bijna 18 weken

Gepubliceerd op 4 april 2019 om 13:51

Bijna 18 weken is Trees alweer........en bijna 10 weken bij ons.

 

10 weken zijn omgevlogen en wat genieten we toch van onze speciale meisje.

Het is echt een heerlijke ondeugende pup.

De afgelopen weken hebben we weer genoeg meegemaakt.

Te bedenken de puppycursus, Leon heeft samen met Trees een cursus gevolgd en ik zelf ook.

Gewoon even echt lekker samen bezig zijn en hoe klein ze ook is ze wil zo graag samen met je werken en dan doet ze zo erg haar best om het goed te doen.

En of we nu belonen met stem, voer of speeltje het maakt haar allemaal niet uit zolang we samen maar blij zijn.

Wel heeft madam al sterallures, als mevrouw "aan het werk is" wil ze graag met rust gelaten worden door andere honden.

Waar andere pups nog vrolijk ronddartelen neemt Trees haar werk echt serieus en heeft daar geen pottenkijkers bij nodig.

De eerste certificaten zijn dan ook al binnen en kunnen we door naar de gehoorzaamheid A.

Basiscursus slaan we gewoon maar over en gaan we rustig aan doen in de A en zien we wel hoe ver we gaan komen.

Op zaterdag is Leon al "stiekem" begonnen met behendigheid, tunneltje, sprongetje (latje op de allerlaagste stand) plank lopen, gewoon het aanwennen van wat toestellen en enthousiast maken voor het spelletje heel laagdrempelig en heel kort omdat we heel erg rekening houden met de belasting zo moet immers nog heel wat jaren mee.

Ook zit Trees op dit moment in een angstperiode werkelijk alles in ene heeeeeeeel eng en spannend, want waarom zit er ineens iemand op een bankje en wat doet die vuilniszak daar, en wie doet er nu een hoes over een motor en help wat zijn die andere honden ineens spannend en groot.

Van heel open naar BLIJF OP AFSTAND en laat mevrouw gerust haar tanden zien als een hond te snel, te lomp en totaal niet netjes contact komt zoeken bij haar of ze laat even horen dat ze ook heel goed kan blaffen.

Oke dat laatste word je natuurlijk niet bij van als je al een reactieve aussie hebt gehad (soms nog) dus zie ik alweer 100.000 ja maar als en ja maar wat............

Veel alleen gelopen de laatste 2 weken en het gaat alweer een stuk beter, veel dingen zijn toch zo eng niet als je het van dichtbij bekijkt en de meeste honden zijn best te pruimen als ze relaxt zijn in hun ontmoeting.

Druktemakers die houden we op afstand want dat vind ze echt niet fijn en ik wil niet dat ze dan bepaald gedrag moet inzetten om ze weg te jagen, wat meestal niet eens effect heeft bij dat soort types.

Dus wel kletsen met het baasje maar geen contact met de honden onderling en dan is er niks aan de hand.

We lopen ook veel langs een basisschool en ze is zo dol op kinderen, zeker op ons nichtje dat is dikke mik samen.

En laat die nou net ook daar op school zitten dus soms sluipen we stiekem even langs voor een aai door het hek maar wat sneu als de kinderen er nu niet zijn en je toch door moet lopen................Trees gaat op haar gat zitten en moet echt zeker weten of haar vriendin echt niet komt...........

Samen op pad met de mannen is echt helemaal het einde.

Samen snuffelen, spelen, ontdekken je kunt het zo gek niet verzinnen maar de 3 musketiers zijn op pad de beste vrienden.

Nou ja Sky is wel een beetje het 3e wiel aan de wagen, de oude mopperkont die het liever wat rustige heeft.

Maar Sky is maar wat blij dat het colliemollestratieteam 10 weken geleden is opgedoekt en dat Diesel nu zijn poten vol heeft aan een pup.

En wat vind hij het leuk, en wat zijn Trees en Diesel ook leuk samen.

Ze word nu wat ouder en Diesel geeft nu beter zijn grenzen aan en ook Trees heeft haar grenzen en dit word door beide erg goed gerespecteerd zodat het spel vaak redelijk gelijk is.

Best lastig natuurlijk 27 kilo tegen 11 kilo maar ze staat haar mannetje.

We noemen haar ook wel Trees kopieer want ze doet erg graag na wat haar grote broer doet, plassen in de bosjes met je poot omhoog, rollen in het gras of in iets smerigs, heel overdreven lopen snuffelen, blaffen om niets alles wat ze kan kopiëren doet ze graag na.

Ook als we alleen wandelen is ze erg op ons gericht 4-5 meter vooruit en weer terug en steeds even inchecken zo fijn.

De groepsfoto's zijn nog niet een groot succes want hoe lastig is dat met een collie die enkel maar chagrijnig wordt als hij op de foto moet met elkaar zo dichtbij, en een pup die nog niet lekker kan blijven en een aussie die liever z'n kop de andere kant ophoud of van die "pfffff serieus moet dit nu blikken geeft"

Maar soms zit er nog weleens wat tussen.......

Trees groeit natuurlijk als kool, maar valt nu onder de afdeling langpootmug.

Maar goed ze werd te groot voor dat puppyriempje en halsbandje.

Nu vind ik die dunne riempjes toch niks dus ben blij dat we voor iets nieuws konden gaan kijken en tja een echte meid moet toch in het roze.

Maar nu konden de mannen ook niet achterblijven met hun oude vieze halsbanden en riemen.

Dus allemaal maar in nieuwe hippe frisse kleurtjes gestoken.

Ik heb weer gekozen voor de halfcheck met kettinkje omdat ik deze al jaren gebruik bij Diesel en Sky en ook bij m'n vorige collie Angel.

Voordeel van deze halsbanden is dat ijzeren kettinkje die mooi in de hals hangt waardoor je heel makkelijk je hond weer kunt aanlijnen, zeker bij de gehoorzaamheidstraining is dat ideaal.

Bij een gewone halsband loop ik een half uur te zoeken naar dat rot oogje en nu zijn ze zo aangelijnd.

Voor degene die denken hé maar dat is een slipketting dus een correctiemiddel, de halsbanden staan net zo afgesteld als een gewone halsband en werken dus niet als een correctiemiddel.

Dit is nergens voor nodig want ze lopen alle 3 keurig netjes aan het riempje mee.

Dan is er nog een grote verandering geweest, ik moest op zoek naar een nieuwe baan en binnen een week ook gevonden maar dat houd wel in dat ik een stuk meer moet gaan werken.

Voor 1.5 dag was het geen enkel probleem maar voor 1 dag was iedereen hier de hele dag weg en zou betekenken dat Trees heel heel lang in de bench moest zitten en die gedachten vond ik niet zo prettig.

Gelukkig was het probleem snel opgelost en heeft familie aangeboden Trees op te halen voor de middag............maar of je daar zo blij mee moet zijn haha Mevrouw heeft gezorgd dat ze de beste plek kreeg bij m'n zus in huis namelijk in de vensterbank waar je zowel buiten als binnen perfect in de gaten kunt houden.

Eigenwijs ding!

Afgelopen zondag was er de behendigheidswedstrijd bij KC Kennemerland een mooie gelegenheid om een wedstrijd te bezoeken in het kader "je bent nooit te vroeg om te leren"

Spannend hoor, heel veel honden, tenten, een wedstrijd, een speaker, rennende en spelende, blaffende honden, knuffelen en zoenen en poseren voor de foto.

Wat vermoeiend allemaal maar ze deed het gewoon maar even, lekker relaxt liggen of het de normaalste zaak van de wereld was, soms even mee willen bemoeien maar prima weer terug te roepen om weer relaxt te zijn.

Niks geen geblaf en mee laten slepen in die opwinding gewoon chill!

Eric de Boer heeft een paar mooie foto's van Trees gemaakt.

 

Zindelijkheid blijft nog een dingetje we hebben nog geregeld een ongelukje en dat is dan vaak eind van de middag in de hectiek van het eten koken en het spelen met de andere honden.

Maar dat komt vast wel een keer goed daar maken we ons helemaal niet druk om.

Slopen doet ze gelukkig nog niet, ze krijgt genoeg kluifwerk en haar kong is favoriet.

Vandaag is ze voor het eerst los (vast aan de riem) mee geweest in de auto, heb het karretje eruit gehaald zodat iedereen weer wat meer ruimte heeft.

Diesel en Sky zaten letterlijk opgevouwen achterin dus die waren vanmorgen erg blij dat ze weer normaal konden zitten, liggen en staan en Trees vond het allemaal de normaalste zaak van wereld en lag heerlijk te genieten van de autorit naar het strand toe.

Wat een feest is het strand toch altijd, normaal verveelde Diesel zich een beetje op het strand er valt vaak niet zoveel te beleven en te struinen maar nu met Trees is het een feest om lekker samen te rennen en te spelen.

Sky was vandaag letterlijk het 3e wiel aan de wagen............wil graag meedoen maar wordt gewoon genegeerd door die aussiebende..........toch een colliepup erbij???


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Karin de Vries
7 maanden geleden

Wat een heerlijk trio, zo samen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb