik heb hem de hemel in geprezen TOPPER.

Dit zijn echt van die gave momenten, hier doe ik het voor.

Zelfs Leon had zoiets "wat gebeurt hier" 

DSC_0249.jpg

 

 

 

Maandag 26-10

 

Mooie wandeling gehad.

Ik hoorde bij het vertrekken thuis al dat de grasmaaiers en de bladblazers bezig waren op het veldje, dit geeft vaak spanning en leid vaak tot uitvallen want die mannen horen er helemaal niet.

Rustig aan de wandeling begonnen en helaas voor mij net te laat met stoppen dus kwam er toch een blaf.

Er voor gekozen even terug te lopen en opnieuw richting het veldje te gaan, nu wel eerder een stop in gezet even laten kijken merkte dat de spanning erg opbouwde en heb toen gekozen om aan zijn zijkant te komen en hem eruit te halen.

Heel mooi reageerde hij erop maar wilde toch die kant uit, vond het iets te snel gaan dus weer een stop ingezet en deze keer was het een paar seconde kijken beetje snuiven, schudden en rustig doorlopen.

Toen was er iets heeeeel raars in de vijver een bootje die bagger en troep verwijderd nou mensen dat is iets wat er echt niet hoort!!

Maar we hadden mooi afstand, losse lijn paar gekeken beetje overdreven snuffelen of hoe Yvon het zo mooi noemt "grote olifant in de kamer die ik niet zie" voorbij de vijver een duidelijke zucht en even kort schudden.

Verder eigenlijk een heel ontspannen wandeling, let veel meer op mijn lijn.

Denk dat dat de grootste fout van afgelopen week was dat er nog teveel spanning op de lijn zat.

Fijne wandeling...........op naar morgen

 

 

Week 1

We zijn nu een week bezig en vrijdag was wel een diepte punt van de wandelingen...............

Hoe veelbelovend de eerste wandeling was hoe moeilijk deze gister was.
Deze hele week zeker iedere dag 1-2 BAT wandelingen gedaan.
En mijn hond raakt meer en meer "de weg" kwijt.
Dit uit zich door nu op van alles en nog wat uit te vallen want in ene is de hele wereld eng.
Alles hoort hij, alles ziet hij en is veel meer gestrest dan voorheen.
Veel schudden, veel verstarren, veel uitvallen, veel tongelen, hijgen op sommige momenten.
Gister een hele "moeilijke" wandeling gehad met uitvallen naar mensen waar hij normaal niet op reageert, nu was dat mens echt heel eng.
Veel spanning maar ook opgecropte energie.
Heb er voor gekozen om toch even naar een losloopplek te gaan en hem daar los te gooien, een paashaas was er niks bij wink-emoticon
Gevolg wel rollen in de schapenstront is wat minder frown-emoticon
Helaas sloten we deze losloopwandeling wel af met een kleine aanvaarding.
Diesel had ik aangelijnd (5 meter) omdat ik iemand zeg naderen met een jonge reu die wel eens vervelend kan zijn.
Mooie ontmoeting precies hoe Yvon had uitgelegd, ruiken, ruiken en Diesel hoefde er niks mee en liep door.
Hond dacht er anders over en begon te "klieren, opdringerig" te doen.
Mijn fout dat ik dan meer op de andere hond let en niet op Diesel (moet ik nog even leren) dus heb de eerste stresssignalen niet gezien.
Diesel gromt duidelijk dat hij genoeg heeft en ik geef hem daar een stembeloning voor, hond begrijpt het niet en gaat even door, weer een grom en weer een stembeloning van mij.
Dit gaat tot 3-4x goed, heb de eigenaar die op een afstandje stond al geroepen dat hij de hond moet ophalen maar nee blijft roepen, Diesel is er klaar mee en valt nu uit.
Eigenaar doet nog niks en probeer met kunst en vliegwerk er tussen te staan en de hond af te blokken enkel boeit het het beestje weinig.
Meneer boos want ik had een rot hond.
Ben even uit m'n panty geschoten en verteld dat meneer zijn hond de schuldige was in dit verhaal en dat hij eerder zijn verantwoorlijkheid had moeten nemen dan was dit niet gebeurt............pffffff dat luchtte even op like-emoticon
Gisteravond had ik even een snel uitlaatrondje dus even aan de flexlijn en gewone halsband en ik bepaalde weer even de weg en hoe we het gingen doen.
Meneer wist van gekkigheid niet hoe hij het had en heeft het hele rondje met een smile gelopen en z'n staartje wist niet meer te stoppen.
Zat dus even in een dipje.
Gelukkig Yvon en Ruud gesproken en er zijn inderdaad veel honden waarbij het gedrag erger word, Diesel is gewoon zijn houvast kwijt en daar gaan we weer aan werken.
Zin in zondag................oeps best een lang verhaal.

 
 
 
 
 
 

1e wandeling

Ook ik ben net aan de slag gegaan.
Bedankt Yvonne heb 10 minuten bij de uitgang van de poort gestaan en meneer wist niet wat hij er mee aan moest.
Uiteindelijk schudden en begonnen we de wandeling.
Hij koos ervoor hetzelfde rondje te beginnen, maar dan niet via het gras maar via de stoep. Heel veel snuffelen en steeds bevestiging aan mij vragen om bv door te lopen, moeilijk om dan niet te reageren.
Spannende momenten toen er honden blaften in de tuin, mooi om die houding te zien veranderen bij de strakke lijn naar slappe lijn.
Beetje spannend toen 2 luidruchtige gillende jongens op de fiets voorbij kwamen, rustig gekeken en gewacht, schudden en doorlopen.
Meneer ging richting dorp (hihi daar ligt altijd wel snaai op de grond de slimmerik  )
Hebben we nog 10 minuten voor het afgesloten hek gestaan die richting de dierenwinkel maar helaas hij ging echt niet open.
Alles moest goed besnuffeld worden om vervolgens onze weg te vervolgen richting huis.
Moeilijkste punt kwam nog het stukje waar de dorpskat altijd zit, meneer had het erg druk met snuffelen dat hij niet doorhad dat we al op die plek waren.
Gelukkig lag de kat aan de overkant en meneer was meteen gefixeerd, rustig naar opzij gelopen met de strijkende beweging en ja hoor hij keek gelijk naar mij en konden we doorlopen.
Wel kijkend naar de kat maar toch doorlopend voorop, daarna even schudden en verder naar huis.
Geen andere honden tegengekomen maar dit is al veel belovend moet ik zeggen!!

 

 

Week 1

Zondag 18 oktober ben ik begonnen aan een 6 weekse BAT cursus met Diesel.

Waarom..........Diesel kan reactief zijn aan de lijn en uitvallen naar bepaalde honden en mensen of dingen die raar of anders zijn.

BAT vind ik een mooie manier van trainen en denk dat het goed bij ons past om de laatste puntjes op de i te krijgen.

Ik ga daarom proberen dit blog bij te houden met onze vorderingen.

Voor wie wil weten wat BAT inhoud kan hier een hoop info vinden.

 

http://empoweredanimals.com/

http://service4dogs.nl/bat/bat-agressieve-of-bange-hond/

 

Lees meer »

 

pizapcom14417982252591.jpg

Betrouwbare Baas, blije hond?!

 

Wat een voorrecht is het toch om zo dicht bij het strand te wonen.

10 Minuutjes in de auto en we zijn er.

Zo ook afgelopen woensdag, gordijnen open en prachtig weer........ja dan kriebelt het al bij mij ik moet weer even naar zee om heerlijk alleen over het strand te dwalen met m'n eigen gedachten.

Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je gaat want alle weer types maken dat het strand steeds weer anders is, hoe heerlijk is het om te genieten met heel warm weer en lang uit de hele dag met een groep vrienden op het strand te zitten.

Te wandelen met deze fijne herfst temperaturen en na genoeg geen wind, een rustige zee en meeuwen die wat aan het "hangen" zijn.

Of een wandeling in dichte mist waardoor je dan toch de tijd maar in de gaten houd hoelang je heen loopt om vervolgens de zelfde tijd weer terug te wandelen omdat je anders de oprit mist.

Of misschien wel het aller aller mooist met een flinke storm/wind eens goed uit te waaien..........

 

Het maakt dus niet uit aan het strand is het altijd heerlijk....

 

Dus kinderen naar school, geld pakken voor de parkeerplaats, honden aan de lijn, voertje in de zak, oja camera mee en hup in de auto. 

Diesel heeft al snel door waar de rit naar toe gaat en trakteerd mij alvast op een prachtig ochtend concert wat zeker niet zou misstaan in "het foute uur" van Q Music.

 

Nou dan komt het hoor, de wandeling van de auto naar het strand.....Diesel aan de lange lijn mee (voor de terug weg in de duinen ivm het najagen van herten en hazen) en Sky aan de jachtlijn.

Camera om m'n nek en niet vergeten de wipperwapper met bal........

Dan begint het feest..........de ene naar links de ander naar rechts want er is natuurlijk zoals echte heren behoort zeer hoge nood sta je dan beide armen wijd, lange lijn die opgebost zit al half in de knoop.

Oke overleefd nu verder naar het strand, in optocht en sneltreinvaart want NIET "trekken aan de lijn" hebben ze nog nooit van gehoord.

 

Moet je dan gaan oefenen op zo'n moment als het enthousiasme eraf springt en het net 2 kinderen zijn die niet te houden zijn op de parkeerplaats bij de Efteling.

Nee hoor mannen ik ren er wel achter aan.

Ondertussen weten de mensen die al vroeg op het terras zitten dat we er aan komen want Sky laat dat luid en duidelijk horen.

Maar voor we op het strand aan komen moeten de heren natuurlijk nog even voor de grote boodschap pfffff zakje zoeken..........chips wat heb ik m'n handen vol..........lange opgeboste lijn, jachtlijn, wipperwapper........en nu nog de boodschap opruimen ja probeer dat maar eens met 2 mannen die ongeduldig, zeer ongeduldig hun weg willen vervolgen richting het strand.

 

Dan eindelijk zijn we er en kunnen ze los.......whiehoe eerst maar eens als gekken naar het water rennen om vervolgens op de terug weg elkaar even flink in de weg te lopen.

Even wat boze blikken en woorden onderling en de mannen hobbelen weer lekker door.

Ik kies er vaak even voor om eerst wat te lopen om dan pas te gaan gooien met de wipperwapper.

DSC01497.jpg

We genieten ruim 45 minuten op het strand, beetje zwemmen, beetje rennen, samen lekker spelen, achter de bal aan rennen, even knuffelen met de baas, baas niet zwemmen geen probleem uitschudden is natuurlijk heel leuk!

DSC01484.jpg

We vervolgen onze wandeling de duinen in, om via die weg terug te lopen naar de auto.

 

Diesel dus aan de lange lijn en Sky gewoon los want die ziet toch niks hihi

Al snel komen we de eerste mensen tegen die ook genieten van deze vroege mooie morgen.

Hondje zit ook aan de lijn dus roep Sky even bij beloon hem hier voor en hij blijft keurig zitten tot de mensen gepasseerd zijn.

Een bedankje van de mensen en we lopen rustig verder.

Een stuk verder nadert een hardloper met zijn hond, een border collie die het toch allemaal erg spannend vind wat ik zo snel kan inschatten in de verte.

De man blijft doorrennen terwijl zijn hond er voor kiest "zich te verstoppen" plat op de grond liggen, weg kijken.........in de hoop dat niemand hem ziet.

Diesel even kort gedaan en Sky weer bij me geroepen en het commando aan beide heren "volg" gegeven.

De border collie vind het zo spannend dat hij ervoor kiest terug te rennen en niet richting zijn baas.

Helaas kan ik op dat stuk geen kant op ivm de vele bosjes dus kan de hond geen ruimte geven.

In de verte hoor ik de baas schreeuwen, kies er nu maar voor te stoppen de honden met hun rug naar de border collie te zetten en naar mij te laten kijken en zelf ook rustig de andere kant op te kijken.

Baas blijft schreeuwen allang uit het zicht, de mannen zitten me aan te kijken "mens waar gaat dit over?"

Uiteindelijk kiest de border ervoor om toch langs ons heen te schieten achter de baas aan.

 

Jammer toch, waarom als baas je hond niet even helpen en steunen op zo'n spannend moment.

 

We lopen lekker verder en snotvergemen arm bijna uit de kom..........Diesel heeft een haas gespot oeps hij was sneller dan ik.......

Na zeker 5 minuten te hebben geroken en zich er van te overtuigen dat de haas gevlogen was konden we weer verder.

 

We lopen bijna op het laatste stuk en zie weer mensen aan komen met een jonge hond deze komt als een jong hertje aangesprongen naar m'n honden toe.

Mannelijke baas is daar niet van gediend en blert op afstand al naar zijn huppelende hertje die natuurlijk geen oor voor de baas heeft enkel voor de mannen.......

De mannelijke baas is ondertussen bij ons en ik vraag lachend "jong ding nog zeker" "ja net 7 maanden" ik "ooo heerlijk" Waarop de man zijn "pup" in de nekvel pakt en op de grond drukt en duidelijk maakt dat hij moet luisteren.

Pup piept en komt weer omhoog.

Vraag die man of het helpt?!?!

Diesel reageert zoals ik verwachte in zo'n situatie en maakt een spelbuiging naar de pup om de spanning weg te halen.

Laat de honden even samen gaan, Sky doet gewoon zijn eigen ding vind de pup niet echt zijn ding.

Na een kort spel kondig ik aan door te wandelen en dat het me slim lijkt als ze de pup even aanlijnen om hem dan mee te nemen.

Nee was niet nodig, 3x raden had er een hond bij.

Hoe leuk is het als een baasje vrolijk roept "kom op mannen we gaan" of ga je met de boze baas mee die staat te schreeuwen "HIER KOMEN" 

Blijf vrolijk doen tegen de mannen en de pup springt vrolijk in het rond met ons mee.

Na een stukje stop ik toch maar even want de pup blijft toch wel bij me lopen.

Roep naar de baasjes dat het beter is even aan te lijnen en mee te nemen.

Tja hoefde niet, man staat nog bozer te schreeuwen en de pup loopt met een lage houding staart tussen de poten naar de baas om vervolgens weer op de grond te belanden en een gil van pijn/angst.

Jammer hé en waarom luistert de pup toch niet...........zo belangrijk om vrolijk en blij te zijn ze te belonen als ze bij je komen ook al zou je ze het liefst enkeltje asiel doen.

Had te doen met dit hondje en kan alleen maar hopen dat deze mensen gaan inzien dat dit niet de juiste manier is.

Ik beloon de mannen nog maar eens met wat lekkers en een paar fijne woorden en vrolijk vervolgen hun hun weg.

 

Ik daar in tegen denk.........1 baas die bedankt........en 2 bazen die er wellicht niks van begrijpen.

Jammer hoor!

 

We gaan lekker naar huis en aan de koffie.

Alles weer overdenken en weer een ervaring rijker.

Mooie voorbeelden voor in m'n lessen hoe het wel/niet hoort.

DSC01485.jpg

DSC01501.jpg

DSC01456.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer »

Vakantie Collie versus Aussie

Vakantie Collie versus Aussie,

DSC_0050.jpg

 

Zomervakantie 2015 Wedderbergen Groningen.

Het verschil op vakantie tussen de collie Sky en de aussie Diesel.........

 

Het avontuur begint hier meestal 4 weken van te voren.

De mannen eten altijd vlees en op vakantie vind ik dat niks, het is onhandig in ons poppencaravannetje met minivriesvak en met warm weer niet heel fris en hygienisch.

Dus krijgen de mannen brokken, pfff welke zullen we dit jaar weer eens meenemen.

Het word de persbrok van Biofood, brokken besteld en netjes aan de heren opgediend.

Aussie..........hop in 1x die bak leeg

Collie...........haalt zijn neus op en denkt eet het zelf maar!

Dan gaat de truckendoos open, mengen met vlees, een andere brok erbij van iemand anders enz.enz. en dan uiteindelijk toch maar weer de goedkope Aldi brok.

Na 3 weken...........collie eet nu eindelijk gemengd aldi en biofood, na bijna 3 weken geen hap te eten grrrrr.

 

Caravan voor de deur, hectiek van het inpakken.

Collie..........ligt!!! standaard in de weg

Aussie.........stuitert van voor naar achter.....vergeten ze me niet.....

 

Ochtend van vertek, laatste spullen in de auto en caravan.

De mannen nog even uitlaten en op weg naar Wedde in Groningen, een "korte" rit dit jaar van een ruime 3 uur.

Collie..........ploft neer en hoor je niet meer

Aussie.........zit voor de schipholtunnel al te piepen zijn we er al....

 

Eindelijk zijn we lekker op de camping mooi weer met opbouwen.

Collie......wie wil er spelen met de bal....gooi de bal.....gooi de bal......

Aussie.....springt boven op de baas die druk bezig is met de haringen in de grond te slaan.....whiehoe we gaan stoeien, ik ga je helpen......whaaaa klieren!!!!

 

Het grote verschil op de camping,

Collie.........loopt 2 weken los bij de tent en gaat geen meter bij de plek weg of we er nu wel of niet zijn.

Aussie.......helaas 2 weken aan de lijn.

 

Collie.........hoi hé hallo loop je voorbij......hé praat je tegen me, ik klets terug even aaien en vrienden........gooi de bal

Aussie.......op je aller engst blaffen in de hoop dat ze heel snel met een grote boog voorbij lopen.

 

Collie.......maakt met iedereen vrienden, heeft een vriendin aan de overkant die hem geregeld komt ophalen voor een potje rennen en spelen

Aussie......rot op geen verkering op vakantie!

 

's avonds standaard een ijsje eten voor op het terras,

Collie.........ploft neer en gaat alles eens bekijken.

Aussie........zorgt eerst dat het terras weer schoongeveegd is (scheelt de eigenaar weer een hoop tijd) dan vervolgens smekend wachten op je beloning het laatste beetje ijs.

 

Vrienden op de camping,

Collie.......iedereen is je vriend zolang hij aardig doet tegen je, doet hij lelijk ach dan kijken we de volgende keer weer opnieuw.

Aussie....iedereen is je vijand zolang ik aan de riem zit! Spelletje wie het hardste blaft heb ik wel gewonnen......

 

Gezellig een dagje uit, een stadje Bourtagne en winkelen in Winschoten geen enkel probleem voor de heren beide gedragen ze zich keurig.

Menigmaal worden we aangesproken en willen mensen weten wat voor honden we hebben.

Collie.........verteld het dan liever zelf

Aussie........uitsloven en de collie proberen z'n mond te snoeren........

Vermoeiend hoor!!

 

Dan een dagje dierentuin met pretpark,

Collie.......ziet de helft niet, vind het allemaal prima wordt een beetje hyperdepieper van de kinderen maar verder........lekker boeiend

Aussie.......waar zijn de beestjes........leuk die aapjes waarbij je met je neus tegen de tralies kan..........die pinguins die zijn leuk eens horen of ze terug blaffen.........stoer doen bij de tijgers tot dat er 1 oog in oog met je staat........whaaaa eng, en dan dat pretpark ik gil nog harder dan de kinderen........is toch de bedoeling in een pretpark?!?!

Dan maar met de baasjes op een rustig plekje op het terras en laat de kinderen maar rennen.

DSC_0185.jpg

DSC_0227.jpg

DSC_0301.jpg

DSC_0303.jpg

DSC_0264.jpg

 

Zwemmen..........

Collie........langzaam doorgaan stapje voor stapje steeds een stukje dieper en als je eenmaal door bent dan gaan we voor het bommetje

Aussie.......water, modder = feest

DSC_0100.jpg

DSC_0102.jpg

 

 

Wandelen in de prachtige omgeving

Collie........blij, blij, blij, rennen en spelen

Aussie.......blij, blij, blij, rennen, spelen, de collie in elkaar rossen, springen in het hoge gras, muisjes vangen, vogels weg jagen, rollen in de bagger, rollen in het gras.DSC_0143.jpgDSC_0145.jpg

DSC_0407.jpg

DSC_0408.jpg

 

Uit eten........ja hoor jullie al denken!

Collie......netjes onder de tafel en hoor en zie je niet.

Aussie................................netjes onder de tafel en hoor en zie je niet!! OKE 1 keer even de neus omhoog want er blijft toch wel iets lekkers over om te delen.........

 

Dan is de dag weer aangekomen dat we naar huis gaan en de boel weer moet worden opgeruimd.

Collie..........ach speelt wat met de bal, kijkt even of z'n vriendin nog ergens te bekennen is.

Aussie.........ik laat me horen, sta steeds in de weg want stel je voor dat ze me hier achter laten. Zorg dan ook dat je zo snel mogelijk in die achterklep zit ook al ligt die nog vol met troep voor de container want voor je het weet zit jij in Groningen en hun weer lekker thuis is Lisse.

 

Thuis betekent voor de 

Collie.........niks anders dan anders

Aussie........eindelijk slapen en RUST!

DSC_0393.jpg

DSC_0397.jpg

DSC_0410.jpg

DSC_0415.jpg

DSC_0417.jpg

DSC_0422.jpg

 

 

 

 

Lees meer »

Wedde...................dat Groningen leuk is

Wedde................dat Groningen leuk is.......

DSC00594.JPG

 

Onverwacht een week gaan kamperen in Wedde......provincie Groningen.

Aankomende zomer gaan we ook naar deze camping en wilde alvast een beetje gaan voorproeven want het is toch al wat jaartjes geleden dat we in Nederland vakantie hebben gevierd.

Ons oog was gevallen op Groningen een provincie waarbij ik denk aan grasland, vergezichten en koeien maar het Westerwold liet ons een heel ander mooi beeld zien van Groningen.

Vergezichten, grasland, koeien en molens maar ook bos en prachtige wandelgebieden, mooie dorpjes en belangrijk lekker dicht bij Duitsland zodat we toch kunnen genieten van het heerlijke eten en gebak............

Zondag aangekomen en een zeer hartelijk welkom.......waren Groningers niet stug?!?!? mmmmm niks van gemerkt de hele week wat een vriendelijke mensen!

Mooie camping, grote plaatsen en een hoop te doen voor de kinderen..........en camping af en je kunt heerlijk wandelen met de mannen.

We hebben deze week vooral gebruikt om lekker uit te rusten en te lezen en te wandelen met de mannen en van de zomer gaan we verder kijken wat het Westerwold nog meer in petto heeft.

Maandag stond in het teken van wandelen, zwemmen en boodschappen doenDSC00576.JPGDSC00585.JPG

Dinsdag gewoon lekker niks...........tot de buurvrouw in paniek aan de tent stond of ik heel snel even bij haar pup van 14 weken wilde komen kijken omdat deze zo raar deed.

Pup was sloom, onstabiel, en had een te dikke buik, kop laag......niet goed maagkanteling??

Geen seconde nagedacht en gelijk de dierenarts gebeld en met gezwinde spoed die kant uit.

De pup bleek een enorme hoeveelheid gas en onverteerd voedsel in de maag te hebben en deze was dus helemaal gaan opzwellen.

Gelukkig geen maagkanteling maar wel moest de maag leeggepompt worden om zo alle lucht en voedsel/troep eruit te krijgen.

Foto gemaakt was nog best even paniek omdat dit eigenlijk niet voorkomt bij zulke jonge honden.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en volgens de dierenarst waren we er op tijd bij en had ik de situatie heel goed ingeschat want het had kwalijke gevolgen kunnen hebben voor de pup.

Nou kan wel zeggen dat ik slecht geslapen heb die nacht....

 

Woensdag tja er moesten toch even boodschappen gedaan worden in Duitsland en niet te vergeten lekker gebak te halen...........zakjes saus zijn weer binnen voor de komende weken.

Daarna nog even samen met m'n maatje van de omgeving rond de camping genoten.

DSC00615.JPG

DSC00604.JPG

Me and my shadow...........

Donderdag zijn man en kinderen naar kamp Westerbork geweest en heb ik heerlijk kunnen lezen en met de mannen kunnen wandelen.

Om vervolgens lekker te genieten waar vakantie voor bedoeld is...........je eigen zin doen ;-)

Filmpje kun je kijken door op de link te klikken.

Filmpjes en foto's Diesel & Sky

 

En vrijdag was alweer de dag van de terugreis zo snel gaat een week niks doen..............

Nog een paar weken wachten en kunnen we weet genieten van deze mooie omgeving en de gastvriendelijkheid van de Groningers.

Lees meer »

Zondag 15 maart was de 1e cursusdag voor de opleiding treibball instructeur.

Mega vroeg m'n bed uit om vervolgens op 7.15 in de auto te zitten richting Hoenderloo.

Dit is echt geen zondagtijd hoor, draai me liever tot een uur of 10 lekker om ;-)

 

Voordeel is wel, je rijd bijna in je eentje de hele weg.

Na 1.5 uur kwamen Diesel en ik op de plek van bestemming en werden we opgewacht met een lekkere bak koffie, nou dat gaat er dan wel in.

Hoe leuk was dat...........zomaar iemand uit de virtuele wereld waar ik al geregeld contact mee heb was er ook zonder dat we dit van elkaar wisten.

Leuk om dan eens in het echt kennis met elkaar te maken.

 

Het ochtendblok bestond uit theorie om vervolgens even aan de slag te gaan met de push.

Voertje onder de bal en dan hopen dat je hond de bal wegduwt om het voertje te krijgen............wat een geluk dat Diesel alles doet om een voertje te krijgen.

DSC_0707-1.JPG

Hij had dit dus al heel snel door wat hier de bedoeling van was dus konden we dit thuis verder gaan uitwerken.

Na een heerlijke lunch op naar het middagdeel waar we aan de slag gingen met nog een stukje theorie.

Echt die hersenen hebben zelfs op school nooit zoveel gewerkt als nu de afgelopen 2 jaar met die opleidingen ;-)

 

Daarna nog even aan de praktijk werken.

Het commando "come bye" en "walk on" kwamen nu aan bod en ook dat had meneer redelijk snel door wat er van hem verwacht werd.

Wat is het toch heerlijk als je een hond hebt die dingen zo snel oppikt en begrijpt wat de bedoeling is..............best verwend.

DSC_0696.JPG

Gelukkig waren we lekker op tijd klaar omdat we maar met een klein groepje waren, mooi op tijd weer thuis.

 

Dan moet je thuis aan de gang, hup bal in de auto en op naar de KC waar we een heerlijk veld hebben om te kunnen trainen.

Konden we mooi de "push" even uitbouwen, op een langere afstand de bal naar mij toe pushen

DSC_0710.JPG

Ook gelijk maar bezig geweest met 2 nieuwe commando's 

"Away"

DSC_0700.JPG

En het "out" waarbij de hond achter de bal plaats moet nemen.

Zowel van links als van rechts geoefend en wat een lekker ding is het ook want ook dit pakt hij super snel op.

DSC_0721.JPG

We zijn samen even goed aan de slag gegaan om ook foto's te maken voor het lesplan want dat is een onderdeel van het examen.

Best lastig want dan komt die onzekerheid, ziet het er goed uit, staat alles erin wat hun willen weten, is het niet te kort of te weinig enz enz.

Heb er even m'n hoofd over gebrokken en laten nakijken door m'n lieve collega Marjolein, bedankt nog daarvoor.

Hij is klaar en zelfs al verzonden dus terug kunnen we niet meer.

 

Volgende week zondag 28 maart is de 2e cursusdag dus ben heel benieuwd.

Enigste probleem die dag............de zomertijd gaat in.........pfffffff wel heel vroeg m'n bed uit..........

Lees meer »

We hebben weer een heerlijk weekend gehad.

Zaterdag heb ik samen met Diesel een workshop Impuls controle gevolgd wat erg leuk en leerzaam was.

Voor mij als baas best een beetje lastig omdat ik vocaal en lichamlijk ingesteld ben naar mijn honden.

Nu moest ik mijn klep houden en ook de Diesel niet lichamelijk commando's geven hij moest alles zelf "bedenken" wat hem een beloning opleverde en wat er van hem verwacht werd.

Soms duurde het wat lang of snapte hij het even niet dan haalde hij zijn trukendoos te voorschijn om te kijken of dat iets opleverde.

Het was een leuke en vooral leerzame workshop waar we zeker wat aan hebben.

Leuk om even door te lezen wat impulse controle precies inhoud.

http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/impuls-controle-zelfbeheersing-voor-hond-en-eigenaar.php

10420389_621450737961026_949629448788043956_n-1.jpg

10850114_621450717961028_5952088099174663562_n-1.jpg

10857941_621450687961031_7018469144685941441_n-3.jpg

Een tijdje terug hebben we al eens een beheersingsoefining gedaan samen met Sky.

Sky vind het een stuk makkelijker dan Diesel omdat hij totaal niet op voer is ingesteld maar we gaan nu aan het werk met hem met de bal wat dat is zijn ultime beloning.

http://youtu.be/7NDw8V2Fv6c?list=UUbjFN28jFMM4ghYEqN2q_0w

Zondag was een dag van een heerlijke wandeling voor de mannen, prachtig weer dus daar moet je van genieten.

Samen met de baas op pad!

En voor mij was het weer een dag van knutselen.

2 hele lange lijnen gemaakt, 5 meter en 4 meter en een snuffelkleed.

pizapcom14185694646631.jpg

pizapcom14185693295801.jpg

https://www.facebook.com/pages/Hondenriemen-en-Fleece-speeltjes-en-snuffelkleden/508775975914450

http://dieselensky.jouwweb.nl/hondenriemen

 

En dan heeft Sky er weer een nieuwe missie bij............het bewaken van de kerstboom en de cadeaus die eronder liggen.

Al 2 dagen ligt hij onder het tafeltje van de kerstboom tussen de cadeaus in, gekke collie is het toch.

 

 

 

 

 

 

Lees meer »

30 November 2014 examen GG-1

 

Vandaag was het zover en hadden Diesel en ik ons GG-1 examen.

Was totaal niet zenuwachtig omdat ik er vanuit ging dat we het niet zouden halen.

We zijn pas sinds half september weer begonnen met de GG training dus voor mijn gevoel nog echt niet klaar voor het examen.

Maar volgens Marjolein m'n trainster moest het echt wel gaan lukken dus hebben we ons maar ingeschreven voor deelname en met de instelling "we zien wel waar het schip strand"

 

Vanmorgen om 9.00!!! (ja lekker vroeg voor mij die zondag als uitslaapochtend heeft) was het dan zover en konden we op voor het examen samen met nog een andere cursist en een "witte hond" 

Vriendelijke examinator die ons op het gemak stelde en de regels uitlegde.

 

Als begin oefening, af en blijf uit zicht 2 minuten.

Helaas jankt Diesel tijdens dit onderdeel dus daar moeten we echt nog mee aan de slag.

Een paar punten aftrek was het resultaat. 

IMG_9657-1.jpeg

Daarna begon het volgprogramma.

Het hele parcour los volgen met een versnelde pas en langzame pas.

Ook hier wat aftrek van punten omdat Diesel soms wat achterbleef.

IMG_9667.jpeg

Sta en zit tijdens volgen, sta ging goed maar helaas was hij vergeten wat zit was dus voor zit tijdens volgen kregen we 0 punten.

IMG_9671.jpeg

Ook het voorkomen werd beloont met een mooie 0 punten omdat Diesel tot 2x aan toe echt niet wilde blijven liggen en achter mijn aan kwam wandelen.............doetie anders noooooit.........

Toen door naar de oefening "vak sturen" van 15 meter je hond terug sturen naar een vak waar hij precies binnen de lijnen moet gaan liggen.

Diesel had de laatste paar keer tijdens trainen bedacht dat hij beter met een bocht naar het vak kon gaan en dan bij 1 van de pionen kon gaan liggen, dan is dus 99% zeker dat hij met z'n kont en poten buiten het vak ligt en de 0 punten kon halen.

Maar wat een topper hij ging keurig in 1 rechte lijn met redelijk wat snelheid en dan ook nog eens precies in het midden af liggen.........lekker ding!

IMG_9673.jpeg

IMG_9674.jpeg

En toen kwam zijn lievelingsonderdeel (NIET DUS) het aporteren.

De ene keer doet hij het en lijkt of hij het wel leuk vind maar vaak genoeg heeft hij er helemaal geen zin omdat hij het echte een nutteloze oefening vind.

Maar ook hier liet hij zien dat hij het wel goed kan en er zelfs plezier in heeft, als een speer ging hij........snap er niks van haha

IMG_9677.jpeg

IMG_9678.jpeg

IMG_9680.jpeg

Tja en dan het appél op afstand.

Diesel ligt af en ik sta 5 meter voor hem en dan moet hij op commando zit-af-zit-af.

Zit dat is even een dingetje want soms is zit het nieuwe sta commando pffff.

Veel op getraind steeds beloond, helaas bij he 1e commando bleef hij liggen maar daarna deed hij het super, paar punten aftrek maar super tevreden..........oeps was iets te snel met m'n stembeloning de oefening was nog niet klaar maar de examinator kon er wel om lachen pffff gered van een 0.

 

IMG_9682.jpeg

IMG_9683.jpeg

Als afsluiting nog een hoogtesprong wat hij echt heel mooi deed en strak naast me kwam zitten.

 

En dan is het wachten want een aantal oefeningen gingen niet goed waardoor je weet dat er een aantal nullen op je cijferlijst staan.

Maar wat een verassing was het dat we geslaagd waren, net aan met 198 punten verplicht te behalen punten 196.

 

Dus wij gaan op naar de GG-2 super veel zin in!

Marjolein ik wil je echt bedanken voor je vertrouwen en je hulp en blijf gezellig bij je trainen de dinsdagmorgen.

Lucyna bedankt voor de foto's ben er erg blij mee!

10806421_615641941875239_3464558775419909148_n.jpg

10615517_615641928541907_1559673568686804303_n-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer »

Eindelijk geslaagd!!!

16 november 2014

 

Eindelijk is de dag aangebroken dat ik me officieël kynologisch instructeur mag noemen!

 

Het was al met al een lange weg.............

 

Bijna 4 jaar geleden met Diesel terecht gekomen bij de KC Kennemerland in Heemstede.

Daar werden instructeurs gevraagd en ik heb de stoute schoenen aan getrokken en "gesolliciteerd" na een leuk gesprek aangenomen en begonnen aan m'n jaar stage.

Een super leuk jaar waarin ik onwijs veel geleerd heb, aansluitend op het jaar stage begon de officiële opleiding tot instructeur en kreeg ik m'n eerste eigen groepen honden en baasjes.

Met knikkende knieen sta je dan voor een groep baasjes die jij moet gaan begeleiden naar uiteindelijk een diploma maar eigenlijk veel belangrijker een mooie fijne band met hun hond waar plezier en vertrouwen hoog bovenaan staat en waarbij de baas en hond zoveel plezier hebben dat ze graag door blijven trainen met hun hond.

Na het volgen van praktijkdagen en thuis steeds toch weer leren en met je neus in de boeken steeds meer kwam er interesse bij niet alleen het "simpel" trainen maar ook gedrag van de hond begon me steeds meer te boeien.

Met dank aan Diesel die mij heel veel geleerd heeft over hondengedrag en die mij heeft leren kijken op een andere manier. 

Een aantal weken gelden was het zover het theorie examen kon gedaan worden, wat een stress geeft dat toch allemaal zeg pffff maar gewoon geslaagd met 47 goede antwoorden van de 50 vragen.

Maar dan moet er nog een praktijk examen gedaan worden, nou laten we het zo zeggen ik wist niet dat ik nog zo zenuwachtig kon wezen.

Al 2 weken kan ik niet normaal trainen met Diesel omdat ik met een knoop in m'n maag loop.

Als mensen er naar vragen schiet ik al in de stress...........nog weer een keer het boek doorlezen, nog maar weer kletsen met m'n collega's...........elkaar moed inspreken en elkaar steunen.

Want ik was niet alleen nee we gingen met een hele groep van de KC zodat iedereen die op de KC les geeft allemaal een officieel diploma heeft.

Hoe meer deze dag er aan kwam hoe meer zenuwen er bij kwamen..........

En vandaag was het dan zover om 13.00 moest ik op de KC zijn om samen met 6 collega's het examen te doen.

Toen ik eenmaal aan de beurt was waren alle zenuwen weg en heb ik lekker m'n ding gedaan vanuit mijn manier en dat ging goed.

Daarna kwam er nog een gesprek waar ik nog wat dichtklapte op de vragen die gesteld werden simpelweg omdat ik de vraagstelling niet begreep, hoe moeilijk is het nu om het "gewoon" te vragen.

Maar toen kwam het verlossende woord

"Van harte gefeliciteerd u bent geslaagd"

 

Ben best een beetje (heel erg) trots op mijn zelf.

Dankzij Diesel m'n maatje heb ik voor mij gevoel dit toch allemaal kunnen bereiken.

Nu op naar de volgende opleiding!

1467322_609170769189023_2683194622791229777_n.jpg10343692_609170652522368_105618961461302810_n.jpg

Lees meer »

Vakantie Barntrup 2014

Na een jaar hard werken stond die caravan weer voor de deur, dat betekend voor ons dat we weer een paar uur opgevouwen achter in de auto moeten zitten op weg naar een nieuw land en avontuur. 

Met allemaal heerlijke geuren en de vrijheid om eindeloos los te lopen in de bossen en de natuur.

Om te beginnen gaan we natuurlijk om te luieren en te zwemmen dus het luchtbed, duikbrillen en zwembroeken waren mee zo konden we goed genieten van het mooie weer! 

Voor Sky was het helaas niet helemaal een vakantie van niks doen want er moest geoefend worden op de paaltjes, meneer vertikt het nog al eens om netjes bij het eerste paaltje te beginnen dus was er huiswerk mee gegeven van de instructeur dus ook de paaltjes waren mee gereisd en werden bijna iedere avond neer gezet zodat er geoefend kon worden en ik (Diesel) ben de beroertse niet om ook een paar keer mee te trainen.....

Tijdens die dagen dat we weg zijn hebben de baasjes ook allerlei activiteiten op het programma staan in de zin van "gezellig een dagje" uit.

Dit maal ging het dagje uit naar een vesting maar om daar te komen moesten we op een boot. Vrouwtje dacht een grote rondvaartboot maar helaas voor haar het was een kleine zeilboot met motor geschikt voor 35 mensen, je zag d'r slikken en nadenken tja een half uur varen........maar 1 geluk het was te warm voor ijsbergen dus een verhaal ala Titanic zou het niet worden. 

Sky vond het net zo spannend als het vrouwtje en die heeft toch niet echt de zeebenen, de landrot moest ook aan boord getild worden maar ik vond het weer een geweldig avontuur en was maar wat blij dat we voor op de boeg zaten daar heb je nu eenmaal de mooiste plek om alles in de gaten te houden. 

Uiteraard hebben we ook nog heerlijk gezwommen en kunnen baggeren want zeg nu zelf wat is een vakantie zonder smerig te worden.

Samen met Sky hebben we daar een nette mevrouw weggejaagd die ons wel erg smerig en nat en eng vond maar ja wat zal ons het schelen als wij maar lol hebben en de baasjes ja die weten het nu wel dat je ook smerig kan worden Knipogen

Helaas gebeuren er ook minder leuke dingen op vakantie, vriend rick had een mooie pijl en boog gemaakt van houten stokken (die hij overigens steeds een beetje te ver weg lag want daar had ik ook wel mee willen spelen) maar het kon nog mooier en dat moest met een mes gebeuren om zo het schors van de stokken af te halen en mooie blanke pijlen over te houden. Vrouwtje waarschuwd nog maar nee vriend Rick luisterde niet en toen was het huilen en veel bloed. Sky en ik op de camping met Kirsten en de rest naar het ziekenhuis. Later kwam het vrouwtje terug omdat het nog heel lang ging duren in het ziekenhuis en tja ook de mensen moeten eten dus werd Kirsten opgehaald.

Sky mocht bij de overburen omdat dat nu eenmaal een brave jongen is en ik mocht mee naar het ziekenhuis waar we nog even moesten wachten en waar vriend Rick met een mooie bokshandschoen het ziekenhuis uitkwam en wat een pech voor hem hij mocht niet meer zwemmen..........en laten wij dat nu alle 2 onwijs leuk vinden!

Maar er was een goede oplossing met een plastic handschoen kon ook hij toch lekker naar het zwembad.

 

Voor dit hele gebeuren zijn de baas en vriend Rick nog een middag wezen "kletteren" of te wel als een aap door de bomen klauteren. Wij vrouwtje, Kirsten en Sky en ik hebben lekker rond gelopen daar. Kwamen nog 3 andere aussies tegen en dat was toch even gezellig. 

Wat hier echt geweldig was dat waren de wandelingen 's morgens en 's avonds met de baas door het bos en langs de weilanden en graanvelden en een muisjes die daar wonen. En hoe leuk is dat om die te proberen te vangen maar ze zijn zo snel en verstoppen zich steeds in de grond pfffff Maar het is me 1 keer gelukt om zo'n muisje te vangen en voor de baas het door had had ik hem al mooi opgegeten maar eenmaal thuis kreeg ik toch wel erg veel last van m'n maag en gooide ik onder toezicht van de buren de hele muis er weer uit, vonden ze niet zo fijn daar snap ik dan weer niks van.............Vaak als het 's avonds lekker afkoelde gingen we naar het grote veld om te spelen, soms met de frisbee dan weer met de safestick en anders een balletje heerlijk gewoon even lekker crossen samen met Sky

 

Zo'n vakantie is natuurlijk enorm vermoeiend en ik als aussie vond het toch best moeilijk om soms m'n rust te vinden. Maar de baasjes waren heel trots op me dit jaar omdat het onwijs goed ging en ik nu niet steeds meer overal op reageerde maar vaak ook rustig bleef liggen om te kijken. Tja sommige mensen vind ik nu eenmaal niet leuk en dan ga ik geen mooi weer spelen en nep doen nee dan laat ik wel duidelijk merken dat ze niet bij onze caravan in de buurt komen...........en stiekem moetsen de baasjes ook wel lachen want zo kon ik mooi het vuile werk op knappen zo dat hun niet hoefde te kletsen want ook zij waren geen fan van die personen Onbeslist

Maar soms dan was ik zo moe dat ik dan samen met Kirsten heerlijk in slaap viel en we zo samen even slaap konden inhalen om weer op en top fit te zijn voor het volgende avontuur.

Dagje dierentuin hebben we ook gedaan maar waar Sky sommige dieren erg eng vond wilde ik met iedereen wel even contact maken.

Neusje neusje met de varkens, heerlijk bij het glas liggen bij de stokstaartjes die mij dan weer heel spannend vonden en me het liefts weg jaagde. Grappig waren ook de neusbeertjes zij waren net zo nieuwsgierig als ik en zo hadden we toch even contact door aan elkaar te ruiken. Wel spannend waren de kamelen jeemig wat zijn die dieren groot zeg, heb naar ze gegromd toen ze dichterbij kwamen maar ze waren niet onder de indruk. Vrouwtje ging voor me staan en zo werd het van heel spannend naar "veilig" en durfde ik wel door haar benen naar ze te kijken maar daar bleef het ook bij. En Sky die stond steeds op een afstand en deed gewoon net of al die andere dieren niet bestonden maar vond de kleine paardjes wel heel erg eng en durfde er niet eens voorbij hihi de held op sokken. 

Ook hebben we nog een dagje gedaan naar een stad wat door gaat als een kuuroord............wat een dooie bedoening was het daar. Erg stil............liepen best wel mensen maar zo saai. Dus dan moet je het zelf maar leuk maken toch!!

Samen met vriend Rick en Kirsten gingen we "slootje" springen, ik heb dat natuurlijk gelijk door en spring heen en weer maar ja Sky die weer bang was dat z'n vacht nat werd en in de war ging moest toch even oefenen...........

Zat trouwens ook een heel raar ding aan het begin van deze waterloop...........

Het enigste nadeel van de hele vakantie is dat je de hele dag aan de lijn moet liggen bij de tent en je zo niet je eigen gang kan gaan.

Soms hadden de baasjes de lijn te lang gemaakt en kon ik toch lekker onder de tafel liggen maar ja als er dan een bal voorbij komt ben ik er wel als de kippen bij om die te pakken..............je raad het al tafel vliegt alle kanten op OEPS 

Sky daarin tegen die heeft zich echt super gedragen en kon daarom ook gewoon 3 weken los bij de tent liggen, hij bleef keurig op de plek. Vaak kwamen er even kinderen om met hem te spelen en omdat de plek tegenover ons vrij was kon daar mooi gespeeld worden. 

Trots waren de baasjes op alle complimenten van de mede kampeerders over hoe braaf we waren en niet blafte want er waren een hoop honden op de camping die erg luidruchtig waren en veel mensen zich daar aan irriteerde.

Zelfs hondeneigenaar die kwam vragen of we niet meer konden blaffen nou reken maar dat we dat kunnen maar dat bewaarde we voor speciale momenten namelijk als de baasjes weg waren en wij thuis mochten blijven. Muisstil lagen we dan te slapen in de voortent maar zodra we de auto hoorde of de blije stemmen van de baasjes dan trakteerde  wij ze op een mooi welkomsconcert van blaffen en huilen en gillen door elkaar heen............prachtig vonden ze dat zelfs de buren om ons heen.

 

Alles samen gevat hebben wij en de baasjes een heerlijke vakantie gehad maar eerlijk is eerlijk we zijn nu echt heel MOE en moeten echt een paar dagen bij tanken thuis.


Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Examen SHH

Examen SHH

17 mei 2014 19:17

Examen SHH

Vandaag 17mei stond het examen SHH of te wel "Sociale huishond" op het programma.

Best zenuwachtig gingen we er vanmorgen naar toe want het was voor mij toch een wat belade examen na wat we het afgelopen half jaar hebben mee gemaakt, een stukje vertrouwen en twijfel moet weer gewonnen worden.

Na een incident tijdens de behendigheid zijn we noodgedwongen op zoek gegaan naar een andere vereniging waar we mochten trainen met de "rugzak" die Diesel mee had gekregen.

Samen hadden we al onze GG-B gehaald en roken we al bijna aan ons GG-1 diploma bij Cynophilia maar HS Nieuw-Vennep waar we mochten komen trainen is aangesloten bij de FHN en daar gelden de regels eerst SHH dan pas in de GG.

Dus een stap terug voor ons maar aan de andere kant ook een hele "spannende" groep, want sociaal daar lag nu ogenschijnlijk het probleem.

De oefeningen gaven mij dan best wat zenuwen, honden die elkaar rakelings moeten passeren en je hond voor roepen terwijl er een groep honden met geleiders steeds door elkaar heen lopen.

En dan te bedenken het voedsel weigeren pfff wat een opgave met een kliko als Diesel die overal snaai in ziet, dit heeft dus ook best wat uurtjes training gekost.

Maar vandaag vielen alle muntjes op hun plaats en hebben we een super examen gelopen.

Hij liet een heel mooi stukje volgwerk zien en ook de geluidsproef en voerproef gingen super.

De oefening op het terras waarbij mensen even lekker mochten kroelen met Diesel was natuurlijk een grote + want zeg zelf even lekker kroelen met mensen is toch heerlijk!

Daarna werden we ingesloten door 4 mensen die dan op je af komen lopen en mocht de keurmeester even Diesel betasten waarna we nog even het gebit mochten laten zien.

Na dit alles waren we toe aan de groepsoefening.

Af en blijf waarbij er een groep mensen passeert en later nog een hond met geleider.

Het door elkaar heen lopen binnen de groep en daarbij steeds weer honden passeren gaf ook geen enkel probleem en ook de oefening dat 2 honden elkaar raaklings passeren ging geweldig geen enkele aandacht voor de andere hond.

Dan nog even het voorkomen midden in de rondlopende groep ook dit ging super......topper!

Daarna was het wachten geblazen..................maar hij is geslaagd met op alle oefeningen een dikke G

Geen enkele op of aanmerking van de keurmeester alles was gewoon goed hij kon er niks anders van maken.

Een tophondje waarmee we lekker aan het werk moesten blijven dus wie weet zit de GG-3 er ook ooit wel in.

Voor ons is het duidelijk het hele gebeuren is nare samenloop van omstandigheden geweest maar we sluiten het vanaf nu af met een mooi diploma en volop vertrouwen in Diesel want hij verdient die twijfel niet............onze kanjer!

Dus op naar de volgende behendigheidswedstrijd en naar de GG-B bij de FHN.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

nieuw trucje

nieuw trucje

9 mei 2014 15:02

nieuw trucje

Was niet zulk heel lekker weer vandaag dus er we stonden een beetje in de verveel stand.

Na een flinke wandeling vanmorgen was er vanmiddag weinig zin bij het vrouwtje dus stonden er andere activiteiten op het programma.

En dat vinden de mannen helemaal niet erg een beetje hersenwerken en trucjes doen zolang er maar lekkere snaai te halen valtKnipogen

 

Maar na het vertrouwde werk werd het toch wel weer eens tijd voor een nieuw truckje.................even nadenken, wat hebben we in huis..........het werd "hatsjoe"

 

De bak snaai op de grond een clicker in de hand en een tissue box in de aanslag en vooral (moeilijk) geduld.

Eerst maar met Diesel aan de slag, die had het binnen de kortste keren door moest alleen even leren het beheerst en als een heer te doen en niet als een lompe boer met je potenKnipogen

 

Daarna Sky, tja of hij vind het leuk of hij vind er niks aan en gaat dan ergens anders liggen en dan is hij niet te motiveren, vermoeiend hoor zo'n relcollie.

Maar meneer vond het een hoogst interessant trucje en binnen 10 minuten had meneer het door en bleef maar tissues uit de doosje halen.

Blijft toch een raar beest..............


Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Een collie en zijn eetgewoontes

Een collie en zijn eetgewoontes soms krijg je er een punthoofd van........

Ja Sky weet je wel bezig te houden wat voer betreft, is het niet omdat zijn vacht stinkt en de zoektocht naar het juiste voer dan is het wel zijn eigenaardige eetgewoonte.

Ja meneer heeft namelijk wensen grgrgrgr en wij als baas (lees het vrouwtje) gaan daar heerlijk in mee.

Meneer wil niet uit een ijzer bak eten nee hij blieft een mooie plastic bak...........prima geen probleem

Meneer wil graag zijn bak op een verhoging, wordt geregeld een Ikea krukje kun je overal voor gebruiken.

Meneer wenst 2x per dag te eten, laat 's avonds gewoon de helft staan welke ik dan opruim en die de volgende morgen weer te geven zodat meneer de rest kan op eten.

Meneer wenst het liefst zijn eten wat lauw, ja iedere avond wordt de bak met vlees en brok in een badje warm water gezet.

Sommige avonden vertikt meneer geheel om te eten en wil graag gevoerd worden, kleine hapjes uit de hand...........ja hoor jullie lachen en denken.........die spoort ook nietTong uitsteken

En andere avonden wenst meneer het liefst zijn eten buiten in kleine hoopjes verstopt door de tuin heen.........

 

Ja ja ja ik weet het allemaal en als ik dit zou lezen van een ander verklaarde ik hem regelrecht voor gek, maar ach die Sky m'n gekke relcollie.............ik verwen hem dan maar een beetje en hij geniet er zo van vooral het "samen" eten.

 

Het verschil een aussie als vuilnisbak en een collie die het eten als een sociaal gebeuren heeft gebombardeerd en dat graag samen met mij doet...........

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

1e behendigheidswedstrijd Diesel

Zondag 13 april was het zover na lang trainen hadden Leon en Diesel hun 1e behendigheidswedstrijd bij de FHN in Alphen aan de Rijn. Samen met Kirsten zijn ze om 7.30 vertrokken voor een leuke gezellige en vooral lange dag.

Veel spanning vooraf was er zeker, zou Diesel netjes zijn rondjes lopen en zou hij met de druk om kunnen gaan en vooral waar wij zo bang voor zijn zou hij uitvallen naar andere honden.............maar helemaal niks van dit alles!

Hij heeft samen met Leon genoten van een geweldige dag samen bezig zijn. Heeft zich keurig gedragen en er was niks geen spanning en ook tijdens het lopen was hij samen met Leon bezig en kon de omgeving hem gestolen worden. Hoe heerlijk is dat na de vervelende ervaring die ze samen hebben gehad.

Kirsten heeft een super leuke dag gehad en was zo enthousiast geworden dat we voor haar ook alles in werking hebben gezet en de licentie bij de FHN is aangevraagd net als het werkboekje bij Raad van Beheer en nu nog de licentie bij Cynophilia en dan kan ook zij starten samen met Sky.

Spel 11e plaats

Vast parcours 3e plaats

 Jumping 9e plek

 

Op VP hebben ze een mooie 3e plek gehaald en daarbij hoort uiteraard een medaille

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Herkennen collies elkaar???

Herkennen collies elkaar???

Ik weet het bijna wel zeker, mijn vorige collie wilde nooit met een andere hond spelen ging altijd vrolijk haar eigen weg en negeerde verder alles om haar heen.

Maar kwamen we weleens een collie tegen dan wist ze van gekkigheid niet hoe ze moest reageren want dan wilde mevrouw maar wat graag spelen, zelfs op het strand kon ze van veraf al zien of er een collie aan kwam en nam ze gerust de benen om even lekker te spelen.

 

Nu Sky die jan jurk speelt natuurlijk met iedereen want hij vind echt alles wat beweegt geweldig, groot of klein, baasspellers het boeit hem niks zolang er maar gerend wordt.

Maar dan gaan we net even snel een stukje fietsen en aansluitend een rondje lopen op de dijk om vervolgens op de fiets weer naar huis te gaan.

Fietsen we halverwege bijna bij de stoplichten van een drukke kruising loopt er zomaar een collie...........ja zomaar want ik kom ze nooit tegen hier in dorp........wij stoppen bij het stoplicht en de mensen lachen wat naar ons en de honden snuffelen even maar dat is geheel niet handig ik op de weg met 2 honden aan de zijkant van de fiets en de mensen met collie lopend op het voetpad. Dus de mensen lopen door gaan de hoek om uit het zicht van ons en wachten bij de voetgangers oversteek.

Sky in alle staten want waar gaat die leuke collie nu naar toe, dus hij begint te blaffen.......en jahoor daar was het antwoord terug de leuke andere collie geeft antwoord en zo staan zowel ik als de mensen met 2 blaffende collies op straat die elkaar niet zien maar wel een goed gesprek samen voeren.

Helaas sprong ons stoplicht op groen en wij stappen weer op de pedalen en steken de drukke kruising over.........met een paar laatste "woorden" nemen de collies afscheid van elkaar en Diesel..........die kijkt mij eens aan met een kop van "die sporen ook niet"

 

Mijn idee is bevestigd "collies herkennen elkaar"

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Schaam je

Schaam je

20 jan. 2014 21:09

Schaam je

Hondenkunstje “Schaam je”

We gaan een leuk gek kunstje aanleren namelijk “Schaam je” wat hebben we daar voor nodig?

Je hond, veel voertjes, een clicker of gebruik een clickwoord bv “YES”, stickers, en veel geduld.

Om te beginnen plakken we de sticker op de neus van de hond

Dan begint het wachten, want de hond vind het vaak niet prettig dat er iets op zijn neus zit en zal dit ervan af willen halen met zijn poot en dat is het moment dat we clicken en belonen. Dus op het moment dat de hond zijn poot optilt om de sticker van zijn neus te vegen click je en krijgt de hond de beloning. Dit blijf je een aantal keer herhalen en voeg je het commando “Schaam je” toe. Op het moment dat de hond nu de sticker van zijn neus veegt zeg je het commando schaam je en click je en krijgt de hond de beloning. Uiteindelijk zal de hond ook zonder sticker het commado “schaam je” doorhebben.

 

 

Wil je hond de sticker niet van zijn neus vegen probeer dan eens met bv een vaatdoekje of een dunne riem die je over de neus legt.

 

Heel veel plezier met het oefenen van dit gekke kunstje en stiekem verwachten we natuurlijk dat zometeen heel veel KC hondjes dit leuke kunstje kunnen.

 

Groetjes Sandra & Diesel die vrijwillig heeft meegeholpen.........nou ja stiekem voor de snaai die te verdienen viel ;-)Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Wandelen zonder de mannen

Eindelijk de 1e "wintermorgen" rijp gevroren en een prachtige zonsopgang. Dat vraagt om een wandeling met camera...........maar dit keer weer zonder honden en naar het mooie gebied "De Amsterdamse waterleidingduinen" http://awd.waternet.nl/

Samen met m'n vriendin vanmorgen om 8.30 op pad voor een mooie lange wandeling en met de hoop op een paar mooie plaatjes.

Na bijna 3 uur moe en voldaan weer naar de auto kon ik vanmidag de foto's op m'n gemak bekijken en wat bewerken met dit als eindresultaat..........

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Veel gebeurt de afgelopen tijd

Er is veel gebeurt de afgelopen tijd met de mannen.............

Om te beginnen met Sky, de knappe man is ondertussen 2 jaar geworden en de meest ondeugende pubertrekjes zijn nu wel weg. Vaak was weglopen zijn hobby om gezellig met andere honden aan de kletter te gaan maar de laatste tijd kiest hij voor een kort contact soms even rennen maar dan snel weer met de baas mee.............heerlijk geen einde meer terug lopen omdat meneer weer eens lol heeft!

Dan heeft hij zijn ei helemaal gevonden in de behendigheid en loopt iedere week steeds beter en met heel veel lol, en tja een collie is een collie soms best een beetje eigenwijs want waarom over een hindernis als je er ook onderdoor kan en waarom door de band als je er ook langs kan...............maar uiteindelijk heeft hij het cursusblok weer afgesloten met een mooi diploma en volgend seizoen mag hij verder in de gevorderden.

In de winter gaan we weer eens wat werken aan zijn gehoorzaamheid en gaan we een blokje clickertraining doen eens kijken wat daar nog te behalen is en als het goed gaat wil ik met hem ook de GG op gaan pakken.

En dan Diesel onze grootste boef, na dat wij helaas de hondenschool hebben moeten verlaten met hem zijn we opzoek gegaan naar een andere hondenschool waarbij hij wel welkom was binnen de GG en de Behendigheid en al snel hadden we deze gevonden. Leon heeft de behendigheid weer helemaal opgepakt en ze gaan super goed de startlicenties worden aangevraagt en ze hopen volgend jaar wat wedstrijden te kunnen gaan lopen. Beide hebben veel lol in het spelletje en groeien nog steeds.

Zelf moest ik even een stapje terug bij de nieuwe vereniging, eerst moesten we Sociale huishond halen voordat we binnen de GG kunnen trainen ondanks dat Diesel al het GG-B diploma heeft. Maar goed het is een leuke diverse training waarbij de honden leren omgaan met geluid en rare voorwerpen, het netjes gedragen op een terrasje en het keurig afblijven terwijl er andere mensen en honden passeren. En dan wel het moeilijkste onderdee; het negeren van super lekker voer wat op de grond ligt...........deze oefening is voor Diesel heel moeilijk aangezien hij een wandelende vuilnisbak is.

Verder hebben we 3 super leuke wandelingen gehad, 1 in Capelle met een grote groep collies en 2 hier op het strand met een stel uitgelaten aussies...........wat een lol kun je hebben.........

 

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Vakantie 2013

Vakantie 2013

8 aug. 2013 11:21

Vakantie 2013

Vakantie 2013 Aitrach Duitsland..............

Dit jaar was het voor de mannen even afzien een rit van ruim 12 uur achter in de warme auto hakt er best even in maar daarna konden we gaan genieten van een welverdiende vakantie van 2.5 week in het mooie Duitsland waar er prachtig gewandeld kan worden en een plekje om lekker los te rennen zo gevonden is zonder eerst altijd in de auto weg te moeten.

Een heerlijk plekje op de camping dit jaar eens aan een doorlopend pad dus veel mensen en kinderen die voorbij komen Sky vind dat heerlijk al die aandacht en Diesel ook overdag maar 's avonds dan moest het ford toch bewaakt worden en iedereen binnen een straal van een meter van de caravan werd verzocht een stapje achteruit te doen......de held.Het was best warm........... dus de mannen hebben veel geslapen en gezwommen en 's morgens vroeg of tegen de schemer werd er even actief gedaan met bal of Frisbee.

We hebben een paar mooie wandelingen kunnen maken ondanks de warmte en toch wat cultuur gezien wat de mannen dodelijk saai vonden want dat betekend weer buiten wachten (wel met een baasje).........

Tijdens de wandelingen moest onze berggeit Diesel vaak toch even vast voor z'n eigen veiligheid, nergens is er gevaar en dendert gerust een eind naar beneden (15 meter) om even water te gaan drinken. Vele malen zijn de mannen gefotografeerd zeker de dag dat we in Füssen waren, busladingen vol Japanners en Chinezen die vooral helemaal gek waren van Sky.............als we geld hadden gevraagd voor alle foto's dan was de vakantie een stuk goedkoper geweest. Vele reactie's van mensen dat ze een collie zagen vooral blue merle is schijnbaar in Duitsland niet een kleur wat ze kennen. En de mannen vonden het allemaal prachtig die aandacht.

Kortom het was weer een zeer geslaagde vakantie in het mooie Duitsland..........

De rest van de vakantie foto's staan hier.........

http://dieselensky.jouwweb.nl/fotoalbum-diesel1

http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky

http://dieselensky.jouwweb.nl/filmpjes-diesel-sky

 

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

1e behendigheidsdiploma is binnen........

Vandaag alweer de laatste les van het blok behendigheid.

We konden dus onze kunsten laten zien wat we de afgelopen 12 weken geleerd hadden mat aansluitend als laatste rondje een wedstrijdje.

We begonnen met een hoogtesprong dan de schutting, hoogtesprong en paaltjes....

Daarna paaltjes, hoogtesprong, tunnel, hoogtesprong, wip en 2x hoogtesprong. 

 

Vervolgens gevolgt door weer 2x hoogtesprong, tafel (vak), band, en de breed..In het begin ging ik al fout had een andere wissel in gedachten maar helaas zo ver zijn we nog nietKnipogen

Het parcour ging nog even door, katteloop, slurf, en 3 hoogtesprongen 

Zo nu hadden we het rondje erin zitten en konden we afsluiten met een klein wedstrijdje..............

Een leuk rondje waar we 2e werden, nu hard werken aan de raakvlaktoestellen waarbij echt de op en de afstap flink getraind moet worden maar voor 12 weken les ben ik best super trots op m'n eigenwijze gekke rare collie.Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Weer een leuk moment

Wat moet ik soms toch lachen om die gekke honden..............
We wandelen en iets heeft Diesel zijn aandacht getrokken, hij staat met z'n neus in de lucht de geur op te vangen oren gespitst om alles te kunnen horen.
Op dat moment komt comediant Sky van achter aangelopen en tikt Diesel aan die op zijn beurt zich een ongeluk schrikt, springt een halve meter de lucht in en begint al een renbeweging te maken, komt terug op de grond en rent eerst een paar seconde droog op z'n plek om er vervolgens als een haas vandoor te gaan met z'n staart tussen z'n benen.
Het was werkelijk geen gezicht en ik moest zo lachen dat beide honden van gekkigheid helemaal niet meer wisten wat ze moesten doen, rennen, rollen, spelen..........
Heerlijk wat kun je toch genieten van een hond voor ons gezin een echte verrijking.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

1e behendigheidswedstrijd

Zondag 5 mei was het dan zover, Diesel en Leon hadden hun 1e behendigheidswedstrijd bij KC Kennemerland een echte thuis wedstrijd dus op eigen veld waar ze altijd trainen.

Startlicentie begin van het jaar al aangevraagt lag netjes klaar samen met het rashondenlogboekje een voertje en wat lekkers mogen ook niet ontbreken. De spanning was zaterdag al voelbaar in huis. Hoe zou het gaan, hoe gedraagt Diesel zich met al die honden en heeft hij geen problemen met in een bench zitten en natuurlijk het belangrijkste hoe doet hij het tijdens de wedstrijd.

Ik mocht gezellig een dagje helpen op de KC dus ik was al om 7.00 aanwezig en Leon en Diesel kwamen een uurtje later zodat ze alle tijd hadden om rond te kijken en in te schrijven een plekje te zoeken op de KC dagcamping.

Om 9.00 begon de wedstrijd en kon Leon nog even de kunst af kijken bij de small en de medium hondjes voordat hij zelf aan de buurt was bij de large. De eerste wedstrijd was "Spel" en dit ging eigenlijk heel goed 29e van de 80 honden. 2e wedstrijd was "vast parcour" helaas was hier een disk omdat Diesel de paaltjes niet deed maar verder liep hij het parcours netjes. En het 3e rondje de "Jumping" had hij ook een disk omdat Diesel het veld verliet omdat hij mij even gedag wilde zeggen en helaas zoenen tijdens de wedstrijd is niet toegestaan.

Al met al een hele leuke dag waar zowel Leon als ik heel veel geleerd hebben door veel te kijken naar andere combinatie's. En wat een leuke honden liepen er toch rond en dan die border collie's wat een ongeleide projectielen zitten er toch tussen. Als Leon en Diesel nog flink oefenen zullen ze het op snelheid niet winnen van deze figuren maar dan zullen ze het kunnen pakken door foutloos te lopen. We zijn een mooie ervaring rijker en het enthousiastme is nu echt een beetje aangewakkerd want het smaakt naar meer................................

 

http://dieselensky.jouwweb.nl/fotoalbum-diesel1

  

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

GG-B examen Diesel

21 april 2013 GG-B examen Diesel.

 

Na lang trainen was het vandaag zover het GG-B examen en jeemig wat was ik zenuwachtig. Het slaat nergens op want de oefeningen zitten erin en samen kunnen we het maar ja dan slaat de twijfel toe en als hij maar af en blijf doet en als het volgen maar een beetje wil lukken en dan nog het apport de ene keer doet hij het en de andere keer denkt hij haal zelf het blok maar op.

Met 8 examenkandidaten konden we beginnen Danielle met Bob op 1 en wij op 2 gelukkig de 2 vrienden naast elkaar en Bob blijft altijd zo netjes met af en blijf dus dan moet het goed komen.

Voor en achterlangs met slalom ging super, oke tijdens het wachten ging meneer geregeld staan want pfff het duurt best lang voordat we allemaal geweest zijn. Het staan en betasten en het gebit ging goed maar dat had ik ook niet anders verwacht.

En dan het volgparcour en Diesel deed het eigenlijk best goed tja de baas weer iets minder maar ja houding houding houding het kan zo moeilijk zijn. Het volgen aan de lijn was wat wijd maar netjes en het los volgen ook wat wijd maar netjes. Daarna oefening voorkomen en terug sturen plaats ook dit ging goed maar mocht met wat meer snelheid en het ging echt op zijn Diesels lekker op je gemak want waarom zou je je druk maken.

Daarna nog zit tijdens volgen en helaas Diesel dacht ik kan ook de sta tijdens volgen GG-1 ik laat die wel even zien aan de keurmeester maar helaas het maakte geen indruk dus deze oefening 0 punten.

Nog een apport oefening en ja dan is het hopen hoe z'n pet staat, staat hij naar links dan denkt hij haal dat blok even zelf op en staat hij naar rechts dan doet hij de oefening super. Nou z'n pet stond in het midden vandaag, op het moment dat ik me omdraaide en ging staan ging meneer het apport al ophalen ik heb de oefening netjes afgemaakt en toch nog een mooi punten aantal. Nog even overleg met de keurmeester of ik de oefening nogmaals wilde doen de 14 punten bleven staan maar als hij weer te snel vertrok moest ze weer die aftrek geven waardoor ik dan te weinig punten zou hebben en een 0 dus de beslissing was makkelijk we laten het zo en heb de oefening niet overgedaan.

En dan, dan begint het wachten er moesten nog 6 examenkandidaten na ons en dan het lange wachten tijdens de bespreking of we wel of niet geslaagd waren.

Eindelijk konden we met z'n allen naar boven komen voor de uitreiking van in iedere geval de cijferlijst. En ja we zijn geslaagd JOEPIE met 200 punten en een zeer goed dus we kunnen lekker verder met trainen in de GG-1.

Super trots op m'n maatje en blij dat we samen al zover zijn gekomen en wat een ervaring zijn we weer rijker. Want jeemig wat zijn deze examens streng zeg.

Cijferlijst en diploma......... http://dieselensky.jouwweb.nl/diploma-s-diesel

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Was het weer zo'n dag???

Was het weer zo'n dag...............

Het begon zo goed, iedereen had een tophumeur vanmorgen, zelfs Diesel was vrolijk en lag niet het eerste half uur chagerijnig in z'n stoeltje omdat meneer het nog te vroeg vind om op te staan. Kinderen lekker vlot alles gedaan geen gezeur en geschreeuw naar elkaar en ook mijn politiepet kon in de kast blijven en bovenal de zon scheen mooie blauwe lucht ja dan hebben we er allemaal zin in.

8.00 spullen pakken, alle voetbalkleren mee van het toernooi die moeder even mocht wassen.......zak oude kleren mee voor het goede doel op school, hup 1 kind op de fiets en 1 mee in de auto want die had geen zin om te fietsen en de mannen achterin, samen even meezingen met de radio hé wat heerlijk allemaal vrolijk. Kirsten afgezet op school, spullen naar binnen gesjouwd en hup weer naar de auto om samen met de mannen eens lekker te genieten van een mooie lentewandeling.

Auto'tje geparkeerd, mannen eruit en dat was hard nodig want gisteravond hadden ze een rauw eitje gehad en Diesel had daar schijnbaar last van en liet om de minuut ongegeneerd een heerlijk meur scheet waarvan de ramen te met besloegen en mijn oren slap van gingen hangen.......

Diesel had er zin in dus die zetten het op een lopen, h'm vind ik prima want hij houd me altijd in de gaten tussen de bosjes door. Sky daarin tegen dacht ach ik blijf eens bij het vrouwtje, "lees ik ga haar even vertrouwen geven dat ik zo'n brave goedluisterende collie ben" dus al genietend loop ik verder met af en toe een neus van Diesel tegen m'n hand van "hé hier ben ik hoor" totdat er een hardloper met 2 lab's achter mij verschijnt en Sky even gaat spelen met de honden de meneer stopt even en we kletsen wat niks aan de hand, meneer zegt ik loop weer verder prima ik zorg dat ik Sky afleid met de bal die ik de andere kant op gooi zodat de aandacht weg is van de honden dit werkt zoals altijd prima.

Maar toen de hardloopmeneer al bijna uit het zicht verdwenen was dacht meneer de collie '" hé ik ben nog niet klaar met spelen met m'n nieuwe vrienden" nou daar stond ik dan oren van Sky in z'n nek en die zet het op een lopen gloeiende gloeiende grgrgrgrrg gelukkig naar een harde brul en mijn ik tel tot 3 tactiek kwam meneer als een mishandelde hond terug gelopen pffff de komediant z'n eerste tik moet hij nog krijgen aansteller. Maar hij is toch terug gekomen dus dat moet beloont worden dus even feest met de bal. Oke niet helemaal even vrolijk loop ik door en probeer toch weer een beetje terug in de lentesfeer te komen en dat lukt aardig tot dat Diesel bedenkt dat hij best in de vieze stink eendenpoep kan rollen om vervolgens achter een haas aan te gaan die natuurlijk veel sneller is als hij en hij het dan maar snel opgeeft. Maar omdat zijn nieuwe Eau de cologne niet helemaal zijn geur is spoelt hij het even af in de moddersloot nou laat ik het netjes zeggen ook deze geur is niet geheel aangenaam.

We lopen dus verder met een stinkende aussie en een rellende collie die steeds vervelender gaat lopen huppelen, in de verte ziet hij een hondje naderen en neemt natuurlijk weer de benen was te verwachten gezien z'n gedrag, gelukkig loopt de mevrouw een klein stukje met me op tot dat ik bijna bij de auto ben, Diesel lijn ik aan en nu Sky nog die het erg gezellig heeft met haar hondje maar wonderwel hij luisterd en ik kan h'm aanlijnen, maar helaas ik zie een groep dames met honden aankomen om de hoek en tuurlijk onze tovenaar zet zich schrap naar achter en de lijn  glijd als in slow motion van z'n nek en weer is het feest compleet want ja een stuk of 6 vrolijke uitgelaten vrienden die willen rennen is veel en veel leuker dan het vrouwtje. Goed ik besluit even te wachten de dames blijven stil staan en we kletsen even wat, dan paseren 2 dames op de fiets met een hond en laat Sky nou net die hond helemaal het einde vinden en samen met die hond al spelend en rennend steeds verder van me weg rennen achter de dames op de fiets aan..............jullie begrijpen vanaf dit moment had ik echt stoom uit m'n oren, krijg je nog de opmerking "maar collie's luisteren toch altijd zo goed" whaaa ja mijn vorige wel maar deze heeft simpelweg bananen in z'n oren! Gelukkig zijn de dames op de fiets zo vriendelijk om even te stoppen omdat ze wel door hadden dat de honden samen zo aan het spelen waren dat Sky echt niet terug ging komen, ik er netjes naar toe gewandeld en Sky aangelijnd en weer terug gewandeld naar de auto. Ondertussen was de zon al geheel verdwenen samen met mijn vrolijk lente humeur....................... Zo nu eerst een bakkie koffie en weer bijkomen van de "avonturen" waar ik toch steeds weer in beland met m'n 2 toch iets wat eigenwijze mannen.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Sky doet examen

Vandaag 30 maart was het dan zover "het examen".

Jeemig wat was ik zenuwachtig, en waarom............. blijft hij wel bij de af en blijf, gaat hij wel normaal volgen, komt hij netjes voor zonder 3 rondjes van de zaak te geven, terug vak gaat super maar misschien heeft hij er vandaag wel geen zin in, en dat apporteren wat pas sinds 2 weken goed gaat..........

Maar met spanning in het lijf begonnen we met frisse zin het examen. Het eerste gezamelijke gedeelte ging helemaal goed, af en blijf ging super ook het staan en betasten en het voor en achter langs lopen liep hij netjes langs zijn vriendin de border terrier Rebecca, pffff het eerste gedeelte zat erop maar whaaa nu komt het volgen aan de lijn en het los volgen en omdat meneer zo onvoorspelbaar is met het volgen moeten we maar het beste ervan hopen. Maar hij had er zin in en liep super en met het los volgen ging het nog een stapje beter.

Op naar het vak, Sky af en blijf en op 15 meter omdraaien en voet roepen, wat gaat hij doen in 1 keer aan de voet of doen we toch 3 rondjes en rennen we in 1 rechte lijn weer terug naar het vak.................keurig aan de voet en netjes wachten......"Sky-man vak" en hop daar ging meneer prachtig af in het vak de topper!

Daarna nog even apporteren...........oke mijn fout begon al te vroeg te juichen en in m'n handen te klappen omdat ik zo blij was dat hij het apport meenam dat hij h'm logisch liet vallen.........lekker simpelOnbeslist

Al met al een mooi examen en geslaagd met 92 punten van de 100 die te halen waren, dus die gekke rare rel collie heeft me wederom weten te verbazen......

De rest van de foto's http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky

En het diploma en cijferlijst, http://dieselensky.jouwweb.nl/diploma-s-sky

 

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Koekjes bakken

Koekjes bakken

29 mrt. 2013 15:10

Koekjes bakken

29 Maart het is en blijft raar koud weer, dus vandaag maar eens een recept gemaakt uit de aussiepost "zalmkoekjes"

Benodigdheden, 2 eieren, blikje zalm, 7 eetlepels bloem.

Ei en zalm even met elkaar mengen en dan 1 voor 1 de eetlepels bloem erbij. 2 figuren houden de boel nauw lettend in de gaten.......

Daarna de koekjes op de plaat met bakpapier.........pffff stinkt best een beetje

Daarna 15 minuten in de heteluchtoven op 215 graden en daarna nog 10 minuten afbakken op 180 graden.

Even af laten koelen en dan kunnen de mannen proeven.................En volgens mij viel het wel in de smaak.........

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Rel collie............klaar voor examen????

Morgen hebben Sky en ik examen van de C-cursus.
Ik hou m'n hart vast wat een eigenwijs figuur heb ik aan de andere kant van de lijn.......

De B-cursus heb ik tot in de treuren het terug sturen plaats geoefend en meneer vertikte het, op het examen deed hij vriend en vijand verbazen door in 1 keer netjes terug te gaan en ja met een kop aan te kijken jaa duhh ik kan het echt wel.

In de C-cursus kwam het aporteren erbij nou jullie raden het al meneer doet het niet 
Maar sinds vorige week gebruik ik een zacht apport van de action en nu neemt hij het gelukkig mee de oefening is verre van perfect maar goed hij doet het.

Het volgen whaaaa wat een drama, de ene week loopt hij prachtig en is zich helemaal aan het uitsloven voor alle dames in de groep en gister was het alleen maar keten, totaal geen aandacht tenminste niet voor mij maar wel voor de meiden......

Netjes aan de voet komen, dat is toch die oefening dat je 3 rondjes om de baas moet lopen?!?!?!

Af en blijf, dit mag toch ook op je rug?!?!?!

Welk voertje heb je vandaag als beloning, ff proeven, uitspugen nee m'n smaak niet grgrgr terwijl de vorige week hij er wild voor was............dus 12 weken lang met een verrassingszakje gelopen.

Ach de rest gaat gelukkig wel redelijk maar als iemand nog interesse heeft in een zeer eigenzinnige rel schotse collie die alles in zijn eigen tempo en manier doet..............
Jullie snappen we doen het examen en stoppen dan in de gehoorzaamheid voordat de stoom echt uit m'n oren komt...........

Gister eerste les behendigheid gehad en ik denk dat we onze plek gevonden hebben!

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Dierentuin

Dierentuin

13 mrt. 2013 12:08

Dierentuin

Zondag 10 maart stond een dagje dierentuin op het programma.

En wel Ouwenhands Dierenpark in Rhenen waar honden ook welkom zijn, dus met onze eigen dierentuin richting Rhenen.

Wat is dat toch interessant zeg al die dieren achter die hekken tenminste dat waren Diesel zijn gedachten want Sky was veel te druk met het zoeken van leuke meiden die ook gewoon los door die dierentuin lopen oooo wat is hij steeds verliefd de stoute rel-collie.

Diesel heeft dan ook maar de route en het tempo bepaald en alle dieren werden een goed bekeken en er werd over en weer ook goed geroken. Het hoogte punt bleek toch wel de ijsberen waarvan er 1 wel heel erg geintreseerd was in de heren en steeds met z'n koppie bij het hek kwam om ze eens van dichtbij te bekijken.

De pelikanen waren best eng whaa wat een grote vogels en wat kun je er dichtbij en er komt een geluid uit dat Diesel dacht oke vogelbeesten ik ga wel een stukje van het hek afstaan de held!

Bij de pinguins was het ook even leuk Diesel staat met z'n poten op het randje eens te bekijken wat een gekke figuren dat nu weer zijn waarop de pinguins weer dachten hé wat moet dat rare beest zo dicht bij onze zwemvijver als hij maar niet denkt dat we h'm delen, dus de gekke vogels kwamen even polshoogte nemen.

Na even een rondje gewandeld te hebben moest er toch even opgewarmd worden dus onder het genot van een kop warme chocomelk met slagroom en een lekker kauwstaafje voor de honden konden we onze wandeling voortzetten, op naar het berenbos.............. helaas zaten de beren in hun hol en de 2 wolven hadden het te koud om te bewegen maar ze hielden elkaar wel goed in de gaten.

Dan weer snel naar binnen bij de oerang oetangs wat is dat achter het glas, Diesel is net een klein kind en zit met z'n neus op het glas geplakt om alles eens goed te bekijken en de aap klopte nog even op het raam naar h'm maar zijn interesse was helaas al weg.

Helaas waren er weinig dieren en ook niet erg actief het was gewoon te koud ook voor ons dus hielden we het naar ruim 2 uur het voor gezien en wilde we nog een wandeling maken daar in de buurt maar helaas 1e parkeerplaats mochten geen honden komen en de 2e parkeerplaats alleen honden aan de lijn en tja als je al de halve dag aan de lijn hebt gezeten wil je toch echt wel even los rennen.

Dan maar naar huis en thuis even lekker uitrazen.................

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Let it snow

Let it snow

23 feb. 2013 14:23

Let it snow.............

Tja waar iedereen ondertussen de winter een beetje zat begint te worden hebben de mannen daar hun eigen mening over.

Allemaal hebben we het koud, de wind snijd door je jas, vingertoppen en tenen compleet gevoelloos, thermokleding ligt standaard boven op het stapeltje in de kast. Pakken warme chocolade melk en bussen slagroom zijn er al doorheen gegaan en over de kachel maar te zwijgen die overuren draait.

Maar soms heel soms zien we al een glimp van de lente, een crocus of een sneeuwklokje of een fel gele winter aconite, als je 's morgens vroeg al wakker wordt van de merel die het voorjaar aankondigd of de kleine groene knoppen in de hortensia en clematis ja de lente staat om een hoekje te wachten om met de fijne temperaturen mensen weer met een vrolijk gezicht naar buiten te krijgen, het mopperen stopt spontaan bij het zien van de zon het ruiken van de lente-lucht en het horen van de vogels.

Wat hebben we er zin in.............................................maar helaas denken daar hier 2 heren heel anders over dol op de winter en de sneeuw en bij gebrek aan sneeuw maak je toch zelf............ met je net nieuw gekregen Ikea balOnschuldig

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Stoute Sky

Stoute Sky

25 jan. 2013 19:02

Stoute Sky

Stoute Sky,

Ja ja het is me wat met die ondeugende man.

Gaan we lekker wandelen donderdagmorgen bedenkt hij dat hij liever met iemand anders meeloopt grrrrr.

We beginnen de wandeling gewoon zoals altijd netjes zitten even blijven kunnen de lijnen er rustig afgehaald worden dan moeten ze nog rustig blijven zitten tot ik vrij zeg nou ging weer perfect niks aan het handje en we beginnen de wandeling. Ik had wel zin in een groot rondje dus nemen we de buitenrand van het losloopgebied Diesel en Sky rennen lekker heen en weer Diesel alweer op zoek naar muisjes en Sky de diva loopt een beetje te trutten.

Hij blijft een beetje achter me hangen dus de grote boodschap maar nee wat doet de Diva hij heeft denk wat gehoord en neemt de benen en luistert totaal niet meer, wel gloeiende gloeiende stomme collie er zit dus niks anders op om de Diva te gaan zoeken pfff Sandra en Diesel door het struikgewas een meter sneeuw (oke overdreven maar tot m'n enkels) komen uit op het pad nee geen Sky-man roepen fluiten niks niks dan maar terug richting de auto hopen dat de Diva die kant op is gegaan na een kleine 10 minuten zie ik h'm rennen op het grote veld samen met nog een hond en een lol dat ze hadden samen die mevrouw was zo lief om te blijven staan tot dat ik door nog een rij struiken diepe sneeuw enz was geploetert maar ja wie luisterd er geen Sky want die had teveel lol.

Nou dan lopen we maar samen op en de honden nemen nu samen een run en verdwijnen weer uit het zicht, Diesel dacht laat ik maar bij het vrouwtje blijven de brave Hendrik. Zeg nog tegen die mevrouw "nou ik hoop dat u hond wel komt als u roept want Sky weet echt niet waar die oren voor dienen de laatste tijd" zegt die mevrouw doodleuk "o nou die van mij luisterd ook totaal niet"

Nou dat is lekker 2 megapubers aan het feesten ergens in het losloopgebied er zit dus niks anders op om rustig door te lopen en te wachten dat beide honden weer eens bedenken om terug te komen, en ja hoor na nog geen 10 minuten kwamen ze samen aan gehobbelt al spelend en rennend en ja toen dacht Diesel zal ff indrijpen want dit soort grappen moet je niet te vaak uithalen Sky-man.

Helaas voor Sky mocht hij de rest van de wandeling voortzetten aan de flexlijn.

Nu voor mij toch echt de schone taak meer met Sky te gaan werken en h'm beter onder appél te krijgen want dit soort wandelingen wil ik toch niet te vaak hebben.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Aussiewandeling Soest

Zondag 30 december 2012

Stond er plots nog een aussiewandeling op het programma, even heerlijk uitwaaien in een rustig gebied mat een grote groep aussie's in de hoop dat ze even geen vuurwerkstress hadden.

Helaas was dit helemaal het geval omdat ook daar de knallen te horen waren dus voor een aantal honden best een beetje stress-vol maar voor een grote groep een geweldig ren en zwemfestijn met alle hondenvrienden.

Sky was er nog even tussenuit geknepen samen met de knappe Sienna maar ze waren ondertussen al een heel eind weg zodat ze ook uit het zicht verdwenen waren dus voor de baasjes even een spannend momentje maar na een flinke brul kwamen ze gelukkig terug en konden we de wandeling weer voortzetten.

De hele bende kon even lekker afkoelen in een poeltje en hier werd dan ook echt goed gebruik van gemaakt wat een feest om 14 honden plezier te zien maken in een poel water.

Na ruim een uur heerlijk te hebben gewandeld zijn we weer huiswaards gekeerd om ons op te maken voor het oud&nieuw van maandagavond.

Diesel vond het allemaal maar wat spannend die knallen, was niet echt bang maar bleef liever binnen en Sky wat een portret is dat zeg die gaat gewoon bij Rick staan kijken hoe die aan het knallen is echt een gekke collie.

's Avonds kwam grote vriend Opa en vriendin de golden retriever Lola met nog een bups mensen oud&nieuw vieren de mannen hebben zich keurig gedragen en om 12.00 zijn ze beide maar bij opa gaan zitten want bij je grote vriend ben je altijd veilig.

Kwam ook de buurhond nog even gezellig nieuw jaar wensen dus liepen er 4 grote honden in ons poppenhuisje maar even gezellig en even lief samen.

We hebben het er weer opzitten de rust is wedergekeerd, de mannen liggen uitgeput in een diepe slaap en dan vanaf morgen weer normaal!

Leuke foto's van de aussie-wandeling, http://dieselensky.jouwweb.nl/filmpjes-diesel-sky

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Puppie's Geboren.........

Afgelopen dinsdag is Diesel zijn moeder Waka opnieuw bevallen van een prachtig nestje puppie's.

7 mooie nieuwe puppie's, 4 reutjes en 3 teefjes.

Voor ons deze keer geen pup voor het geval iedereen in de stress schiet maar Leon heeft al besloten dat er over een aantal jaar zeker weer een aussie bij zodat hij zijn nieuwe passie "agility" kan blijven doen.

Maar we gaan zeker een keer puppieknuffelen het is even een stukje rijden want ze wonen aan de andere kant van het land maar een nestje pluizenbollen blijft altijd leuk.

Een super trotse moeder met kroost............

www.ofwaroslegacy.nl

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Sneeuw in Holland

Joepie eindelijk was er ook hier sneeuw.

En wat ben ik dol op dit weer, de natuur is op z'n mooist en de stilte die de sneeuw meebrengt vind ik heerlijk. Het wandelen met het gekraak onder je schoenen is toch een heel simpele manier van genieten. Vrijdag heeft het de hele ochtend gesneeuwd dit gaf wat grauwe grijze foto's maar vandaag was er een prachtige blauwe lucht een warm winterzonnetje en nog net genoeg sneeuw om weer foto's te maken van de mannen.

De 1e echte keer sneeuw voor Sky op z'n volwassen leeftijd en jeetje was me dat wat voor onze Diva, een hoop geblaf en gehuil om iedereen te laten weten dat meneer het naar z'n zin had. En Diesel ja die had het druk met crossen en het vinden van muizenholletjes maar ja die beestjes hebben zich ook goed verstopt met deze kou.

Maar wat een plezier voor mens en hond dit weer ik teken voor een winter met vorst en sneeuw om te kunnen genieten van de natuur op zijn mooist.

Hier vind je de rest van de foto's van deze 2 heerlijke dagen,

http://dieselensky.jouwweb.nl/filmpjes-diesel-sky

 

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Storm op zee

Storm op zee

26 nov. 2012 10:35

Storm op zee..........

25-11-2012,

Vandaag was het eindelijk zo ver de Aussiewandeling op het strand bij Langervelderslag. Maar helaas gooide de storm roet in het eten en stuk voor stuk kregen we afzeggingen van uit het land, logische om nu ruim 2 uur in de auto te zitten en dan mischien niet te kunnen wandelen op het strand omdat het te hard waaide dat is heel begrijpelijk.

Maar wij zijn toch gegaan samen met Zico, broer van Diesel en er bleek op de parkeerplaats nog iemand te wachten die zich net via het forum had aangemeld en zag dat er een wandeling was een super knappe blue merle reu Boef een lekkere gekke puber.

We zijn zo goed als het ging het strand opgelopen dit was best even een opgaaf aangezien het zand letterlijk overal zat maar eenmaal op het strand was het goed te doen, wind in de rug en lopen maar. De honden hebben zich prima vermaakt met z'n vieren.

Natuurlijk wilde onze regelneef Diesel het allemaal wel even bepalen dus die moest voor straf 2x even aan de riem daarna viel het kwartje en is hij hartstikke braaf geweest. Sky is een aussie in collievacht wat heeft hij een lol gehad met de 2 andere aussie's zeker aan Boef had hij een leuke metgezel om mee te rennen.

En Boef wat een leukerd is dat maar wat herken ik veel van Diesel in h'm die kop en uitdrukking is bijna hetzelfde heerlijke klieren.

Na het strand zijn we door de duinen terug gelopen de gene die veel op langervelderslag lopen weten hoe naar het is om van het strand de duinen in te lopen jeemig het blijft een megabult moest even op adem komen terwijl de mannen om je heen staan te springen "kom op door lopen".

Even een klein rustmoment in de duinen waar de honden even konden drinken uit de poeltjes en onze tocht tegenwind verder gezet.

Na een uurtje lopen kwamen we geheel uit onze verschoning gewaait weer op de parkeerplaats waar iedereen toch moest toegeven dat het uiteindelijk een heerlijke wandeling was en dat we het jammer vonden van de vele afzeggingen maar een nieuwe aussiestrandwandeling in het nieuwe jaar komt er zeker!

Meer foto's van de wandeling http://dieselensky.jouwweb.nl/filmpjes-diesel-sky

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Een verjaardag!

Gister was het zover, Kirsten een meisje wat bij ons in huis woont was jarig en werd wel 12 jaar.

De dag ervoor merkte we het al het vrouwtje was gestresst er moesten taarten gebakken worden wat een leuke dag was dat voor ons lekker met je kin onder de aanrecht en hopen dat er wat naar benden valt en wat denk je van expres in de weg liggen zodat vrouwtje je niet over het hoofd ziet, en zij maar zuchten en ons weg sturen snappen jullie dat nou???

Donderdagmorgen was het dan zover iedereen zingen en een klap jawel een hele confettie ontploffing in huis hier waren wij niet heel blij mee maar de mensen vonden het geweldig blijft raar volk.

Daarna moest er gezoend en geknuffeld worden ja ook wij werden niet overgeslagen............

Lekker gewandeld en gefietst met de baas, is toch leuk als hij thuis is. We waren dus knap moe toen de visite kwam allemaal mensen en dan die kinderen fantastisch want die laten van alles vallen en ik Diesel kan dan eens goed aan m'n vrouwtje laten zien hoe goed ik kan stofzuigen.

En dan al dat lekkers op tafel tja Sky vind niks lekker is een trut met eten maar ik Diesel eet echt alles maakt me niks uit maar ja als iedereen je in de gaten houd is het moeilijk een juist moment te vinden om te pikken helaas is me dit dus ook niet gelukt, maar het vrouwtje had allemaal lekkers en als we iedere ronde netjes gingen zitten en stomme truckjes voor de mensen deden kregen we een heerlijk kaasje of worstje.

De baas en het vrouwtje konden super trots zijn op ons zo netjes hebben we ons gedragen. Er is niet tegen kinderen aan gesprongen en die hebben we ook niet voor de grap achtervolgt we hebben niks uit de handjes gepikt pffff dat was wel moeilijk maar we hebben ons ingehouden. We hebben zelfs braaf in de mand gelegen toen de mensen allemaal gingen eten.

Maar wat vermoeiend is dat zeg toen iedereen weg was zijn we naast de baas op de bank geploft om eens lekker na te chillen en zelfs vandaag zijn we best nog lui.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Uitwaaien aan zee.

Vandaag maar eens wezen uitwaaien aan zee.

Was erg lekker weer, waaide wel erg hard maar dat kon de pret niet drukken.

Helaas was Diesel in z'n klierstand en moest Sky het steeds ontgelden, iedere keer werd Sky gevloerd en mocht hij niet mee doe met Diesel en Bobbie.

Zelfs Bobbie werd Diesel zat en snauwde flink van h'm af maar ja die was zoals altijd totaal niet onder de indruk pfffff.

Hij had ook heel goed door dat ik  niet lekker in m'n vel zat en meneer nam daar zijn profijt uit, helaas voor h'm niet luisteren is aan de lijn.

Moet hij altijd even goed onder áppel komen dus even netjes volgen, af en blijf oefening, zitten tijdens volgen, netjes naast komen, netjes staan enz. Als dit goed gaat mag hij altijd weer lekker los lopen, maar helaas vandaag bleef hij aan de gang en na 2x al aangelijnd te zijn geweest bleef meneer doorgaan met zijn klierpraktijken en kon hij het laatste stuk aan de lijn.

Sky vermaakte zich ondertussen opperbest zelfs zo goed dat hij mij uit het oog was verloren en er een beetje verloren bij liep, maar goed dat Kirsten en Rick ook mee waren en hij die in het vizier kreeg en samen met de gasten langs de waterlijn ging schelpen zoeken.

Kortom een middag met 1 hond die heerlijk genoten heeft en 1 hond die door het klieren straf had en aan de lijn moest blijven.

Eenmaal thuis gekomen de mannen lekker verwent met een stinkoor en wij een heerlijke kop warme thee met een stroopwafel hoe Hollands willen we het hebben.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Wandelen en genieten van de aankomende herfst

Vandaag weer heerlijk gewandeld en genoten van aankomende herfst.

De natuur begint een toverbal te worden, van geel tot dieprode bladeren en prachtig bloeiende sigaren en wuivende grassen.

Op die momenten dat je buiten loopt met je mannen mag je je eigen als zeer gelukkig beschouwen dat je kan genieten van de rust en de ruimte.

De mannen die om je heen rennen snuffelen tussen het hoge gras want wie weet zit er nog een veldmuisje die weg schiet.

Als je luisterd kun je de roofvogels horen en met een beetje geluk zweven ze boven je lang op zoek naar voedsel.

Daarnaast is het natuurlijk genieten als de mannen goed luisteren nu is dat bij Diesel geen enkel probleem maar Sky heeft af en toe weleens last

van de bekende bananen maar de laatste dagen gaat hij super goed.

Zelfs de moeilijke oefeningen bij het trainen heeft hij in ene door en ik kan h'm nu al een meter of 2 vooruit sturen naar het "vak" dit beloofd wat.

Nog 6 weken en dan hebben we examen en dan oet dit op 10 meter dus even hard door oefenen.

Nu ook nog een nieuwe hobby, ik heb eindelijk een nieuwe mobiel waar je foto's op kunt maken en met een leuke app kun je ze ook nog eens

leuk bewerken en een collage van maken.

Een kleine collage van vanmiddag.

 

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Vieze en stinkende Sky

Vandaag moest Sky eraan geloven, hij moest verplicht onder de douche!

Sinds meneer het zwemmen heeft ondekt en dus geregeld een verfrissende duik neemt in soms niet al te frisse sloten blijft die geur in z'n vacht zitten.

Nu was het echt niet meer te harde en moest hij er toch echt aan geloven.

Ook hebben we zondag kennelreunie van de fokker van Sky en ja dan moet je er toch een beetje netjes bijlopen en niet als een vieze stinkende hond.

Voor de eerste keer deed hij het onwijs goed, was heel rustig geen gepaniek of diva-gedrag maar lekker genieten van 't insoppen en het droog fohnen.

Nu maar hopen dat hij z'n eigen tot zondag een beetje netjes kan houden!

Meer foto's in fotoalbum Sky.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Zwemmen en we worden achtervolgt..........

Vandaag was het heerlijk weer dus de mannen konden wel weer eens lekker zwemmen.
Nu is dat Diesel zijn hobby en ligt hij standaard 2x per dag in de sloot maar nu gingen we er met het aportje op uit.
Aangekomen bij het stukje waar ze konden zwemmen hebben we heerlijk met het apport gegooid, Sky moest zoals altijd toch even overtuigt worden dat zwemmen echt heel leuk is en voor dat onze diva door is whoee dat duurt even, maar als hij eenmaal nat is dan is hij ook niet meer te houden en doet vrolijk mee.
Laatste keer gooien ging iets mis in plaats dat de mannen naar mij zwommen zijn de heren naar de overkant gegaan en daar sta je dan ieder aan een kant en niemand die het water meer in wil................
Er zat dus niks anders voor mij op dan het hele stuk om te lopen en steeds naar de mannen te roepen zodat ze me hoorden in het hoge riet, te leuk iedere keer een kop er boven uit om te kijken of het vrouwtje wel goed loopt.
Na een 5 tal minuten kwamen we elkaar weer tegen op het kruispunt en 4 hondenogen staan je aan te kijken "nou wat was dit een leuk spel zeg".
Maar goed aport kwijt dus toch maar weer richting het water aport opgehaald, ja de mannen wilde nog wel een keer maar helaas daar trappen we geen 2e keer in!

Na het avontuur weer terug naar de auto waar een fietser met een hond aankwam gelijk even Sky bij me gehouden want die huppelt gewoon met een ander mee alsof hij daar al jaren bij hoort grgrgrgrrgrr.
Oke meneer voorbij hond blijft nog een beetje bij ons hangen maar neemt toch de benen achter de baas aan.
Ben ondertussen al een heel eindje weg en ja hoor we worden beslopen en achtervolgt door deze hond, Sky vind het machtig mooi dus die maar even aan de lijn gedaan voordat die de benen neemt.
Baas nergens te bekennen of ja wat hoor je daar in de verte die man op de fiets die staat te schreeuwen of z'n leven ervan af hangt pfff ik Diesel gemaand door te lopen en de hond te negeren ooo en die kanjer doet dat ook zo goed hé.
Maar het was toch een iet wat opdringerige reu en ik besloot ermaar eens tussen te gaan staan en me groot te maken en nee te zeggen en de hond terug te sturen want de baas had schijnbaar nog niet veel zin om terug te fietsen pff, Diesel dacht dit duurt te lang ik zal het wel even oplossen en die nam z'n "vechtpositie" al aan, maar 1x Diesel voet is voldoende om h'm hier van te weer houden mijn geduld begon aardig op te raken en heb me omgedraaid en ben doorgelopen met de achervolger op de hielen...........eindelijk eindelijk komt die man op de fiets om z'n hond op te halen krijg je nog een sneer waarom je niet wacht of even terug loopt nou ja zeg wie z'n hond luisterd er nu niet?????????

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »

Goed getraind en stiekem ontsnappen

15-09-2012

Vandaag weer lekker getraind, Sky zit nu op de B-cursus maar heeft het erg moeilijk met zijn hormonen en laat hij dan net met alleen maar mooie dames in de groep zitten............pffff dat maakt het erg lastig voor mij.

En het bijkomende probleem is dat Sky niet voor een voertje wil werken dus nu maar met een bal aan de slag even wennen voor mij, hoe en waneer beloon je bepaald gedrag. Maar we hebben hard geoefend en we mogen trots zijn op ons zelf wat hebben we het leuk gedaan vandaag en opeens was de bal veel intressanter dan de meiden..............joepie!

 

Samen zijn het 2 ontsnapping's konings want de heren kunnen de deur van de gang naar de kamer openmaken en gaan dan prins heerlijk op de bank liggen of erger, Sky denkt dat mijn croqs (ja ze zijn vreselijk maar ozo handig om even snel buiten wat te doen) een heel leuk speeltje zijn en kan z'n eigen daar prima mee vermaken, of zou hij ze ook lelijk vinden en mij er op die manier van willen overtuigen die dingen nu echt eens weg te gooien.

Geplaatst door sandra 16

Lees meer »