Home » Blog...voor het snelle nieuws! » 7 maanden alweer

7 maanden alweer

Gepubliceerd op 11 juli 2019 om 11:53

Ruim 7 maanden is Tante Trees alweer wat is de tijd snel gegaan.

Wat hebben we al veel avonturen samen mogen beleven.

Trees is een heerlijk hondje, zo anders als dat Diesel was in zijn pup tijd.

Diesel

- Alle dagen heel druk

- Aan, aan aan

-Stel je voor als ik iets mis

- Waar is het feestje

- Werken met de baas = vooral doen waar je zelf beter van word

- Luisteren dat nemen we in overweging

- Slapen doen we als we oud zijn

Trees

- Relax komt vanzelf allemaal wel

- Aan, uit, aan, uit

- Wil er wel heel graag bij zijn

- Feestje prima maar als iedereen er is dan plof ik lekker neer

- Werken met de baas, geweldig zolang we maar samen zijn

- Luisteren oke als ik alleen met de baas ben super als Diesel erbij is dan zoek ik eerst bevestiging bij hem of het inderdaad wel nodig is

- Slapen, ze vind het heerlijk.........misschien wel haar grootste hobby

 

En zo kunnen we nog wel een heel rijtje verzinnen wat echt anders is.

Loslopen is 1 van de fijnste dingen dan kun je veel avonturen beleven, in het bos, duinen of het strand of gewoon op de grasvelden overal is wel weer wat te doen.

Het allerleukste is natuurlijk rennen, rennen, rennen en of ze dat nu samen doet met de mannen of alleen ze heeft altijd lol.

 

 

 

Soms nemen we een speeltje mee, de vuurtoren is haar favoriet hier heeft ze ook mee leren zwemmen.

Nadeel zodra ze een speeltje heeft is ze aan het werk en wil mevrouw niet gestoord worden want ze neemt haar taak echt serieus.

De mannen mogen dan nog meedoen van mevrouw maar andere honden moeten echt ruimte houden en owee als ze maar durven kijken naar het speeltje of nog erger heel dichtbij komen om het speeltje te pikken.

Prima we nemen dus enkel maar een speeltje mee als het heel rustig is of waar er genoeg ruimte is zodat we lekker ongestoord samen aan het werk kunnen.

Andere honden vind ze prima maar ze zal niet snel overgaan tot spel, vaak een korte vrolijke ontmoeting en ze loopt weer door.

Ze heeft een periode gehad dat ze andere honden echt heel spannend vond, wat uitvallen aan de riem en los ook aanblaffen maar dat is zo goed als over.

Grote honden vind ze best nog spannend maar met een mooi stukje hondentaal gaat dat ook steeds beter.

 

 

 

 

Ook hebben we een dagje dierentuin gedaan met de hele familie.

Nou dat was me een partij lastig want ineens lopen we daar met heel veel en ook nog eens een paar van je beste mensenvrienden mee.

Iedereen loopt overal en nergens en dan moet je dat toch een beetje in de gaten houden maar ze heeft het keurig gedaan zelf tussen alle gillende kinderen bij het springkussen lag ze heerlijk of het de normaalste zaak van de wereld was.

De dieren dat was toch ook wat, oog in oog staan met een olifant dat is best een dingetje of als je rustig door het glas staat te kijken bij de apen dat er 1 ook besluit dat je helemaal daar niet mag staan.

Een Lama die ook vond dat je niet bij het verblijf mocht komen maar het boeide Trees allemaal weinig ze heeft alles op haar gemak aan gekeken.

Eten is natuurlijk een feestje want tja ach arme Trees heeft ook wel wat verdient en als 13 mensen er zo overdenken dan had Trees meer brood gegeten dan iedereen maar ach wat boeit het opa en oma hadden voor een heel weeshuis meegenomen.

 

Dan hebben we nog afdeling Bench...........

Nu heb ik persoonlijk altijd wat moeite met een bench, vind het gewoon niet prettig dat een hond lang opgesloten zit in een hokje.

Ik bedenk me altijd maar dat ik zelf helemaal gek zou worden op zo'n kleine oppervlakte.

Maar het is ook weer erg handig om je hond het goed en positief aan te leren, zeker ook met het oog op de wedstrijden die Leon in de toekomst wil gaan lopen.

Toch ben ik al heel snel begonnen Trees los te laten in de woonkamer, als ik boodschappen moest doen of even de mannen uit ging laten.

Steeds een beetje langer en steeds weer bewees Trees dat ze geen enkele moeite had om los te lopen in de woonkamer en keuken.

Oke tuurlijk heeft ze wel eens stiekem (maar je komt er toch achter als baas want waar komen anders ineens al die korrels vandaan) in de kattenbak gezeten maar dat was dan wel het meest stoute tot nu toe.

Met het warme weer lag ze de hele nacht onrustig te zijn in die bench en we hebben haar er toen maar gewoon uitgedaan en we zien het wel................nou de bench is de deur uit sinds een paar weken en het gaat top.

Slaapt lekker op de bank, grond of in een mand en we horen haar niet meer.

 

We hebben ook nog een leuke dag achter de rug in Limburg

De fokkers van Sky (Zoomerangs Paradijs) hadden een leuke reunie georganiseerd waarbij Trees ook gezellig mee mocht.

Geweldig vond ze het tussen al die wapperende langharen, wat een lol had ze.

Waarbij collies toch vaak wat mutserig zijn lag Trees als eerste in het badje en de ballenbak.

De hele middag heeft ze gerend over het veld en er was altijd wel weer een collie die mee deed, nou ja vaak was het dan toch Sky want die had ook lol voor 10.

Leuke wandeling gehad met speurtocht waar na we een leuke prijs hadden gewonnen en nog verwend werden met een overvolle goodiebag.

Een topdag om op terug te kijken!

 

Samen met Leon zijn ze al druk aan het trainen in de behendigheid.

Ja mensen ze is nog heel jong dus alles gaat op spelenderwijs, heel kort en niet belastend.

En misschien nog wel het belangrijkste het leren rustig te kijken naar andere honden die bezig zijn zonder geblaf en hieperdepiep gedoe.

Ze vind het spelletje geweldig en pakt alles heel snel op, ze is makkelijk te sturen en te begeleiden en de tunnel wat een geweldig ding is dat wie dat heeft uitgevonden die moeten ze een oorkonde geven!

Een feestje om daar doorheen te mogen.

Aan motivatie heeft ze geen gebrek vol overgave gaat ze iedere keer weer aan het werk.

Samen met Trees hebben we de A cursus afgerond vorige week met 99 van de 100 te behalen punten.

Iedere week was het zo leuk om met haar samen te werken op de cursus.

Het punt aftrek was omdat ze niet in een rechte lijn naar me toe kwam ze was erg afgeleid door een tas die ineens op het veld stond en dat was toch erg spannend want weet jij veel wat er allemaal uit zo'n tas kan komen!

Ze is nog zo jong en dan al zo dapper rond stappen in een groep pubers met gierende hormonen.

Er werd wel eens gezegd "ja maar jij bent instructeur" maar dat heeft er helaas niks mee te maken, Trees is namelijk ook niet voorgeprogrammeerd geboren waarbij ik per week een oefening kan aanklikken op haar harde schijf en dan weet ze het.............gelukkig maar want ook wij moeten samen hard werken om resultaat te kunnen behalen.

We doen het met veel fun en veel plezier en motivatie en het voordeel is dat Trees zo graag haar best doet en heel erg mensgericht is de andere honden in de groep boeien haar niet ze zal er uit zich zelf niet naar toe gaan ook niet als ze los aan het werk is.

Maar hé de pubertijd staat voor de deur en wie weet word lieve brave Trees ook wel erg ondeugend en kunnen we nieuwe rollen behang gaan halen.

Vandaag was zo'n klein momentje dat we tijdens de losloopwandeling Trees even kwijt waren, mevrouw had me daar een partij lol op het voetbalveld met een paar kraaien die ook de lol van het spelletje wel inzagen.

Een nieuw dingetje van aanpak om te trainen.

 

Voor de komende tijd staat er nog de aussie opvoeddag vervolg op het programma en een kampeervakantie.

We gaan ook dit jaar weer heerlijk naar Duitsland naar een camping waar we al een paar keer zijn geweest, iets met puber en vrienden die hij daar heeft en laatste keer dat ik mee ga hoor!

Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Voor het eerst hebben we een net gekocht om onze plek af te kunnen zetten, heel benieuwd of dit gaat werken of ze er niet gewoon onderdoor of overheen gaan.

Sky blijft dit jaar thuis bij m'n dochter die ook voor het eerst niet mee gaat.

In augustus ga ik met Trees beginnen met mantrailen en in september starten we in de B cursus en Leon gaat weer vrolijk verder in de behendigheid.

Kortom best een leuk vooruitzicht allemaal.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gwen
2 jaar geleden

Ik heb zelf ook een aussie pup, die nu 7 maanden is. Die van mij is net als diesel als pup alleen maar aan, aan, aan. overenthousiast naar alles en iedereen. Heel hyperactief dus. Kan geen rust vinden.
Ik zou graag in contact komen met wat andere aussie eigenaren, omdat ik op dit moment niet meer weet wat ik nog kan doen. aangezien hij nu in de pubertijd zit is hij een enorme terror op dit moment. Toevallig tips?

Karin de Vries
7 maanden geleden

Wat leuk beschreven, weer. En tja, dat akkefietje met die tas: niet eerlijk; jullie hadden die 100 punten echt verdiend!