Schaam je

Gepubliceerd op 20 januari 2014 om 21:09

Schaam je

Hondenkunstje “Schaam je”

We gaan een leuk gek kunstje aanleren namelijk “Schaam je” wat hebben we daar voor nodig?

Je hond, veel voertjes, een clicker of gebruik een clickwoord bv “YES”, stickers, en veel geduld.

Om te beginnen plakken we de sticker op de neus van de hond

Dan begint het wachten, want de hond vind het vaak niet prettig dat er iets op zijn neus zit en zal dit ervan af willen halen met zijn poot en dat is het moment dat we clicken en belonen. Dus op het moment dat de hond zijn poot optilt om de sticker van zijn neus te vegen click je en krijgt de hond de beloning. Dit blijf je een aantal keer herhalen en voeg je het commando “Schaam je” toe. Op het moment dat de hond nu de sticker van zijn neus veegt zeg je het commando schaam je en click je en krijgt de hond de beloning. Uiteindelijk zal de hond ook zonder sticker het commado “schaam je” doorhebben.

 

 

Wil je hond de sticker niet van zijn neus vegen probeer dan eens met bv een vaatdoekje of een dunne riem die je over de neus legt.

 

Heel veel plezier met het oefenen van dit gekke kunstje en stiekem verwachten we natuurlijk dat zometeen heel veel KC hondjes dit leuke kunstje kunnen.

 

Groetjes Sandra & Diesel die vrijwillig heeft meegeholpen.........nou ja stiekem voor de snaai die te verdienen viel ;-)Geplaatst door sandra 16


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.