Tracy 12 weken

Gepubliceerd op 24 februari 2019 om 15:43

Tracy 12 weken.............4 weken bij ons

 

4 Weken is het alweer dat ons lieve meisje bij ons woont.

Waarbij vooral de eerste 2 weken echt zwaar waren in de zin dat je compleet uit je ritme gehaald word, want ja ik ben iemand die erg van een dagindeling houd daar functioneer ik het beste bij.

Maar zo'n pup ontregeld alles..........100x naar buiten om te plassen, weer tijden aanpassen omdat tante Trees moet/gaat slapen.........trainen........visite.......socialiseren......puppycursus......opvoeden pffff je hebt er werkelijk een dagtaak aan waardoor je 's avonds compleet uitgeteld op de bank ligt.

En die onzekerheid, gek werd/word ik er soms van, doe we het allemaal wel goed, ojee ze blaft als ze maar niet..... 100.000 beren op de weg die er helemaal niet zijn maar maak dat jezelf maar eens wijs.

Hoe meer je weet hoe meer je ziet of denkt te zien, soms zou ik willen dat ik weer zo onbevangen was als dat we aan onze eerste pup begonnen.

Ondertussen zijn we nu 4 weken verder en we draaien weer als vanouds, het ritme is gevonden waarbij iedereen normaal kan functioneren en de energie komt weer terug.

De eerste 2 weken was het weer ook zwaar drama en de afgelopen 2 weken was een stuk beter wat ook echt voordelen heeft met het zindelijk maken want met de deur open gaat dat toch een stuk sneller.

Ongelukjes blijven vaak tijdens het spel tussen de honden of als er iemand thuis komt dan is de blijdschap enorm en moeten we haar echt even buiten zetten, maar dat weten we nu en ook dat gaat een stuk beter.

We zijn nu eigenlijk nog het meest bezig met opvoeden, niet opspringen "pootjes op, pootjes LAAG" onder toeziend oog van de mannen die het uiteraard heel graag voor willen zeggen.......

 

Een goede LOS is ook zo'n belangrijke want alles is zo leuk om op te pakken met je bekkie, maar ruilen voor een lekkere snaai doet ze vol overtuiging.

Ook de NEE word geleerd, heel fijn om deze te gebruiken bij dingen die je echt niet wilt hier bv het aanblaffen (nou ja blaffen het is nog meer keffen) van de poezen.

Dit had ze razend snel door want na de NEE komt ook weer iets wat je wel mag doen.

En wat denk je van netjes leren wachten in de auto, voor je eten en bij de deur..........in de auto is zo belangrijk omdat ik niet wil dat als de klep open gaat er 3 figuren uitspringen, er moet netjes gewacht worden en om de beurt uit de auto.

Voor het eten is ook prettig dat je normaal het eten kunt klaar maken en neerzetten zonder dat er een pup tegen je aanspringt en het eten al op is voordat de bak de grond maar raakt.

En bij de deur, ik wil normaal een deur open kunnen doen zonder dat er 3 figuren in een noodvaart voorbij stieren, oke lukt niet altijd maar het blijft het proberen waard.

Trekken aan de riem ook zo'n dingetje maar vanaf de eerste dag zijn we hier al mee bezig en Trees loopt keurig mee aan het riempje, doordat er heel veel ruimte is om te snuffelen en te ontdekken zonder spanning op de lijn loopt ze zo lekker vrolijk mee.

Maar soms heb ik zo'n terrorpup aan de lijn hangen die compleet uit haar panty gaat en zeker weet dat die lijn per direct naar de wereld van de vuilnisbelt hoort te gaan met bijbehorende oorlogsgeluiden..........oke het rondje was toch iets teveel zo aan het einde van de dag.

Nadeel blijft wel je omgeving...............ik wil niet dat iedereen haar aait en dat ze contact maakt met aangelijnde honden zeker niet degene die ik niet ken.

Reden is dat ik straks geen gillende puber aan de lijn wil die alles en iedereen aardig vind en naar toe wil gaan, helaas blijven mensen dit raar en stom vinden en hebben ze hun mening al snel klaar.

Vragen is er vaak niet bij want de hond aan de flexlijn is al bij je pup en die hand is er sneller dan de vraag.

Ook wandelen we heel veel los zodat we kunnen werken aan een goede HIER.

Altijd een leuk spelletje als we met elkaar wandelen.

Maar ook fijn om andere honden te ontmoeten in een losloopgebied.

Tracy vind vooral grote opdringerige honden best nog spannend en zoekt dan gelukkig de veiligheid van m'n benen op waarvoor ik haar ook altijd beloon, ben als de dood dat ze ervoor kiest om de benen te nemen dus ben ik gul met snaai als ze mij opzoekt.

En daar komen dan ook gelijk al die zelfbenoemde hondentherapeuten om een hoekje kijken met al hun "goed bedoelde" vaak zulke verkeerde adviezen.

Ik bedank vriendelijk en wandel lekker door, ik doe het op mijn manier, de manier waar ik me goed bij voel!

Met honden die rustig en respectvol benaderen heeft ze altijd mooi contact, soms even spelen maar meestal lekker doorlopen na een ontmoeting.

Of ik haar nu alleen mee neem of als de mannen mee zijn het maakt haar niks uit, ze is even dapper en doet graag haar ding.

Uiteraard is het met Diesel wel geweldig want die is altijd in voor een renspelletje of een potje stoeien en Sky ooooo die is zo blij dat hij niet meer het "slachtoffer" is van Diesel zijn snode plannen.

 

In huis gaat het erg goed samen, Sky heeft haar een paar flinke correctie gegeven...........mijn god wat kan een pup gillen zeg dat gaat door merg en been je denkt minimaal dat er 1 wordt afgeslacht.

Hem behandeld ze ook met enorm veel respect en Sky die eert zijn status als king collie en neemt het erg serieus haha wat een hoogmoed zo'n collie.

Diesel probeert het wel maar het is te vaak dat het niet serieus genomen word maar je wat wil je als je zelf steeds de clown uithangt.

Maar als je echt te ver gaat en niet de spelregels naleeft dan word het toch goed duidelijk gemaakt en is er weer een mooi stukje hondentaal.

Socialiseren is ook zo leuk, gewoon even naar dorp op een bankje zitten mensen kijken, naar de kinderboerderij waar de keutels belangrijker zijn dan de dieren en die grote eenden die totaal niet bang zijn is toch ook maar wat. En dan wat je allemaal tegenkomt tijdens het wandelen, een school met onwijs veel leuke kinderen, eenden een bruggetje wat best een raar geluid maakt als je erop loopt, bloemetjes in het gras, auto's, gillende pubers op fietsen, een toeterende vrachtwagen......wat een herrie, brommers en op dorp winkelwagentjes is me dat allemaal wat.

Maar hoe gek het ook is alles neemt ze in een rustig tempo op of dat het de gewoonste zaak van de wereld is.......nou ineens hing er wel een krans in de tuin die er zeker weten de afgelopen 4 weken niet had gehangen of toch wel maar zag ze hem in ene en helaas het blaffen hielp niet dat ding bleef gewoon hangen, nou ja een diepe zucht en ga wel wat anders doen.

Tja en dan de tuin dat is toch zeker 1 groot puppy speelparadijs want overal kun je nog op en onderdoor kruipen.

De waterval is een prachtige balans en coördinatie route, de buxus werkt perfect als ruggenkrabber en op de voetenbankjes staan kun je net wat meer zien, en proberen de hortensia uit te graven is onder het mom van de wortels lekker laten vernieuwen en de vijver dat is 1 grote drinkbak tot nu toe.

Ook zijn we op visite geweest bij onze nicht Feline, dat is pas echt leuk zo'n kleuter zou je denken.

Nou Trees is een voorbeeldige pup, of ze nu rent, op de trampoline springt met haar handen loopt te wapperen, bellen aan het blazen is, op de schommel, ja mensen het hele feest register komt voorbij maar Trees verblikt of verbloost niet en beter nog ze bemoeit zich er niet eens mee.

Bekijkt het even en gaat dan weer haar eigen ding doen, hoe fijn is dat.

 

Uitleg over een balspelletje

 

Relaxed onder de tafel zitten terwijl Feline en Sky zich vermaken bij de trampoline

Ook hadden we nog een leuk speeltje bij de Action gescoord en dat is weer een groot succes.

Dus naast de kong nog een speeltje om even bezig te zijn met je eten.

Verder zitten we nog 2x per week op puppycursus, dinsdagavond laten Leon en Trees hun kunsten zien en op vrijdagmorgen ga ik lekker zelf met haar aan de slag.

Ze doet het zo leuk, ze wil zo graag met je samen werken en doet de oefeningen vol overgave.

Voor mij is de belangrijkste oefening de "uit knop" waarbij Trees leert ontspannen te zijn tussen de oefeningen door maar ook bv tijdens het wachten als je met iemand staat te kletsen of even ergens rustig zit (terras, restaurant) en nog belangrijker tijdens de behendigheid.

Iedere zaterdag mag ze al met Leon mee naar de hondenschool waar hij behendigheidsles geeft, tijdens het opbouwen loopt ze dan lekker op het veld en mag ze even door de tunnel en een plank gewoon ontspannen kennis maken.

Maar ook weer leren rustig te wachten aan de kant als andere aan de beurt zijn.

Ik ben zo verliefd op deze heerlijke pup en ben iedere dag weer dankbaar dat Karen ons het vertrouwen heeft gegeven om voor haar te mogen zorgen.

Het is echt een top hondje!

Deze week staat er weer een bezoekje aan de dierenarts gepland ik ben heel benieuwd hoeveel ze is aangekomen de afgelopen 3 weken maar ze is enorm gegroeid!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.