Sky

Zondag 13-01-2013 Strandwandeling met de collievereniging.

Deze zondag was er een strandwandeling georganiseerd door de collievereniging, en wat een geluk het was ook nog eens lekker dichtbij op Langevelderslag.

Het was een gezellig weerzien met een aantal collie's van de hondenschool en ook de fokster van Sky was er met Sky zijn moeder en zus en oma.

De opkomst was best groot naar mijn schatting denk ruime 30 collie's. Na een bakkie koffie op naar het strand om te genieten van het mooie weer en de honden van elkaar.

Sky keek zijn ogen uit toch iets anders een groep collie's als je altijd aussie's gewend bent maar hij vond het maar wat leuk nu had hij vrienden die op een Diva manier speelde en niet ala Diesel als een bulldozer.

Weer een hoop leuke foto's gemaakt van een geslaagde wandeling.

http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky-1

.

 

01-12-2012 Examen B-cursus..........

Vandaag was het zover het examen, best gespannen omdat meneer niet naar het vak gaat. Natuurlijk wel thuis in huis en ook nog wel in de tuin maar op andere plekken vertikt meneer het en dan helemaal op e training grrrr.

We hadden een leuke groep op nog 1 reu na allemaal meiden en ooo wat had Sky het druk iedere zaterdag met z'n "Harem" beetje lopen uitsloven als ze h'm maar zagen.

Maar goed het examen begon met het voor en achterlang en tegelijk de zitoefening (1 minuut zit) in z'n mooiste houding liep meneer voorbij de vrouwen en wilde natuurlijk aan het eind nog niet gaan zitten hij was nog niet klaar met showen maar enige ligte druk van de baas was nodig en bleef hij verder netjes braaf zitten.

Af en blijf ging heel goed tot dat er helaas een andere hond dacht laat ik even naar de baas lopen op dat moment ging Sky er maar eens bij zitten om te kijken waar die leuke meid naar toe ging, maar toch weer in de af gelegt en de oefening netjes afgemaakt.

Toen het verplichte staan/betasten/gebit, zoals verwacht deed hij dit keurig.

Daarna het onderdeel volgen/halt houden/8 figuur/voorkomen/voet en het whaaaa vak.

Het volgen ging eigenlijk best goed sommige stukken liep hij wat voor maar dat is mijn eigenschuld, Sky reageert niet op een voertje dat interesseert h'm niks maar de bal wel en die heb ik in mijn rechterzak (fout had ik links moeten doen) dus vandaar het voorlopen en moest ik teveel instappen in de linkerbochten en linksomkeer. 8 figuur ging weer super en zo door naar het vak.

M'n target (cd) bij Sky neer gelegt en op hoop van zegen ongeveer 5 meter weggelopen. Daar moesten we "voor" roepen doen nou die was hij spontaan vergeten en de voet had hij nooit geleerd huh de oefeningen die hij met z'n ogen dicht altijd super strak doet grgrgr maar ja dan het vak wat hij nog nooit goed had uitgevoerd op de training dus op hoop van zegen dan maar................... "Sky Vak" ............ en hij ging gewoon was zo trots op die gekke collie dat alles wat slecht ging ik spontaan vergeten was want de oefening waar ik zoveel uur aan gewerkt heb op allerlei manieren en trucken heb gebruik deed hij wat een overwinning was dat.

Super trots op m'n gekke rare vrolijke collie.

Cijferlijst en diploma, http://dieselensky.jouwweb.nl/diploma-s-sky

Foto's, http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky-1

Jonge honden Veteranendag bij de collievereniging

Zondag 28 oktober heeft Sky meegedaan met de jonge hondendag dus even een leuk verslagje over deze dag.

Het begon natuurlijk thuis al waar de bedoeling was Sky goed door te kammen/borstelen en klaar maar helaas meneer dacht daar anders over en had samen met Diesel 's maandags nog even lekker door de bagger lopen rennen met het gevolg dat hij niet al te fris meer rook en het wit enigzins grijs was geworden.

Dus helaas voor Sky moest hij woensdag toch verplicht onder de douche, na een goede borstelbeurt onder de douche en daarna lekker droogföhnen en borstelen en onze diva zag eruit om door een ringetje te halen. Maar hoe houden we dit schoon.............ja aan de lijn uitlaten en ieder apart zodat Diesel toch kon rennen en keten en dan met Sky maar aan de fiets zodat de energie er toch een beetje uit kon, een verbod op spelen met andere honden ja best een opgave.

Toen werd het zondag dus voor ons in alle vroegte vertrokken naar Vianen waar Mirjam en Roxanne ons al opwachten, keurig de bench neegezet stoeltje geinstaleerd dus onder het genot van een bakkie even bijkomen.

Wat een drukte en al die collie's, 50 inschrijvingen en dan nog de collie's die er liepen die niet mee deden een prachtig gezicht. We moesten even wachten want we zaten in klasse 5 dus maar even lekker kletsen met Aagje en Ruud die er ook waren en ja Sky was best blij dat hij ze weer zag maar z'n zussen waren ook erg interresant.

Mirjam heeft Sky in de ring uitgebracht dus die heeft van te voren nog even met de diva rond gelopen en o o  wat had meneer het druk met alle meiden hij ging er eens goed voor lopen en staan de uitslover!!!!!!

Eindelijk konden ze de ring in heel onwennig voor h'm maar hij heeft het echt keurig gedaan voor de 1e keer liep redelijk (hij weeft) en bleef netjes staan voor de keurmeester. Hij is van de 2 reuen 2e geworden eerlijk toegeven de andere reu was echt mooi en had al een echte stoere reuenkop en ja die heeft onze Sky nog niet. Hij is een mooi keurverslag en medaille rijker.

's Middags nog mee gedaan met de nestkeuring heel leuk met moeder en 4 pubers allemaal blue merle in de ring. En mocht hij nog uitkomen voor de leukste hond van de dag, deze eer mocht Roxanne doen maar helaas hij was niet leuk genoeg.

Al met al was het een mega drukke dag we kwamen met niks en moesten bijna met een vrachtwagen naar huis van de spullen die we kregen en wonnen in de ring en natuurlijk bij de lootjes.

de rest van de foto's http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky-1

HET KEURRAPPORT,

13 maanden oude blue merle rastypische reu

toont wat lang en iets onderbouwd, mooi hoofd, goede expressie, mooi oog, goed oor en gebid, mooie hals. Rug kan iets strakker, hoekingen voor goed achter evenredig, goede staartlengte, mooi vacht, gaat vlot maar kan achter iets meer stuwen.

 

________________________________________________________________________

Maandag 15 oktober 2012

Hoera Sky is 1 jaar geworden!

Natuurlijk moest het gevierd worden maar Sky moest even geduld hebben en wachten tot vrijdag want dan was Diesel ook jarig en konden ze het samen vieren!

Wat is dit jaar snel gegaan, van klein bolletje wol wat met de kerst bij ons kwam en nu uitgegroeid tot een prachtige collie reu van 1 jaar oud.

En wat een heerlijk man is het toch, een echte collie die precies weet wat hij wel en niet wil een clown en zeker ook een echte Diva.

Maar wat een heerlijk hondje die zo perfect bij ons past, een aanvulling in ons gezin een plezier voor de kinderen die heel erg veel lol met h'm beleven, een echte kamaraad!

We hopen nog jaren heel veel lol met h'm te beleven.

http://dieselensky.jouwweb.nl/foto-album-sky-1

Zondag 23-09-2012

Vandaag hebben we een kennel reunie gehad van Sky's fokker Zoomerangs Paradijs. We moesten daar wel even een ritje naar Leunen voor overhebben maar het was geweldig.

Er liepen meer dan 50 collie's op een heerlijk veld waar ze met elkaar konden rennen en spelen, Sky vond het geweldig om eens echt met z'n soortgenoten te spelen ipv met Diesel de bulldozer.

We hebben een leuke speurtocht gelopen en daarna kunnen kijken naar behendigheid en iemand die allerlei leuke truckjes met haar collie's deed.

Daarna kregen we nog een korte workshop met de clicker waar Sky al mee bekend was dus konden we even oefenen met volgen in zo'n grote groep en het ging waarempel helemaal goed 100% de aandacht.

Na alle activiteiten moesten er natuurlijk nog de groepsfoto en de nestfoto's gemaakt worden.

Heel leuk om alle broers en zussen van Sky weer te zien en hoe ze zijn uitgegroeid tot mooie knappe honden.

Na de foto's was voor ons alweer de tijd om te vertrekken dus naar een hartelijk afscheid met Aagje en Ruud en weer tassen vol met vreetwerk voor de honden (kunnen er weer een jaar tegenaan) zijn Sky en ik moe maar voldaan in de auto gestapt voor de rit van ruim 2 uur terug.

 

We hebben genoten van een heerlijke dag....................

Voor meer foto's van deze leuke middag, Klik hier

____________________________________________________________________________________________________________________________

Vakantie Zwarte Woud, Duitsland.

Sky heeft ook super genoten van een heerlijk vakantie in Duitsland. Heel veel gerend en gespeeld. En ja hij heeft de frisbee uitgevonden tenminste Diesel vangt h'm op en Sky mag h'm dan ophalen en terug brengen zodat er weer opnieuw gegooit kan worden.

Deze vakantie heeft Sky het zwemmen uitgevonden, eerst ging hij niet verder als z'n buik maar na wat aanmoediging was hij niet meer te stoppen en bleef de bal maar ophalen uit het water.

En ja als je dan eenmaal nat bent blijft er van zo'n mooie volle vacht echt helemaal niks over.

Ook Sky mocht het waterspelletje eens proberen, nou koppie onder ging hij zeker niet en het brokje pakken was erg moeilijk dus voor h'm was de lol er heel snel vanaf.

Eerst even afkijken bij Diesel en dan zelf proberen........ 

Samen het ford bewaken, nou die klus heeft Sky 1x gedaan en daarna heeft hij dat maar over gelaten aan Diesel vond het zonde van z'n energie, behalve toen er een andere collie voorbij kwam lopen ja toen moest meneer even hel verhalen ophangen en zn eigen een beetje uitsloven ja je bent een puber of je bent het niet!

Kortom ook Sky heeft het super naar z'n zin gehad op zijn 1e vakantie, dus volgend jaar gaan we het weer lekker overdoen!

Ook van Sky weer heel veel foto's klik hier

________________________________________________________

Afgelopen zaterdag 30-06-2012 hebben we examen gedaan voor de A-cursus.

Was best een beetje zenuwachtig omdat Sky spontaan weleens de commando's vergeet en in het gezamelijke gedeelte van het examen heeft hij vaak niet het geduld om 1 minuut zit en blijf en de af en blijf te doen. Maar we hebben ons zorgen om niks gemaakt, Sky heeft super zijn best gedaan en ons verbaast doen staan dat hij alles heel goed deed we zijn dus ook geslaagd met 96 punten van de 100 die er te halen waren.  Er is een leuk filmpje van gemaakt en die staat bij "filmpjes Sky".

Verder zijn we weer even wezen wegen bij de dierenarts, Sky is ondertussen alweer 8.5 maand en met het gewicht van 20.8 kilo wordt het al een hele vent, die al de pubertijd in schiet en het vrouwelijkschoon heeft ondekt en z'n eigen dan lekker kan uitsloven voor de meiden.

Over 2 weken moet Sky alweer examen doen voor de A-cursus, dit betekend nu nog wel dat we nog even flink moeten oefenen.

Want ook bij Sky heeft de pubertijd zich aangemeld en is hij spontaan alles vergeten.

Wat hij wel goed door heeft is dat hij kan ontsnappen uit z'n halsband en daar heeft hij vanmorgen samen met Hunter dankbaar gebruik van gemaakt door eens een paar rondjes lekker te keten op het veld.

Wat een knapperd wordt Sky toch.

Even een leuke foto tijdens de wandeling!

7.5 maand alweer.

Na 5 jaar trouwe dienst moest ons auto'tje helaas naar de sloop.

Maar niet getreurd er is alweer snel een ander gekocht en hopen dat we hier weer net zoveel plezier aan mogen beleven.

Tuurlijk moest er even gepast worden maar met een beetje proppen kom je een heel eindKnipogen

Sky is alvast klaar voor aankomende zomer..............

Verder zijn we nog een weekje wezen kamperen in Drenthe, Sky zijn eerste ervaring met het kampeerleven. En ja dat is best raar zo'n hele dag vast aan een lijn en dan slapen in de caravan terwijl het vrouwtje naast je ligt................ligt ze er nog???? Dit moest 's nachts meerdere malen gecontroleerd worden. Na 2 dagen caravan in de voortent geprobeert en dit ging super geen geblaf of gepiep dus als dit de voorbode is voor de zomervakntie gaat het helemaal goed komen.

_________________________________________________________________________

Sky is alweer bijna een half jaar en wat een heerlijk relaxt hondje is het.

Een echte allemans vriend waar geen kwaad inzit. Hij heeft vorige week zijn puppy cursus netjes afgerond en omdat hij zo zijn best doet slaan we de basiscursus over en gaan gelijk beginnen in de A-cursus die hij dan mag afsluiten met een examen

.

_________________________________________________________________________

25 maart 2012 lekker wezen wandelen in Groenendaal.

Wat groeit hij hard alweer 14 kilo wordt al een stoere man laat de kluifjes niet meer afpakken door Diesel en hobbelt heerlijk mee hier in 't gezin.

Bij filmpje's Sky een leuk filmpje van deze geslaagde middag.

___________________________________________________

Lekker wezen wandelen op 9 maart, een kleine voorbode van de lente.

Sky groeit al lekker is ondertussen al 12 kilo en volop aan het wisselen.

Maar wat een makkelijk mannetje is het, volop genieten dus! Meer foto's in fotoalbum Sky

_________________________________________________________________________

03-02-2012

Vandaag heeft het hier voor het eerst gesneeuwd en daar moest natuurlijk van genoten worden. Wat spannend dat rare koude spul aan je poten, en ook best een beetje eng of toch niet?!?!

De rest van de foto's staan in Sky's foto album.

______________________________________________________________

24-12-2011

Vandaag was het dan zover en hebben we Sky opgehaald.........wat een zenuwen hadden we allemaal. Maar dit was nergens voor nodig wat een heerlijk mannetje is het, de hele weg naar buiten gekeken wat je wilt niks missen. Thuis druk spelen met Diesel en geen tijd om te slapen, maar na het eten was het kaarsje uit en is hij heerlijk in slaap gevallen. En ja dan komt de eerste nacht jeemig daar zag ik tegenop, maar wat ging het goed even piepen maar na een ssttt was het stil en kwam hij om 3.00 even voor een plas en daarna weer heerlijk geslapen tot 7.00.

Verder doet hij het heel goed en heeft de hele dag keurig alles buiten gedaan en niks in huis........als dit de voorbode is hoor je mij niet klagen. Diesel vind hij erg leuk want ja grote broer hangt van narigheid in elkaar en staat vooraan om rottigheid uit te halen dus daar moet je als de kippen bij zijn, ik voel hier een mooie vriendschap opbloeien.

___________________________________________________________________________

11-12-2011............we zijn weer bij Aagje en Ruud geweest om te puppyknuffelen en kon Diesel gelijk kennis maken met z'n "nieuwe broer".

Wat was hij al gegroeid echt een grote jongen alweer.

Diesel vond het maar wat leuk bij alle dames en pups en wat een respect had hij voor de meiden, hij deed het onwijs goed, we waren een beetje bang dat hij de boel op stelten zou zetten maar hij gedroeg zich als een heer!

Nu nog even wachten op 24 december dan kunnen we h'm eindelijk ophalen.

______________________________________________________________________

Sky is onze nieuwe aanwinst.

Sky is een schotse collie geboren op 15-10-2011 en komt zaterdag 24-12-2011 bij ons wonen.

Hij komt van Zoomerangs Paradijs uit Dinteloord.

Wij zijn door Sky uitgekozen om zijn nieuwe baasjes te worden, elke keer kwam deze kleine dreutel bij ons zitten en in de auto terug naar de fokker hadden we alle 4 een voorkeur voor een hondje maar dat was dus helaas niet de zelfde.

Bij de fokker aangekomen en de pups nog eens rustig bekeken te hebben bleken we het alle 4 over hetzelfde hondje te hebben gehad maar er was ons allemaal iets anders opgevallen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb