Home » Blog...voor het snelle nieuws! » Was het weer zo'n dag?!

Was het weer zo'n dag?!

Gepubliceerd op 19 april 2013 om 11:01

Was het weer zo'n dag???

Was het weer zo'n dag...............

Het begon zo goed, iedereen had een tophumeur vanmorgen, zelfs Diesel was vrolijk en lag niet het eerste half uur chagerijnig in z'n stoeltje omdat meneer het nog te vroeg vind om op te staan. Kinderen lekker vlot alles gedaan geen gezeur en geschreeuw naar elkaar en ook mijn politiepet kon in de kast blijven en bovenal de zon scheen mooie blauwe lucht ja dan hebben we er allemaal zin in.

8.00 spullen pakken, alle voetbalkleren mee van het toernooi die moeder even mocht wassen.......zak oude kleren mee voor het goede doel op school, hup 1 kind op de fiets en 1 mee in de auto want die had geen zin om te fietsen en de mannen achterin, samen even meezingen met de radio hé wat heerlijk allemaal vrolijk. Kirsten afgezet op school, spullen naar binnen gesjouwd en hup weer naar de auto om samen met de mannen eens lekker te genieten van een mooie lentewandeling.

Auto'tje geparkeerd, mannen eruit en dat was hard nodig want gisteravond hadden ze een rauw eitje gehad en Diesel had daar schijnbaar last van en liet om de minuut ongegeneerd een heerlijk meur scheet waarvan de ramen te met besloegen en mijn oren slap van gingen hangen.......

Diesel had er zin in dus die zetten het op een lopen, h'm vind ik prima want hij houd me altijd in de gaten tussen de bosjes door. Sky daarin tegen dacht ach ik blijf eens bij het vrouwtje, "lees ik ga haar even vertrouwen geven dat ik zo'n brave goedluisterende collie ben" dus al genietend loop ik verder met af en toe een neus van Diesel tegen m'n hand van "hé hier ben ik hoor" totdat er een hardloper met 2 lab's achter mij verschijnt en Sky even gaat spelen met de honden de meneer stopt even en we kletsen wat niks aan de hand, meneer zegt ik loop weer verder prima ik zorg dat ik Sky afleid met de bal die ik de andere kant op gooi zodat de aandacht weg is van de honden dit werkt zoals altijd prima.

Maar toen de hardloopmeneer al bijna uit het zicht verdwenen was dacht meneer de collie '" hé ik ben nog niet klaar met spelen met m'n nieuwe vrienden" nou daar stond ik dan oren van Sky in z'n nek en die zet het op een lopen gloeiende gloeiende grgrgrgrrg gelukkig naar een harde brul en mijn ik tel tot 3 tactiek kwam meneer als een mishandelde hond terug gelopen pffff de komediant z'n eerste tik moet hij nog krijgen aansteller. Maar hij is toch terug gekomen dus dat moet beloont worden dus even feest met de bal. Oke niet helemaal even vrolijk loop ik door en probeer toch weer een beetje terug in de lentesfeer te komen en dat lukt aardig tot dat Diesel bedenkt dat hij best in de vieze stink eendenpoep kan rollen om vervolgens achter een haas aan te gaan die natuurlijk veel sneller is als hij en hij het dan maar snel opgeeft. Maar omdat zijn nieuwe Eau de cologne niet helemaal zijn geur is spoelt hij het even af in de moddersloot nou laat ik het netjes zeggen ook deze geur is niet geheel aangenaam.

We lopen dus verder met een stinkende aussie en een rellende collie die steeds vervelender gaat lopen huppelen, in de verte ziet hij een hondje naderen en neemt natuurlijk weer de benen was te verwachten gezien z'n gedrag, gelukkig loopt de mevrouw een klein stukje met me op tot dat ik bijna bij de auto ben, Diesel lijn ik aan en nu Sky nog die het erg gezellig heeft met haar hondje maar wonderwel hij luisterd en ik kan h'm aanlijnen, maar helaas ik zie een groep dames met honden aankomen om de hoek en tuurlijk onze tovenaar zet zich schrap naar achter en de lijn  glijd als in slow motion van z'n nek en weer is het feest compleet want ja een stuk of 6 vrolijke uitgelaten vrienden die willen rennen is veel en veel leuker dan het vrouwtje. Goed ik besluit even te wachten de dames blijven stil staan en we kletsen even wat, dan paseren 2 dames op de fiets met een hond en laat Sky nou net die hond helemaal het einde vinden en samen met die hond al spelend en rennend steeds verder van me weg rennen achter de dames op de fiets aan..............jullie begrijpen vanaf dit moment had ik echt stoom uit m'n oren, krijg je nog de opmerking "maar collie's luisteren toch altijd zo goed" whaaa ja mijn vorige wel maar deze heeft simpelweg bananen in z'n oren! Gelukkig zijn de dames op de fiets zo vriendelijk om even te stoppen omdat ze wel door hadden dat de honden samen zo aan het spelen waren dat Sky echt niet terug ging komen, ik er netjes naar toe gewandeld en Sky aangelijnd en weer terug gewandeld naar de auto. Ondertussen was de zon al geheel verdwenen samen met mijn vrolijk lente humeur....................... Zo nu eerst een bakkie koffie en weer bijkomen van de "avonturen" waar ik toch steeds weer in beland met m'n 2 toch iets wat eigenwijze mannen.

Geplaatst door sandra 16


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

fgazenbeek
8 jaar geleden

AAAAAH zielige afgematte Sandra ;-) Dit doen ze express. Soms moet je even stout zijn, want dan valt je lieve gedrag meer op!!! :-) graag wil ik uitleg over jouw 123 techniek. ik merk dat floyd ook steeds meer bananen in zn oren krijgt. Ga nu weer over op met voeren van heerlijke worst, alleen bij het commando hier

johan
8 jaar geleden

hahaha leuk verhaal :) Als je de koppies van het stel ziet zijn alle ergenissen gelijk vergeten ;)

Aagje
8 jaar geleden

Ja ja jij wou graag een collie met pit......
gekregen dus.
Houd moed, komt goed en niet te vaak 123 want dadelijk is het 123.....10 hihi
En op cursus doe hij het toch prima!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb