Home » Blog...voor het snelle nieuws! » Herkennen collies elkaar????

Herkennen collies elkaar????

Gepubliceerd op 28 februari 2014 om 12:35

Herkennen collies elkaar???

Herkennen collies elkaar???

Ik weet het bijna wel zeker, mijn vorige collie wilde nooit met een andere hond spelen ging altijd vrolijk haar eigen weg en negeerde verder alles om haar heen.

Maar kwamen we weleens een collie tegen dan wist ze van gekkigheid niet hoe ze moest reageren want dan wilde mevrouw maar wat graag spelen, zelfs op het strand kon ze van veraf al zien of er een collie aan kwam en nam ze gerust de benen om even lekker te spelen.

 

Nu Sky die jan jurk speelt natuurlijk met iedereen want hij vind echt alles wat beweegt geweldig, groot of klein, baasspellers het boeit hem niks zolang er maar gerend wordt.

Maar dan gaan we net even snel een stukje fietsen en aansluitend een rondje lopen op de dijk om vervolgens op de fiets weer naar huis te gaan.

Fietsen we halverwege bijna bij de stoplichten van een drukke kruising loopt er zomaar een collie...........ja zomaar want ik kom ze nooit tegen hier in dorp........wij stoppen bij het stoplicht en de mensen lachen wat naar ons en de honden snuffelen even maar dat is geheel niet handig ik op de weg met 2 honden aan de zijkant van de fiets en de mensen met collie lopend op het voetpad. Dus de mensen lopen door gaan de hoek om uit het zicht van ons en wachten bij de voetgangers oversteek.

Sky in alle staten want waar gaat die leuke collie nu naar toe, dus hij begint te blaffen.......en jahoor daar was het antwoord terug de leuke andere collie geeft antwoord en zo staan zowel ik als de mensen met 2 blaffende collies op straat die elkaar niet zien maar wel een goed gesprek samen voeren.

Helaas sprong ons stoplicht op groen en wij stappen weer op de pedalen en steken de drukke kruising over.........met een paar laatste "woorden" nemen de collies afscheid van elkaar en Diesel..........die kijkt mij eens aan met een kop van "die sporen ook niet"

 

Mijn idee is bevestigd "collies herkennen elkaar"

Geplaatst door sandra 16


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke Jonker
7 jaar geleden

heel herkenbaar! mijn vorige hond was een zwart witte kruising border/schotse collie. Toen ik haar net had, ze was toen 7 maanden. Maakte ze zelfs contact met zwart witte koeien. De voorliefde voor collies is altijd gebleven.