Examen SHH

Gepubliceerd op 17 mei 2014 om 19:17

Examen SHH

Vandaag 17mei stond het examen SHH of te wel "Sociale huishond" op het programma.

Best zenuwachtig gingen we er vanmorgen naar toe want het was voor mij toch een wat belade examen na wat we het afgelopen half jaar hebben mee gemaakt, een stukje vertrouwen en twijfel moet weer gewonnen worden.

Na een incident tijdens de behendigheid zijn we noodgedwongen op zoek gegaan naar een andere vereniging waar we mochten trainen met de "rugzak" die Diesel mee had gekregen.

Samen hadden we al onze GG-B gehaald en roken we al bijna aan ons GG-1 diploma bij Cynophilia maar HS Nieuw-Vennep waar we mochten komen trainen is aangesloten bij de FHN en daar gelden de regels eerst SHH dan pas in de GG.

Dus een stap terug voor ons maar aan de andere kant ook een hele "spannende" groep, want sociaal daar lag nu ogenschijnlijk het probleem.

De oefeningen gaven mij dan best wat zenuwen, honden die elkaar rakelings moeten passeren en je hond voor roepen terwijl er een groep honden met geleiders steeds door elkaar heen lopen.

En dan te bedenken het voedsel weigeren pfff wat een opgave met een kliko als Diesel die overal snaai in ziet, dit heeft dus ook best wat uurtjes training gekost.

Maar vandaag vielen alle muntjes op hun plaats en hebben we een super examen gelopen.

Hij liet een heel mooi stukje volgwerk zien en ook de geluidsproef en voerproef gingen super.

De oefening op het terras waarbij mensen even lekker mochten kroelen met Diesel was natuurlijk een grote + want zeg zelf even lekker kroelen met mensen is toch heerlijk!

Daarna werden we ingesloten door 4 mensen die dan op je af komen lopen en mocht de keurmeester even Diesel betasten waarna we nog even het gebit mochten laten zien.

Na dit alles waren we toe aan de groepsoefening.

Af en blijf waarbij er een groep mensen passeert en later nog een hond met geleider.

Het door elkaar heen lopen binnen de groep en daarbij steeds weer honden passeren gaf ook geen enkel probleem en ook de oefening dat 2 honden elkaar raaklings passeren ging geweldig geen enkele aandacht voor de andere hond.

Dan nog even het voorkomen midden in de rondlopende groep ook dit ging super......topper!

Daarna was het wachten geblazen..................maar hij is geslaagd met op alle oefeningen een dikke G

Geen enkele op of aanmerking van de keurmeester alles was gewoon goed hij kon er niks anders van maken.

Een tophondje waarmee we lekker aan het werk moesten blijven dus wie weet zit de GG-3 er ook ooit wel in.

Voor ons is het duidelijk het hele gebeuren is nare samenloop van omstandigheden geweest maar we sluiten het vanaf nu af met een mooi diploma en volop vertrouwen in Diesel want hij verdient die twijfel niet............onze kanjer!

Dus op naar de volgende behendigheidswedstrijd en naar de GG-B bij de FHN.

Geplaatst door sandra 16


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nazile
7 jaar geleden

Om TROTS op te zijn, echt super!