Home » Blog...voor het snelle nieuws! » De zoektocht naar een pup.....

De zoektocht naar een pup.....

Gepubliceerd op 24 november 2018 15:52

De zoektocht naar een nieuwe pup. (1)

 

De kogel is door de kerk we gaan op zoek naar een nieuw maatje in ons gezin.

Oké met 1 puber en 1 jong volwassenen en 2 honden en 2 poezen is het al best druk in huis maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Onze 2 honden Diesel Australian shepherd van 8 jaar en Sky Schotse herdershond van 7 jaar beginnen toch al echte serieuze mannen te worden.

Leon (mijn man) zijn grootste hobby en passie is behendigheid, Diesel heeft het spelletje altijd wel leuk gevonden maar stond liever even op de uitkijk zodra hij het hoogste punt bereikte van de schutting en de kattenloop en Sky ja het is zijn lust en zijn leven enkel snapt hij nog steeds niet dat de bedoeling juist is dat je de latten moet laten liggen ipv ze allemaal op de grond te gooien.

Na veel praten, twijfelen, overleggen met collega’s nee we doen het niet, ach we doen het wel we zien wel, nee we doen het niet, waarom zouden we het niet doen?

Vragen en twijfels maar de kogel is toch door die kerk gegaan we gaan ervoor, volgend jaar hopen we een pup te verwelkomen.

De keuze welk ras was geen enkel probleem het zou een aussie teefje worden.

Al een hele tijd zijn we fokkers aan het volgen, hondjes aan het bekijken en onze ogen en oren goed de kost geven met wat we precies willen want binnen die aussie wereld zit een groot verschil van lijnen.

Onze wensenlijst is een teefje, veel werkpit en een fijn karakter, kleur enz. is er geen voorkeur maar toch altijd de wens voor een merle.

De eerste fokker was al heel snel gevonden iemand die we al een tijdje ook persoonlijk kennen, fijne honden heeft en echt bezig is om hondjes te fokken voor de sport wat vooral Leon zo graag beoefend.

Fokker aangeschreven en wat een enthousiasme van beide kanten, dan komt het mindere bericht jullie staan nummer 4 voor een teefje.

Jeetje dat is toch een dingetje want de kans bestaat dus wel degelijk dat er geen geschikte pup voor ons bij zit helaas.

Weer samen in overleg wat nu te doen, even overleg met een andere bevriende colliefokker “is het raar om contact te leggen met een 2e fokker” antwoord was duidelijk nee het is niet raar maar wees ten alle tijden open en eerlijk naar alle partijen.

Zo kwam fokker 2 in beeld, een fokker met enorme passie voor honden.

Haar honden lopen op hoog niveau in de sport en zijn geweldige beesten in omgang.

Na enige twijfel is dat contact nu gelegd en is er nu wat mailcontact over en weer en maken we de eerste afspraak om naar haar toe te gaan en kennis te maken met haar honden.

Vooral voor Leon is dat enorm belangrijk, ik heb haar en de honden al eens een hele dag meegemaakt en was zeer onder de indruk hoe zij in het leven staat.

We hopen nu dus zeer binnenkort daar naar toe te gaan.

Ik ga jullie dus de komende maanden meenemen in onze zoektocht naar een geschikte pup die we hopen te verwelkomen volgend jaar.

 

 

Zoektocht naar een pup...(2)

 

In het vorige stukje vertelde ik dat we in contact waren met fokker 2.

We hebben een afspraak gemaakt om eens kennis te komen maken met haar en haar honden.

Op een zondag zijn we in de auto gestapt op weg naar Overijssel, pfff een rit van ruim 2 uur..........waarom wonen die fokkers altijd zo’n eind weg??

We werden vriendelijk verwelkomd met een goede bak koffie en wat lekkers en al snel kwamen alle papieren op tafel met uitleg van stambomen en gezondheid wat voor haar belangrijk is en in met welke lijnen zij fokt.

Tussentijds voelde je geregeld een natte neus die je even komt aanstoten voor een aai en wat aandacht om vervolgens lekker aan je voeten in slaap te vallen.

Bij deze fokker staan er meerdere nestjes op de planning voor het komende jaar en allemaal uit fantastische lijnen met een heerlijk karakter en een goede werkpit en een fijne aan en uit knop wat die is ozo belangrijk bij een aussie en helaas is die knop bij heel veel aussies tegenwoordig defect.

Alle ouderdieren mogen ontmoeten en ook in werk gezien, prachtig om die honden zo bezig te zien van rust naar complete focus en vol overgave aan het werk naar weer rust in de tent als het werk weer gedaan is.

Een bezoek van ruim 4 uur hebben we tevreden afgesloten en ook besloten dat we bij deze fokker graag in aanmerking willen komen voor een teefje.

 

Maar wat een zenuwen krijg je toch bij dit soort gesprekken, waar we 8 jaar geleden de pups voor het uitzoeken hadden hebben nu de fokkers de mensen voor het uitzoeken omdat de aussie in zeer korte tijd enorm populair is.

Je hoopt dus echt dat een fokker jou geschikt vind voor een pup van haar, het lijkt wel een sollicitatiegesprek haha

Maar van beide kanten voelde het bij beide fokkers erg goed dus in dat opzicht zal de sollicitatie geslaagd zijn.

Dus staan we nu bij 2 fokkers op de wachtlijst voor een pup.

Het fijne is ook dat beide fokkers hier geen enkel probleem mee hebben en er gewoon open over gesproken kan worden, zeker voor ons heel belangrijk want het wereldje is klein en iedereen kent elkaar en aan scheve gezichten heeft helemaal niemand wat.

 

Nu begint de lange tijd van afwachten, teven moeten nog loops worden, dan de dekking, afwachten of de dekking geslaagd is en dan nog of er genoeg teefjes in het nest zitten zodat er ook 1 voor ons beschikbaar is.

SPANNEND!

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.