Spijt??

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 10:58

Ja hoor daar was die vreselijke dag dat je echt denkt "mijn god waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen"

Wat is er leuk aan het hebben van een pup, een 3e hond, werkelijk ik kon gisteren niks positief meer vinden.

 

Dag begon natuurlijk al lekker met prut weer waardoor er 3 zeiknatte honden in huis zaten met een overheerlijke geur van modder en gras er gratis bij.

Verder verliep de ochtend nog redelijk normaal, oke een plas binnen vanwege niet goed opletten maar dat is eigen schuld dikke bult.

Dus toch nog even naar buiten, na een kleine 10 minuten wil ik haar naar binnen doen zie geen Trees loop naar buiten poort OPEN...................oke ik dender naar binnen roep een paar vloekwoorden naar Leon die zo snel naar buiten rent dat ik hem niet eens voorbij zag komen ik ren naar de voordeur en eer ik die open heb roept Leon al ze zit gewoon achter in de tuin..........TERING dat is echt geen goed gevoel voor je lichaam tranen in m'n ogen en knikkende knieën en trillende handen...........adem in adem uit........

Ook moest Trees ontwormt worden en ook dit ging zonder problemen, best lekker spul schijnbaar dat Drontal pup.

Even aan de slag gegaan met de memory trainer die ze razendsnel door had en erg leuk vond.

Slaaptijd ook daar nog geen enkel probleem gewoon zoals alle andere dagen.

Tot het moment dat ze wakker werd, een buitenaardswezen, een terrorist, een pup from hell, OMG dit stond toch niet in het koopcontract!

Binnen plassen, iedereen lastig vallen, poezen aanblaffen, Diesel uitdagen, door hebben dat je springveren echt aan het ontwikkelen zijn en je langpootmugpoten lang genoeg zijn om op de bank te springen om vervolgens stierlijk vervelend kusjes en "vriendelijke" beetjes uit te delen waar nu net niemand op zat te wachten.

"LAAG" "NEE" geen enkel idee wat die mensen daar mee bedoelen. 

Met je poten op tafel want daar staan wel hele lekkere dingen, als dat niet lukt dan maar je zielige gezicht opzetten om zo te kijken of dat werkt voor een worstje.

Hup in de bench met een lekker kluif, oke wie hier in de buurt durft te komen vermoord ik ter plekke het is MIJN kluif...........wat een duivel.

Blaffen, janken, piepen in de bench..........wat is er dan hup er weer uit, water drinken, plassen en het is toch echt slaaptijd aangezien de ogen langzaamaan rood aan het worden zijn.

Weer blaffen, janken, piepen.......ooooo ik kan daar zo niet tegen, zo slecht er maar weer uit, Diesel weer lastig vallen, plassen in huis (teller eind van de dag op 8x serieus de afgelopen terwijl het de afgelopen dagen zo goed ging) uiteindelijk stortte ze ter plekke neer maar dan hup komt er weer een puber naar beneden voor een zak chips en cola, weer rust bedenkt een collie dat het nu wel tijd voor hem is om te spelen Sky kom op zeg!

Weer rust is er wel weer een poes die bedenkt dat het wel tijd is om naar buiten te gaan en staat zo zielig te miauwen dat je denkt die red de volgende morgen niet meer.

Dan maar weer in de bench want dit werkt ook niet, kleed erover en een diepe zucht en mevrouw is vertrokken naar dromenland.............eindelijk..........helaas was ook dit weer van korte duur want Kirsten kwam thuis en het feest was weer compleet.

Blijven blaffen, janken, piepen.........na het eten maar even een stuk wezen wandelen samen ook om gewoon even zelf een frisse neus te doen en even m'n hoofd schoon laten waaien.

Dat was dan weer een super wandeling, netjes meelopen aan de riem, alles rustig observeren, netjes plassen en poepen.

Eenmaal thuis begon het verhaal weer van voor af aan en ben ik even uit m'n panty geschoten tegen alle 3 en toen was het wel duidelijk dat er gewoon rust moest zijn voor iedereen.

Met een plof en een zucht gingen de mannen ook uit en Tracy had ook maar besloten een einde te maken aan deze dag.

Toch maar even een berichtje gestuurd aan een collega/m'n puppy instructeur Jolande, want ondanks dat ik het allemaal wel weet en prima kan vertellen aan de cursisten is het toch zo anders als je zelf een pup hebt en dan is soms even die bevestiging van wat je gewoon al weet toch erg prettig.

Jolande was zo lief om zelfs even te bellen en het vele plassen en gedrag is gewoon normaal na ontworming, en tijdens je groei, en te bedenken het stormachtige weer.

Factoren die allemaal mee spelen en ook Trees een volkomen normale pup is.

Fijn dat had ik even nodig!

Leon en ik hadden ons al voorbereid op een lange onrustige nacht maar Tante Trees was er ook klaar mee en heeft heerlijk doorgeslapen tot vanmorgen.

Een nieuwe dag een fris begin zullen we maar zeggen.

De dagindeling een beetje omgegooid vanwege de regen dus eerst even lekker getraind met Trees op het hier komen het commando "leave it" zo handig op straat als je niet wil dat ze alles oppakken.

Netjes lopen aan het riempje, commando "kijk" nog even goed herhaald.

En nu ligt ze alweer heerlijk in dromenland zonder gemopper en gezeur.

Vanmiddag waaien we weer verder uit tijdens een losloopwandeling en zullen we de dag van gisteren maar snel vergeten.

En Spijt wel nee zou haar voor geen goud meer willen missen, m'n mooie lieve meisje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Willemijn
2 jaar geleden

Je verhaal komt mij niet bekend voor maar heus je pubertje wordt groot en dan is het leed wat je daar opschrijft gauw vergeten, en het leuke ervan, van je verhaal, geen spijt...

Karin de Vries
7 maanden geleden

Zó leuk beschreven! Ik zie het voor me en o zo herkenbaar.

Maak een Gratis Website met JouwWeb