Week 2 Tracy

Gepubliceerd op 10 februari 2019 om 13:43

Week 2 zit er alweer op met Tracy en daarbij ook m'n "vakantie" nou ja vakantie volgens mij ben ik toe aan een all inclusive resort in Turkije, leuk zo'n pup maar wat vermoeiend!

Maar klagen doen we niet, ze maakt lange nachten waardoor iedereen hier goed aan zijn nachtrust komt en dat is voor allemaal erg prettig kan ik je vertellen.

Want met slaapgebrek is hier niemand op zijn voordeligst in huis.

Maandag moesten we naar de dierenarts voor de 9 weken prik en even kennis maken, grote stoere broer Diesel ging mee voor morele steun.

Diesel vind Paul (dierenarts) helemaal geweldig, totaal geen stress of spanning en gaat altijd met plezier naar binnen...........ja snaai doet wonderen.

Tracy vond het ook maar wat gezellig binnen, beetje knuffelen en een zooi snaai erin, onderzoek, prikje en klaar is ze weer op naar de 12 weken enting.

Het was best vermoeiend de wandeling er naar toe en de indrukken daar dat ze de rest van middag heerlijk heeft liggen slapen.

Eenmaal wakker was er een heerlijk potje oud Hollands speeltje trekken samen met Diesel.

Een volhouder dat kleine ding want loslaten stond niet in haar woordenboek en laat dat bij Diesel nu ook ver weg in kleine letters staan.

Kortom ze zijn echt aan elkaar gewaagd.

De video is wellicht wat heftig voor gevoelige puppymoeders.........

 

 

Dinsdag was een dag van redelijk weer, tenminste dat hadden ze maandag belooft bij het weerbericht dus ik wilde graag naar het strand.

Camera klaar gelegd, kaartje erin, batterij goed opgeladen, zoomlens erop wat het gebeurt altijd bij je vandaan.

Nou het was donker, grijs en ook nog eens mistig dinsdagmorgen maar we zijn toch lekker die kant uitgereden.

Hoe mega druk het zondag was hoe stil was het dinsdagmorgen.

Karretje mee en hop het strand op met z'n allen, wat een heerlijk stel.

Sky vind het strand altijd prima hobbelt lekker mee, Diesel die ontdekt ook altijd van alles en nog wat en Trees ontpopte zich als een echte strandjutter want o wat zijn de schelpen leuk zeg om mee te nemen.

Lekker stukje gewandeld en wat foto's gemaakt, 2 mooie ontmoetingen met andere honden waarbij Tracy eerst de veiligheid van het karretje opzocht om rustig op haar tempo contact te zoeken en zo fijn dat deze honden niet opdringerig waren en haar rustig haar gang lieten gaan, FIJN!

De rest van de dag geen pup meer aan haar gehad, 's avond nog een lesje puppycursus waarbij de pups even mochten spelen ook dat was weer mooi spelgedrag.

Nog wat dingen geleerd, maar of ik die al belangrijk vind..........nee we gaan eerst nog meer even door met wat we echt belangrijk vinden.

 

Woensdag en donderdag stonden weer in het teken van heel veel rust en wat "trainen" en spelletjes

Tracy nam het rusten erg serieus dat ik zelfs Karen een app had gestuurd met de vraag welke batterijen je het beste kunt gebruiken om je pup op gang te krijgen...........gekkigheid natuurlijk want hoe heerlijk is het dat ze zo fijn haar rust neemt.

We zijn druk bezig met de zindelijkheid en op zich lukt het aardig maar er zijn nog geregeld ongelukjes en helaas zien we die dus ook niet altijd gebeuren met het gevolg dat Rick (zoon) midden in een hoopje poep stond haha

Lekker hoor door je sokken en je tenen heen...............

Vrijdagmorgen hadden we weer puppycursus, aandacht en rust op het kleedje waren de belangrijkste oefeningen en wat deed ze het goed.

Maar eenmaal thuis zo relaxt ze de ander dagen was zo'n terror was ze vrijdag............HELP een piranha op het droge die maar in het wilde weg aan het happen was, gordijnen, stoelpoten, handen, broekpijpen, anderen honden, speeltjes, schoenen door de hele kamer het maakte niks uit alles wat ze tegen kwam was niet veilig.........

Niet willen slapen, compleet over de zuignap was ze haar hele emmer liep compleet over.

Oja dit bedoelen mensen dus als ze met hun handen in het haar zitten met hun pup.

Oke klaar ermee, toch weer in de bench kluif erbij "WEG MET DIE KLUIF" vond Trees en kleed erover gedaan. 

Een diepe zucht en mevrouw was vertrokken.

Even wakker gemaakt voor het avond eten en een kort rondje om vervolgens weer naar bed te gaan.

Wat was ze moe en heeft tot de volgende morgen heerlijk door geslapen.

Zaterdag was de dag dat je compleet weg waaide maar we zijn toch even lekker wezen wandelen met de bende van ellende om wat zon vitamine op te doen.

 

 

Zondag zou een dag van regen zijn maar hier valt het gelukkig mee.

We hebben een klein rondje gewandeld waarbij er veel ruimte was om te struinen voor de honden.

Vandaag hebben we Tracy zo min mogelijk geroepen en wat verder doorgelopen als ze wat achter bleef om te snuffelen.

Uit zich zelf komen werd daarna steeds beloond met wat super lekkers en een blije stem.

Later Diesel aangelijnd zodat Trees ook zelf de beslissing kon nemen bij ons terug te komen en zo mooi om te zien hoe snel ze dat door heeft dat bij jou in de buurt zijn iets super lekkers, en een blije baas oplevert.

Een heerlijke pup die zo snel leert...............VALKUIL dus ook verkeerde dingen..........

Na het slapen hebben we nog even een zoekspelletje gedaan in de ballenbak en het maakt niet uit hoe oud je bent, 10 weken of 8 jaar het blijft leuk om lekkere snaai te zoeken.

 

 

 

 

Vandaag ook even de website wat bijgewerkt en ook voor Tracy een aparte pagina aan gemaakt.

Van geboren tot week 8 

http://dieselensky.jouwweb.nl/tracy/van-geboren-tot-week-8

En stamboom

http://dieselensky.jouwweb.nl/tracy/stamboom-tracy

Foto's op beide pagina's gemaakt door www.petervoort.nl

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb