Home » Blog...voor het snelle nieuws! » Veel gebeurt de afgelopen tijd

Veel gebeurt de afgelopen tijd

Gepubliceerd op 5 december 2013 om 08:58

Veel gebeurt de afgelopen tijd

Er is veel gebeurt de afgelopen tijd met de mannen.............

Om te beginnen met Sky, de knappe man is ondertussen 2 jaar geworden en de meest ondeugende pubertrekjes zijn nu wel weg. Vaak was weglopen zijn hobby om gezellig met andere honden aan de kletter te gaan maar de laatste tijd kiest hij voor een kort contact soms even rennen maar dan snel weer met de baas mee.............heerlijk geen einde meer terug lopen omdat meneer weer eens lol heeft!

Dan heeft hij zijn ei helemaal gevonden in de behendigheid en loopt iedere week steeds beter en met heel veel lol, en tja een collie is een collie soms best een beetje eigenwijs want waarom over een hindernis als je er ook onderdoor kan en waarom door de band als je er ook langs kan...............maar uiteindelijk heeft hij het cursusblok weer afgesloten met een mooi diploma en volgend seizoen mag hij verder in de gevorderden.

In de winter gaan we weer eens wat werken aan zijn gehoorzaamheid en gaan we een blokje clickertraining doen eens kijken wat daar nog te behalen is en als het goed gaat wil ik met hem ook de GG op gaan pakken.

En dan Diesel onze grootste boef, na dat wij helaas de hondenschool hebben moeten verlaten met hem zijn we opzoek gegaan naar een andere hondenschool waarbij hij wel welkom was binnen de GG en de Behendigheid en al snel hadden we deze gevonden. Leon heeft de behendigheid weer helemaal opgepakt en ze gaan super goed de startlicenties worden aangevraagt en ze hopen volgend jaar wat wedstrijden te kunnen gaan lopen. Beide hebben veel lol in het spelletje en groeien nog steeds.

Zelf moest ik even een stapje terug bij de nieuwe vereniging, eerst moesten we Sociale huishond halen voordat we binnen de GG kunnen trainen ondanks dat Diesel al het GG-B diploma heeft. Maar goed het is een leuke diverse training waarbij de honden leren omgaan met geluid en rare voorwerpen, het netjes gedragen op een terrasje en het keurig afblijven terwijl er andere mensen en honden passeren. En dan wel het moeilijkste onderdee; het negeren van super lekker voer wat op de grond ligt...........deze oefening is voor Diesel heel moeilijk aangezien hij een wandelende vuilnisbak is.

Verder hebben we 3 super leuke wandelingen gehad, 1 in Capelle met een grote groep collies en 2 hier op het strand met een stel uitgelaten aussies...........wat een lol kun je hebben.........

 

Geplaatst door sandra 16


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.