Home » Blog...voor het snelle nieuws! » Winterjas testen???

Winterjas testen???

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 10:30

Winterjas testen????

 

Een wens van mij was een hele goede winterjas die vooral waterdicht is en lekker warm, niet te dik zodat je eruit ziet als een michelinmannetje en de nodige zakken voor je mobiel, poepzakjes, voertjes, labelo, sleutels, speeltje en tja wat doet een vrouw nog meer in haar zakken als ze nooit een tas mee neemt..........

Na even gezocht te hebben had ik hem gevonden en besteld.

Wauw wat een mooie jas toen hij binnen kwam, ja wij zouden een hoop plezier hebben samen!

 

Vandaag dinsdag 19 oktober 2016 geen auto want manlief had het roze crosmobiel nodig omdat zijn auto bij de garage staat.

Het is herfstvakantie en het weer laat zien wat de betekenis "herfst" eigenlijk is.

Dochterlief heeft afgesproken om 9.00 ja echt in de vakantie om 9.00 met een vriendin om naar de stad te gaan.

Ik besluit samen met de mannen met haar mee te lopen naar haar vriendin, wakker zijn we toch al en het ziet er aardig uit buiten.

Even weeronline gekeken en het zou wel even droog blijven.

Hup nieuwe winterjas aan en gaan met die banaan.

We wandelen langs die vriendin, wens de meiden een leuke dag toe en loop verder richting de dijk.

Eigenlijk wandel ik hier zeer weinig omdat ik dat met Diesel niet prettig vind, je kunt nergens even uitwijken om echt ruimte te maken.

In het begin zijn er vele bruggetjes naar huizen toe en waar vaak katten in de tuin zitten...........verplicht vast dus nadat hij dat truckje eenmaal had uitgevonden speurt hij dat stuk dijk af naar katten.

We wandelen in een rustig tempo en vanuit m'n ooghoek zie ik een schaarsgekleede man een hekje open doen en zijn herder look a like de dijk op gooien, hekje gaat weer dicht en meneer blijft in zijn hemd, korte broek en slippers achter het hekje staan.

Oeps herder-Diesel is niet de beste combi................snel m'n hand in m'n zak om de uit voorzorg meegenomen worst te voorschijn te toveren.

De herder komt al in rap tempo in lage houding aangelopen en ik vraag Diesel de aandacht bij mij te houden, nou met worst is alles op de wereld vergeten.

Ik zeg verder niks en lopen in strak tempo door, de herder heeft toch wel door dat we niet op hem zitten te wachten en na even contact gehad te hebben met Sky nokt hij af.

Diesel gelijk de ruimte gegeven om even te snuffelen en in zijn eigen tempo weer door te lopen en zich zelf er van te verzekeren dat de herder ook niet achter hem aan komt.

Mooi moment dus zonder teveel stress en niet uitvallen.

We lopen verder en waar de bruggetjes ophouden mag Diesel ook lekker los.

Er word wat gerend en gesnuffeld we oefenen weer eens voor een super snelle "Hier" de mannen vinden het een geweldig spel zeker omdat er worst gestrooid word.

Aan het einde van de dijk moet er weer aangelijnd worden en als voorbeeldige honden komen ze netjes voor en aan de voet zitten om aangelijnd te worden..............oplichters zijn het toch ook, voor een stukkie worst doen ze alles.

 

Wandelen de dijk af en komt er een mevrouw aan met een witte swiffer aan het einde van de flexlijn die compleet uit z'n panty gaat.

Ze laat haar swiffer steeds dichterbij komen en ik besluit niks tegen die mevrouw te zeggen, heb er gewoon geen zin in.

Vraag Diesel en Sky netjes door te lopen en als of die swiffer compleet lucht is lopen de heren keurig door.

Na een paar meter moet er echt even geschud worden en even achteruit gekeken worden of het toch wel goed gaat met dat beestje die nog steeds luid keffend achterstevoren met zijn baasje word mee getrokken.

Inmiddels zijn we overgestoken en zonder er bij na te denken loop ik langs een tuin waar een aantal honden wonen die vaak ook flink te keer gaan.

Realiseer me dit pas op het moment dat ik Sky na de andere kant zie schieten en Diesel zijn mondhoeken naar voren zie gaan en hij begint te stressen.

Gelukkig zijn de honden binnen maar de geur is voor de honden al genoeg om daarvan in de stress te raken.

Stom van mij volgende keer maar aan de andere kant blijven of een straat eerder in gaan.

Dan lopen we de straat in die richting ons huis gaat en die richting zee kijkt.

Oeps dat ziet er niet vrolijk uit.............beetje donker.

Spoor de mannen wat aan om er de pas even in te zetten, nee doorlopen bij de dierenarts we gaan geen snaai halen vandaag!!

We moeten wachten bij het stoplicht en het word donkerder en donkerder...............kom op groen, groen, groen.........

We lopen snel over om langs de vijver naar huis te lopen en tja dan bedenkt Sky dat hij toch echt nog een keer moet poepen.

Hmmm zal ik bij dit blaadje gaan, nee bij deze grasspriet hmmmm nee ook geen goede plek.........achter de bosjes dat niemand me ziet??? 

Sky kom op schiet op man ga zitten..............ja daar is de uitverkoren plek die verblijdt word met een mooi vlag van Sky.

Hup hup snel opruimen en daar vallen de eerste flinke spetters al.

Voor ik het goed en wel weet valt het werkelijk met bakken uit de hemel en rennen we de laatste 100 meter maar naar huis waar we drijfnat aankomen.

Bedankt Sky, echt een geweldige timing!!!

Maar wat ben ik blij dat ik m'n nieuwe jas aan had, geen druppel erdoor heen zelfs op de naden lekker droog...........een hele goede test dus.

Als 3 verzopen katten staan we in de keuken en drogen onze haren maar eens goed af en verwennen ons met een bak koffie voor mij en de heren een lekkere kluif.

 

Moe en voldaan liggen de heren nu te slapen en verder op te drogen.

M'n jas hangt in de douche uit te druppelen en klaar voor de volgende wandeling!

pizapcom14417982252591-1.jpg

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia uit de straat :)
4 jaar geleden

Leuk om dit soort verhaaltjes te lezen :)

annemieke en kealen
4 jaar geleden

Genoten van je relaas! Goede jas zooooo belangrijk voor een outdoor mens zoals jij!! ::))

Yvonne
4 jaar geleden

Genoten van jullie belevenissen. Knappe mannen ? San heel veel plezier met je aankoop ???

Annie vos
4 jaar geleden

Door weer en wind! Leuk verslag hoor.